עיריית ירושלים תקבל מהממשלה כ-800 מיליון שקל
לאחר מאבק שכלל את חסימת הכניסה לאוצר עם זבל, הושג סיכום בין הממשלה ועיריית ירושלים: מענק הבירה ל-2018 יעמוד על 700 מיליון שקל, לכיסוי הגרעון השוטף ולפרויקטים במזרח העיר. בנוסף יעביר האוצר 87 מיליון שקלים למימון פרויקטים לפיתוח
משרדי הפנים והאוצר סיכמו היום (ה') על מענק הבירה לירושלים לשנת 2018 בגובה של 700 מיליון שקלים. חלק מהמענק ישמש לכיסוי הגרעון השוטף לשנת 2017 וכן לפרויקטים לשיפור איכות החיים של תושבי מזרח ירושלים.
כותרות נוספות בפרשה:
שביתה כללית בירושלים, פעילים מחו: "ברקת מפקיר אותנו"
מקורב לברקת הוקלט מאיים לשפוך זבל מול בית אימו של כחלון
בנוסף משרד האוצר יתקצב את העירייה ב-87 מיליון שקלים נוספים למימון פרויקטים לפיתוח העיר כגון שדרוג מרכזים מסחריים, תכנון אזור תעסוקה גבעת שאול, המשך פעילות המנהלת להתחדשות עירונית, הכנת תכנית אב לוואדי ג'וז ועוד.
לצד הסכום שאותו יתקצבו משרדי הממשלה, העיריה נדרשת לפיתוח פרויקטים חברתיים וכלכליים לחיזוק עצמאותה הכלכלית של העיר בשנים הבאות. לשם כך יוקם צוות מיוחד לבחינת הדרכים להגדלת ההכנסות העצמיות של העירייה והרחבת מנועי הצמיחה הכלכלית. בצוות יהיו חברים נציגים ממשרד הפנים, אגף התקציבים במשרד האוצר ועיריית ירושלים. במקביל לקבלת המענק, עיריית ירושלים התחייבה לתמוך בתכניות דיור ותעסוקה למגזרים השונים.
ההסכם הושג לאחר מו"מ שארך מספר חודשים, בניהול מנכ"ל משרד הפנים מרדכי כהן, הממונה על התקציבים במשרד האוצר שאול מרידור וכן מנכ"ל עיריית ירושלים אמנון מרחב.
בתקציב המקורי ביקשו באוצר לתקצב את עיריית ירושלים ב-525 מיליון שקל בעוד שראש העירייה ניר ברקת דרש כמיליארד שקל, כדי לצמצם את הפערים בשירותים לתושבים בין ירושלים ליתר הערים הגדולות. המחלוקת הציתה חילופי האשמות בין האוצר לעירייה, שהגיעו לשיאן כאשר עובדי העירייה חסמו את הכניסה לאוצר עם זבל, מה שהביא להגשת תלונה במשטרה מצד המשרד. במקביל ברקת איים בפיטורי אלפי עובדים.
שר הפנים, אריה דרעי, מסר כי העיר ירושלים מתמודדת עם אתגרים חברתיים וכלכליים, אשר דורשים סיוע ממשלתי. "במסגרת ההסכם שנחתם, דרשתי כי לצד התקציב הממשלתי לעיר לשנה הקרובה, תפתח העיריה מנועי צמיחה כלכליים לחיזוק העצמאות התקציבית בה, זאת בעזרת משרדי הפנים והאוצר", אמר.
מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, הוסיף כי משרדו "ימשיך לפעול על מנת לחזק את העיר ירושלים ולשמור על רווחת תושבי העיר". ראש אגף תקציבים, מרידור, ציין כי "הסיכום בסופו של דבר יביא לפתרון שייתן סכום הוגן לתקציב השוטף, אך ימקד את עיקר הגידול לפרוייקטי פיתוח שנועדו להגדיל את הכנסותיה של העיר ואת עצמאותה הכלכלית".
בהכנת הידיעה השתתף עמרי מילמן, "כלכליסט"