שופטת החזירה רישיון לנהג שהשתמש בקנאביס רפואי
קצין משטרה פסל רישיון לנהג שבמכוניתו נמצא סם. אבל השופטת מיכל דוידי קיבלה את בקשת הנהג, בהתאם לתקנות החדשות של משרד הבריאות
בית המשפט לתעבורה בחדרה ביטל
לאחרונה החלטה של קצין משטרה לפסול רישיון נהיגה לאדם בעל רישיון לשימוש בקנאביס רפואי, משום שבמכוניתו נמצא סם. ההחלטה של השופטת מיכל דוידי תואמת את המגמה בתקנות החדשות של משרד הבריאות, המתירות למשתמשי קנאביס רפואי לנהוג במגבלות מסוימות.
לדבריו, לפני כחודש הוא נהג לעבודתו אך הרגיש חולשה ועצר לישון בצד הדרך. מאבטחים שהגיעו למקום העירו אותו והוא נבדק על ידי פראמדיקית. לאחר מכן הם הזמינו שוטרים שעיכבו את הנהג, ובהמשך רישיונו נפסל מנהלית ל-30 יום על ידי קצין בשל "נהיגה תחת השפעת סמים".
בבקשה שהוגשה לבית המשפט סיפר בא כוחו של הנהג שהוא סובל מזאבת ופיברומיאלגיה - מחלות הגורמות לו לכאבים בכל חלקי הגוף. בשל מחלתו הוא קיבל אישור לצרוך קנאביס רפואי, שאותו הוא מעשן מדי לילה לפני השינה.
תביעה
שומר שנתפס עם קנאביס פוטר - ויפוצה
מערכת PsakDin
עובד בבית אריזה נהג לעשן בעמדה שלו. זה לא הפריע למעסיקה, עד שהוא תבע פיצוי על שעות נוספות. הנקמה: היא הזמינה משטרה לעמדה שלו
לטענת סנגורו של הנהג, שלילת הרישיון אבסורדית לנוכח העובדה שהוא משתמש בקנאביס ברישיון משרד הבריאות, מה גם שחלפו שעות רבות מרגע השימוש ועד לנהיגה. לדבריו, בכל רגע נתון יש 40 אלף משתמשי קנאביס רפואי בארץ שבגופם שרידי הסם, ולא ייתכן לשלול את הרישיון לכולם. הוא הוסיף שהנהג פעל באופן אחראי כשעצר בצד הדרך כשחש לא בטוב וכי המדינה לא הציגה ראיות לכמות הסם שהייתה בגופו.
המדינה טענה מנגד שבדיקת שתן שבוצעה לנהג הראתה אינדיקציה ראשונית להמצאות סמים, וכי השוטרים שעיכבו אותו כתבו כי הוא "נשמע מסטול, דיבר באיטיות, מתנדנד, לא יציב". לדבריה, "עם כל האמפתיה", מדובר באדם שלא צריך להימצא מאחורי הגה.
אבל השופטת מיכל דוידי קיבלה את הבקשה של הנהג. היא ציינה שאמנם ברישיון להחזקת הסם שהציג הסנגור כתוב שאין לנהוג בעת השימוש בסם, אך לדבריה הפסיקה טרם קבעה מה פרק הזמן שצריך לחלוף מרגע צריכת הקנאביס ועד שהוא הופך לבלתי פעיל, אך יש לפרש את הרישיון לטובת הנאשם.
השופטת הוסיפה כי החלטת הקצין לשלול את רישיון הנהג הייתה לקונית ולא מנומקת. ההחלטה לא התייחסה למצבו הרפואי של הנהג ולעובדה שהוא בעל רישיון לצריכת קנאביס רפואי. בנוסף, אין התייחסות בהחלטה לכך שממועד צריכת הסם ועד לנהיגה חלפו שעות ארוכות.
לדבריה, לא נראה שהקצין הכליל במסגרת השיקולים את נסיבותיו האישיות הקשות של הנאשם. בנסיבות אלה הורתה השופטת דוידי על השבת רישיון הנהיגה לנהג לאלתר.
תקנות חדשות של משרד הבריאות, שאמורות להיכנס לתוקף בימים אלה, מתירות לאנשים שצורכים קנאביס רפואי לנהוג. על פי התקנות, לנהגים שצורכים את הסם במינון שאינו עולה על סף מסוים - מותר יהיה לנהוג אם חלפו שלוש שעות מצריכת הסם בשאיפה או אידוי, ושש שעות אם הצריכה הייתה בדרכים אחרות.
- להחלטה המלאה – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המבקש: עו"ד יוסף יעקובי
- ב"כ המשיבה: עו"ד עדי נויפלד
- עו"ד ארז רופא עוסק בדיני תעבורה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים