עצב זאת בעצמך: ערב גיבוש בסגנון אחר
במתחם שרונים בהוד השרון נפתחה החנות הראשונה של רשת makers, המהווה מרכז המשלב סדנאות עיצוב בשיטת עשה זאת בעצמך ומכירת מוצרים מתחום הלייף סטייל. יצאנו להתנסות באחת הסדנאות. להפתעתנו הצלחנו לחזור עם פריט עיצובי מעשה ידינו
"מה שוב פעם ערב קריוקי?", זעקה בת קול מרה עת שניסינו להחליט על ערב הגיבוש השנתי במערכת אתר Pplus. וכן, אם להודות על האמת - נגמרו לכולנו הרעיונות למשהו חדש ומגניב, שגם יהיה מהנה וגם יגבש. למזלנו, נחתה במייל ההודעה הבאה לתקשורת והחלטנו ללכת על זה. אם לא בשביל המוטיבציה, אז בשביל מגש הבטון שניקח בסיום הערב הביתה. רגע, מה? תמשיכו לקרוא.
ערב גיבוש בסדנת מגשי בטון
במסגרת טרנד ה-DIY ("עשה זאת בעצמך") שצמח פה במהירות בשנים האחרונות, נפתח לאחרונה בקניון שרונים בהוד השרון (בבעלות קבוצת "חצי חינם"), מתחם MAKERS החדש המרכז תחת קורת גג אחת חנות עם מוצרים ייחודיים לבית ולמשרד, מוצרי נייר מיוחדים וגאדג'טים מעוצבים. במקביל מתקיימת כיתת סדנאות עיצוב במגוון רחב של תחומים עם למעלה מ-25 מנחים מקצועיים ויותר מ-60 סדנאות, ביניהן: טקסטיל, תכשיטים, עיצוב בנייר, נגרות, עיצוב בבטון, ריהוט, מקרמה, קליגרפיה, עיצוב בברזל ועוד.
הפורמט כולל מפגש אחד עד שני מפגשים, כשלוש שעות בכל פעם, כשבסוף הסדנה לומדים להכין מוצר בעיצוב אישי ולוקחים אותו הביתה. התקשרנו לקבוע לנו סדנה לשמונה אנשים ובחרנו בזו שנראתה לנו הכי מעניינת - עיצוב מגש מבטון (טוב נו, בתכלס זו היתה הסדנה היחידה באותו ערב שכולם יכלו, אבל החלטנו לזרום).
התייצבנו במייקרס בשעה 19:00 נרגשים ורעננים, אך עדיין מעט סקפטיים. את פנינו קיבל המדריך יוסי שנפר שהגיע ממרום גולן להדריך אותנו במלאכה המיוחדת הזו אותה הוא ייסד בעצמו.
הרמנו כוסית לחיים, לבשנו סינרים והתחלנו בעבודה. שרטוטים, חיתוכים, הדבקות, יציקה וצביעה (עם לא מעט צחוקים). אחרי כשלוש שעות (כולל הפסקה אחת לשופינג בחנות), סיכמנו את החוויה כנהדרת ומומלצת והמשכנו את הערב במסעדת "שגב קיטשן גארדן" הסמוכה. הערב הוכתר כהצלחה.
קצת על MAKERS
אז מה זה בכלל טרנד ה-"made by me"? ובכן, המושג מתבסס על שלוש מגמות מובילות: רב שימושים בחומרים השונים (היכולת ליצור מוצרים שונים מאותו החומר), מיחזור (שימוש חוזר בחומרים מאפשר יצירה ועיצוב של פריטים אחרים ומיקסמדיה (שילוב של עיצובים ותחומים שונים בעיצוב אחד, כגון העברת תמונה על עץ, שילוב תמונות ואיורים על פריטי אופנה ועוד).
כבית תוכן לעולם העיצוב, המתחם הוא מקום לכל מי שעיצוב מדבר אליו, מהוותיקים בתחום ועד לחובבי הטרנד החדשים. ל"מעצבים המנוסים" שמכירים את התחום, אוהבים אותו ומחפשים מקום ללמוד דברים חדשים יש את ההזדמנות לעבוד עם מנחה מקצועי וליהנות ממגוון סדנאות חדשות ומיוחדות של מנחים מכל הארץ ול"טירונים" מדובר בהזדמנות כיפית להיחשף לטרנד החדש שמתפתח ברחבי העולם, להתעסק עם הידיים ולייצר משהו ייחודי ואישי.
"יש לי ידיים שמאליות"
המנחים עצמם כבר מכירים את האמירה הקבועה של המשתתפים: "יש לי ידיים שמאליות" ו"זה מזכיר לי את שיעורי מלאכה ביסודי", אך בסופה של הסדנה אפילו אנחנו הופתענו לגלות שבשלוש שעות למדנו, התנסנו ויצאנו עם פריט עיצובי מעשה ידינו. בין המנחים, אגב, ישנם גם אומנים מוכרים כמו קרן שפילשר, טל טנא צ'צ'קס ,דודו דהאן, דבורה סיון, יורם קפלן וכאמור, יוסי שנפר.
חשוב לציין שהסדנאות עצמן מהוות "שבירת שיגרה", כשהלכה למעשה מצאנו את עצמנו מתעמקים במשך כמה שעות בדבר אחד, ללא הסחות דעת וללא טלפונים סלולריים, שנשלפו בעיקר כדי לצלם ולתעד בסטורי ובפייסבוק ופחות בשביל היומיום המייגע. בנוסף, אם אתם לא מהטיפוסים שעבודה עם הידיים מדברת אליהם, כחלק ממגוון הפעילויות השנתיות שצפויות להתקיים בחנות הקונספט מתוכננות אף תערוכות מעצבים חודשיות ומפגשי עיצוב והרצאות.
"אני מאמין", מסביר אור קופרלי מנכ"ל מתחם שרונים ומבעליו, "שהשבחת הנכס שלי ומיצוי הפוטנציאל שלו תלויים ברמת המעורבות שלנו כיזמים. השילוב של עסקים משלימי תוכן בתחום הבידור, התרבות, הכושר והבילוי הם בעיניי השילוב הנכון לתמהיל של מתחם. העתיד שלנו נמצא בעולמות התוכן שנשלב בתוך המסחר ואנחנו משקיעים רבות בפיתוח עסקים ייחודיים ומנצלים את היכולות היזמיות שלנו כחלק מקבוצת חברות גדולה להעניק חוויית לקוח שאין אותה במקומות אחרים".
טווח מחירים
מוצרי עיצוב בחנות - החל מ-30 שקל ועד לאלף שקל לפריט גדול ומעוצב.
מחיר הסדנאות - החל מ-220 שקל ועד 480 שקל. סדנת מגשי הבטון עולה 310 שקל למשתתף.