שתף קטע נבחר
 

עוד 800 דירות לדיור הציבורי. העולים: שכחו אותנו

שר הבינוי והשיכון הודיע בישיבת הממשלה על תוצאות טובות במכרז לגיוס מיליארד שקל באמצעות הנפקת אג"ח של עמידר, שנועד לרכישת 800 דירות לדיור הציבורי. פעילים חברתיים: תוספת הדירות לא מספיקה; שוב שכחו את העולים

שר הבינוי והשיכון, אלוף יואב גלנט בישר בישיבת הממשלה היום (א'), כי בשבועות הקרובים יחלו לקנות מאות דירות נוספות לזכאי הדיור ציבורי.

 

בחודש דצמבר האחרון אישר ועדת הכספים לחברת הדיור הממשלתית עמידר, לצאת למהלך לגיוס של מיליארד שקל באמצעות הנפקת אג"ח. סכום זה נועד לרכישה של כ-800 דירות למאגר הדיור הציבורי.

 

 

800 דירות. לא מספיק (צילום: עמידר) (צילום: עמידר)
800 דירות. לא מספיק(צילום: עמידר)

במכרז המוסדי של הנפקת האג"ח של החברה התקבלו ביקושים של כ-3.5 מיליארד שקל. החברה שמעוניינת לגייס כמיליארד שקל בסך הכול תיענה להתחייבויות בהיקף של 900 מיליון שקל.

 

בתחילת השבוע הזה החברה תמשיך לשלב הציבורי שבו תשלים את הגיוס וביום שני צפויה להשלים את ההנפקה לציבור בהיקף של 100 מיליון שקל. לדברי החתמים, הריבית שנקבעה הינה הנמוכה ביותר שנקבעה אי פעם בהנפקה של חברה ממשלתית, זאת ביחס למרווח מהאג"ח הממשלתי- ריבית נומינלית של 1.44% לשנה.

 

התנאים העלובים בדיור הציבורי    (צילום: אורי דוידוביץ' )

התנאים העלובים בדיור הציבורי    (צילום: אורי דוידוביץ' )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
  

יותר מ-30 אלף ממתינים

השר גלנט ציין היום כי "התוצאות המעולות של גיוס החוב מבשרות על השינוי הגדול שבדרך בכל הקשור לדיור ציבורי. בזכות מהלך משמעותי זה נתחיל לקנות מאות דירות נוספות במיליארד שקל לטובת הזכאים שיוכלו לחגוג את החגים תחת קורת גג - זוהי בשורה של ממש".

 

חגי רזניק מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, אמר כי "אין ספק כי מדובר במהלך דרמטי עבור הדיור הציבורי שלא היה בישראל עשרות שנים. הנפקת אג"ח לחברת עמידר תאפשר לראשונה רכישה של מאות דירות".

שר השיכון יואב גלנט (ששון תירם) (ששון תירם)
שר השיכון יואב גלנט(ששון תירם)

אולם בפורום הדיור הציבורי ציינו, כי מדובר במעט מידי לאור המשבר הגדול של הדיור הציבורי. "ישנם למעלה מ-30,000 משפחות ממתינות לדיור ציבורי זכאיות ועוד 140,000 משפחות לא זכאיות שמקבלות סיוע בשכר דירה ולא מקבלות זכאות רק בגלל המחסור בדירות", מסרו בפורום.

 

בפורום הוסיפו כי הם מסתייגים מהדרך שבה בחר האוצר להביא את התקציב. "במקום להעביר כספים בבסיס התקציב, נעשה מהלך של גיוס הון שיעלה למדינה כסף ויפחית ממספר הדירות שירכשו בסופו של דבר", נמסר.

 

כמו כן הביעו בפורום ביקורת על הפקדת הנושא בידי חברת עמידר. "החברה מתפקדת באופן לקוי, אומרים בפורום. "דוחות ומאמרים רבים נכתבו על הבעייתיות בהתנהלות של עמידר, כולל דוחות מבקר המדינה, ובשירות שהיא נותנת לדיירים, ולא ברור למה עמידר מקבלת פרס בדמות הפיכה שלה לחברה יזמית עסקית. אנו חוששים שזה רק יעצים את ההתנהלות הקלוקלת שלה ואת הפגיעה בדיירים שלהם היא אמורה לתת שירות.

 

גם אלכס טנצר, ממובילי המאבק למען דיור הציבורי לעולים, ביקר את המהלך בנימוק לפיו תוספת הדירות האמורה, לא מיועדת ליותר מכ-1,500 עולים, הזכאים לדיור ציבורי.

 

"לפי ההסכם הקואליציוני שנחתם בין הליכוד לבין כולנו לגבי חלוקת הדירות בין זכאי משרד הקליטה למשרד השיכון, העולים היו צריכים לקבל כ-50% מהדירות, אולם בפועל הם קיבלו רק שליש", הוא אומר. "גם המיליארד שקלים מיועדים רובם ככולם לזכאי משרד השיכון. זה דבר שכן מצדיק משבר קואליציוני ופרשיה של חברי כנסת ומפלגות שמייצגים את העולים. פניתי בנושא למבקר המדינה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמידר
בית שאן עמידר חיזוק מבנים דיור ציבורי
צילום: עמידר
מומלצים