משנכנס אדר מרבין בהוצאות: כך תחגגו את פורים עם תחפושות בזול
ניתן לחסוך סכום משמעותי של כסף בקניית תחפושות לפורים, באמצעות קנייה בחנויות יד שנייה ואלתור ממוצרים שיש כבר בבית – בתוספת השלמות של מספר אביזרים. לקראת פורים המתקרב, דרכים לחסוך וטיפים לשמירה על בטיחות הילדים
אם אתם לא נמנים על הישראלים שדאגו כבר להזמין מראש, כמה חודשים לפני פורים, תחפושת באינטרנט, לפשפש בחנויות ובשווקים, או אפילו לתפור בבית תחפושת מושקעת - הכתבה הזו מיועדת לכם, אנשי הדקה ה-90.
נותר לכם רק שבוע, וזה הזמן לאלתור מהיר של תחפושת מתאימה - ורצוי גם שלא תהיה יקרה.
שוק מגוון של אוזני המן: סקירה לפורים
הבנים בריונים והבנות נסיכות ענוגות
ברשתות השיווק אפשר למצוא בימים אלו תחפושות במחיר של החל מ-39 שקלים. קחו בחשבון שאתם עלולים לגלות כי איכות הבד, התפירה ורמת הגימור בתחפושות הזולות היא ברמה נמוכה.
מביקור שערכנו ברשתות השונות, עולה שתחפושת קצת יותר איכותית תעלה לכם כ-100 שקלים, ותחפושת מושקעת יותר תעלה 190-150 שקלים. וזה עוד לפני ההוצאות הגדולות על האביזרים הנלווים, שלעיתים עשויות להכפיל את ההוצאה הכספית של הצרכנים על התחפושת.
מחירי האביזרים נעים בין חמישה שקלים ל-50 שקלים, כך שמשפחה ממוצעת יכולה בקלות למצוא את עצמה נפרדת מ-750 שקלים עבור תחפושות ואביזרים לשלושה ילדים, וזאת בהנחה שכל ילד יסתפק רק בתחפושת אחת.
אולם, לא חייבים להתפתות ולהוציא מאות שקלים על תחפושת ואביזרים לפורים. לפניכם מספר עצות לחיסכון לקראת פורים, וכמה כללים הכרחיים לשמירה על בטיחות ילדיכם.
תחפושות בזול בחנויות יד שנייה
מיזם "בזאר יד2 מכל הלב", המתקיים בימים אלו, מאפשר לרכוש תחפושות יד שנייה במחיריים סמליים (30-10 שקלים). כל ההכנסות יועברו לרכישת מזון לנזקקים.
המיזם מתקיים בארבעה סניפים של חנויות יד שנייה ברחבי הארץ: סניף תל אביב, רחוב לבנדה 17, בימים א'-ה' בין השעות 8:00 ל-17:00. סניף רמת גן, רחוב ז'בוטניסקי 93, בימים א'-ה' בין השעות 9:00 ל-19:00 וביום ו' בין השעות 9:00 ל-13:00. סניף ראשון לציון, רחוב לישינסקי 9, בימים א'-ה' בין השעות 10:00 ל-15:30. סניף כרמיאל, רחוב לבונה 1, בימים א'-ה' בין 8:00 ל-17:00. המיזם מציע מגוון גדול של תחפושות לילדים ולמבוגרים, ונערך בשיתוף עמותת פתחון לב ואתר יד2.
מעבר לכך, ברחבי הארץ פזורות חנויות יד שנייה רבות, ביניהן חנויות ביגודית של ויצ"ו, המאפשרות לכם לרכוש לא רק תחפושות רגילות, אלא גם מגוון של בגדים מתקופות שונות, מהם תוכלו להרכיב תחפושת אותה ניתן לשדרג עם אביזרים.
לקניית תחפושת בחנות יד שנייה יש יתרון נוסף מעבר לחסכון הכספי: אתם יכולים להרוויח תחפושת ייחודית ומושקעת, כזו שלא תראו כמותה אצל עוד עשרות אנשים אחרים.
"ברחבי הארץ יש מאות חנויות יד שנייה, שלקראת פורים מוציאות מהארגזים את התחפושות ומציעות אלטרנטיבה חסכונית לכולם", אומרת הדס אבידור גולדין, אם לארבעה ילדים, שחיה ונושמת את תרבות הקיימות והצריכה הנבונה. "חנויות יד שנייה הן בדיוק המקום למצוא בו אביזרים תקופתיים ותיאטרליים, כמו כובעים מיוחדים, חגורות ואפילו נעליים, במחירי מציאה".
לדבריה, "ילד לא צריך בהכרח להרגיש שהוציאו עליו כמה שיותר כסף בפורים, אלא פשוט שהשקיעו בו. ילדים מאוד מעריכים תחפושות שהוכנו במיוחד עבורם. הם מאוד אוהבים תחפושת שמורכבת מהמון חלקים ואביזרים, ועם חינוך לאורך שנים מתחברים גם לתרבות הקיימות שמתבססת על מיחזור ועל יצירת יש מאין. ברגע שהם סופגים את זה בחינוך לאורך השנים, זה טבעי שפורים יהיה חלק מהעניין".
דוגמה לתחפושת כזו היא באטמן. "בני בן ה-5 רצה להיות באטמן עם שרירים", היא מספרת. "את הגלימה השחורה, שניתן למצוא כמעט בכל מקום בזול, גוזרים בצורת זיג זג. הלבשתי אותו בטייטס שחור מבריק עם חולצה שחורה רגילה. מתחת לחולצה תפרתי 'שרירים' משכבת אקרילן מרופדת בבד נעים וחיזקתי את התפרים החיצוניים כדי להדגיש את הריבועים בבטן.
"המסכה היא למעשה כובע סטודנטים שנרכש תמורת 10 שקלים, שהסרתי לו את החלק העליון והשארתי את בד הלבד הקשיח בלבד. חתכתי אותו בצורת מסכת באטמן, צירפתי גומי והלבשתי לו כובע ים שחור. את החגורה ואת הצמידים הכנתי תוך כמה דקות מלבד צהוב ושחור, ואת הנעליים מצאתי בחנות יד שנייה".
תחפושות נוספות ושילובים שיצרה שיצרה הדס אבידור גולדין:
זהירות: חומרים דליקים
תחפושת שהוכנה בבית עלולה להיות מסוכנת. "בעת הכנת תחפושות ביתיות יש להקפיד על שימוש בחומרים שאינם דליקים", אומר ליאור ווינטראוב, ראש מדור צעצועים ומוצרי תינוקות במכון התקנים הישראלי. "צמר גפן, נוצות טבעיות ויריעות מפלסטיק הם דוגמאות לחומרים שעלולים להיות דליקים ולסכן את ילדיכם".
ווינטראוב מסביר, כי "נוצות סינתטיות עדיפות, משום שהן נוטות להתקפל כשהן בקרבת אש. בכל מקרה, חשוב לדאוג שהתחפושת תהיה ניתנת לשליפה מיידית, עם עדיפות לסגירת 'טיק טק', ולא לכפתורים או רוכסנים שיכולים להיתקע בניסיון להיחלץ מהם מהר, בשעת סכנה. יכולת ההסרה בקלות היא קריטית, ומומלץ להימנע מתחפושת הבנויה שכבות על שכבות".
יכולת התניידות גבוהה והיעדר לולאות שיכולות לגרום לחנק: "חשוב להקפיד שהתחפושת תהיה נוחה לילד ותאפשר לו להתנייד בקלות", אומר ווינטראוב. "יש לוודא שהיא מתאימה למידותיו ואינה לוחצת על הגוף. תחפושת לפעוטות חייבת להיות ללא חלקים קטנים או כדורים קטנים, ללא גישה לחומרי מילוי וכן ללא חוטים שעלולים ליצור לולאה".
מסכות: "על המסכות להיות עם פתחי אוורור כדי למנוע חנק", מסביר ווינטראוב. "לשם כך, יש לוודא שהמסכה מותאמת לפניו של הילד ושפתחיי האוורור של האף ושל העיניים נמצאים במקום המיועד להם. סכנת החנק פחות נפוצה. יותר נפוצים ריחות חריפים של פלסטיק ו-PVC, שיכולים להעיד על חומר גלם בלתי תקין, ולגרום לכאבי ראש ולסחרחורות לילדים. לכן, כדאי לתת לילד להסתובב בבית כעשר דקות עם המסכה, ולראות כיצד הוא מגיב לה. זה עניין מיידי שמרגישים די מהר".
עניין נוסף הקשור לבטיחות עם מסכות הוא שלחלקן מחוברות תוספות מסוכנות. "למשל, מסכות עם תוספת של שיער, שפם, זקן, חוטים משתרכים, ראסטות או כל מיני סיבים שעלולים להידלק. מבלי שהילד ישים לב לכך. כדאי להעדיף תוספות שאינן מחוברות ישירות למסכה".
כביסה עלולה להפחית את עמידות התחפושת לאש: "מומלץ לשלוח תחפושות לניקוי יבש, ולהיזהר מכביסה רגילה שאינה בהתאם להוראות הניקוי של היצרן. זאת, משום שניקוי בניגוד להוראות עלול להפחית את עמידות התחפושת לאש. תחפושות שעומדות בתקן מכילות חומרים מעכבי בערה. כביסה לא נכונה יכולה לגרום להסרת החומר ולהפוך את התחפושת מתקנית ללא תקנית".
איפור: "יש לוודא שלאיפור בו משתמשים רישיון ממשרד הבריאות, כדי למנוע תופעות לוואי על העור".
משלוח מנות: "יש לעטוף צעצועים לפני ששמים אותם במשלוח המנות, שכן לעתים הפלסטיק עלול להיות רעיל ולא כדאי שיבוא במגע עם דברי מזון. כמו כן, יש להקפיד על כך שמשלוח מנות לילדים מתחת לגיל שש לא יכיל צעצועים מיניאטוריים, כדי למנוע סכנה של חנק עקב שאיפה לריאות".
להתרחק ממקורות אש: "חשוב להדריך את הילדים לא להתקרב עם התחפושת למקור אש כלשהו (סיגריות, תנור, נרות וכו'). יש להיזהר בשימוש בכל סוגי התרסיסים (ספריי לשיער וספריי שלג) ולא לרסס אותם על הפנים, על הגוף או בקרבת מקור אש, כשגם סיגריה נחשבת למקור אש".
רעשנים ישנים מסוכנים: "רעשנים יש להרחיק מילדים מתחת לגיל 3, שכן הם כוללים רכיבים קטנים המסוכנים מאוד לפעוטות. בנוסף, יש להימנע משימוש ברעשנים (לרוב, משנים קודמות) סדוקים, שיכולים לגרום לפציעת ילדים".
קפצונים ופיקות:
חשוב מאוד להקפיד על כללי בטיחות. "את קפצוני הנייר או הפיקות יש להפעיל רק באמצעות אקדח צעצוע המיועד לכך במיוחד. הפעלתם באמצעות אבנים או בדרכים אחרות, אמנם גורם לרעש נפץ רב יותר, אך עלולה לגרום לחבלות חמורות.
"בנוסף, אסור לשמור את הפיקות ואת הקפצונים בכיס, מחשש להתפוצצות. יש לשמור אותם באריזתם המקורית, בתוך תיק נפרד, ולא ישירות על הגוף. אין לירות פיקות בקרבת האוזניים והעיניים או במקומות סגורים (כמו כיתה או בית כנסת)".