שתף קטע נבחר

מכירת הוניגמן: 9 סניפי דגל של TNT יעברו גם הם לרשת KIWI

הנאמנים ביקשו לאשר למכור את המותג הוניגמן קידס ו-56 סניפים שכוללים מיקומים אסטרטגיים ברשת TNT. המשמעות היא שלא ניתן יהיה למכור את תת הרשת TNT בעסקה נפרדת. החובות של הוניגמן: 233 מיליון שקל

רשת KIWI, שתרכוש את המותג "הוניגמן קידס" תמורת 5 מיליון שקל ועוד 3 מיליון שקל עבור המלאי, דרשה ותקבל גם 9 מסניפי הדגל של רשת TNT – כך עולה מבדיקת "כלכליסט".

 

מבקשים 8 מיליון שקל תמורת מכירת מחצית מסניפי הוניגמן

רשת הוניגמן הפסיקה לכבד זיכויים; המנכ"ל התפטר

המשבר בשוק האופנה הישראלי: מי צפוי לקרוס?

 

מדובר בחנויות TNT במיקומים הבאים שנחשבים אסטרטגיים ו"חנויות דגל" של תת הרשת: דיזנגוף סנטר, קריון, בילו סנטר, פתח תקווה, קניון איילון, עפולה עמק, ביג כרמיאל, מודיעין וביג נצרת.

 

רשת קיווי לא רוכשת את שם המותג TNT ולכן לא תפעיל חנויות תחת מותג זה, אך המשמעות של המהלך היא כי עסקת המכירה לקיווי סותמת את הגולל על האפשרות למצוא בנפרד רוכש לרשת TNT אלא ניתן יהיה למכור רק את שם המותג וכן את הסניפים שישארו.

סניף הוניגמן (צילום: יח"צ) (צילום: יח
סניף הוניגמן(צילום: יח"צ)

הנאמנים, עו"ד קרן רייכבך סגל, עו"ד פיני יניב ורו"ח בועז גזית, ביקשו אתמול בלילה מהשופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל אביב לאשר את העסקה מול חברת אבני שוהם אופנה בע"מ, שהיא בעלת המותג קיווי.

 

בבקשה שהוגשה לבית המשפט נכתב, כי העסקה היא לרכישת המוצג הוניגמן קידס, נכסים הקשורים למותג זה כדוגמת זכויות השכירות ב-56 חנויות ומלאי בגדי ילדים הנמכר ברשת זאת.

 

"העובדות הוצנעו בגוף הבקשה"

כנספח לבקשה צורפה הצעתה של רשת קיווי ובה מופיעה רשימת הסניפים אותם הרשת מעוניינת לרכוש. ברשימה הזו מופיעים לא רק סניפים של רשת הוניגמן קידס או סניפים משולבים של בגדי נשים וילדים אלא כאמור 9 סניפים של רשת TNT, במיקומים שנחשבים אסטרטגיים.

 

מבדיקת "כלכליסט" עולה שהעובדות הללו הוצנעו בגוף הבקשה ומאוד קל לפספס אותן. כך במסגרת פירוט ההצעה של קיווי לא נכתב כי העסקה כוללת גם 9 סניפים של רשת TNT. יחד עם זאת בעמוד האחרון של הבקשה תחת הנימוקים מדוע כדאי לאשר את העסקה נכתב כי "מעבר לרוב המוחלט של חנויות הוניגמן קידס, מבוקש לרכוש גם חנויות מספר בהם פועלים כיום מותגים אחרים של הרשת".

  

הוניגמן נקלעה להקפאת הליכים ב-14 בפברואר 2018, עקב חובות בהיקף 233 מיליון שקל. הצעות המכירה שנחשפו אתמול הן נמוכות משמעותית מההערכות המוקדמות שהיו והמשמעות הקשה של הדבר היא שלא תהיה אפשרות להחזיר את רוב החובות לנושים.

 

גם רוב מקומות העבודה של עובדי הוניגמן לא ישמרו מאחר שהרוכשת התחייבה להעסיק רק 70% מהעובדים בחנויות שהיא רוכשת (כלומר 70% מהעובדים ב-56 סניפים, מתוך 139 סניפי הוניגמן).

  

רשת קיווי מונה כיום 84 סניפים, היא הוקמה ב-1993 ונמצאת בבעלות בצלאל בן שלום, שהוא בעל ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתחום בגדי הילדים.

 

מהנאמנים לא התקבלה עד כה תגובה.

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים