רגע לפני סוף הקפאת ההליכים של הוניגמן: זכיינים של TNT במגעים לרכישתה
בסוף אפריל תסתיים הקפאת ההליכים, ואם לא ימצא רוכש למותג הנשים ולמותג TNT, הסניפים ככל הנראה יסגרו. זכיינים של TNT בצפון מנהלים מגעים גם עם רשת "יפו תל אביב" שבהקפאת הליכים
אושרה מכירת 38 סניפי הוניגמן קידס לרשת KIWI
המשבר בענף האופנה: צו כינוס נכסים לבעלי רשת הוניגמן
הוניגמן נקלעה לחובות בהיקף 233 מיליון שקל, והנאמנים הצליחו עד כה למכור רק את מותג בגדי הילדים, הוניגמן קידס, לבצלאל בן שלום הבעלים של רשת KIWI. זאת תמורת סכום זניח - 3.25 מיליון שקל ועוד 3 מיליון שקל עבור המלאי. הנאמנים הם עו"ד קרן רייכבך סגל, רו"ח בעז גזית ועו"ד פיני יניב.
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, חגי ברנר, האריך את הקפאת ההליכים של כל הרשת עד לסוף אפריל. כרגע מצויים העובדים והזכיינים באי-ודאות גדולה לגבי מה שיקרה ביום שאחרי, כלומר מתחילת מאי.
על פי ההערכה, אם לא יימצא עד אז רוכש לשאר פעילות הרשת, הסניפים ייסגרו וכל העובדים יפוטרו. את המצב הזה מנסים כמה זכיינים של הרשת למנוע, במטרה לשמר את פרנסתם ומקום עבודתם.
לפי גורם המקורב לנאמנים, לפני כשבוע פנו אליהם קבוצת הזכיינים והביעו עניין בגיבוש מתווה שיאפשר להם לרכוש את המותג ומספר חנויות. יחד עם זאת, עדיין לא ברור האם הזכיינים מעוניינים רק במספר סניפים בודד או שיבצעו רכישה יותר נרחבת.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי כמה זכיינים נוספים של TNT מנהלים מגעים גם מול רשת האופנה "יפו תל אביב" שנקלעה אף היא להקפאת הליכים יום לפני הוניגמן, והציעו לשמש כזכיינים של רשת זו. מגעים אלו אף הם טרם הבשילו.
הבוקר (ג') התקיים דיון בפני השופט ברנר שעסק בחמישה סניפים של הוניגמן אשר בן שלום מעוניין לרכוש אותם, אך הקניונים מתנגדים. אם ינתן לכך אישור השופט הוא ישלם 750 אלף שקל יותר. לגבי אחד הסניפים בעפולה הושגה הסכמה שהוא יימסר לבן- שלום, ובכך גדל כרגע מספר הסניפים שבעסקה עמו ל-39.
לגבי יתר הסניפים, קבוצת מליסרון המיוצגת בידי עו"ד עמית פינס, התנגדה בתוקף למסירתם, ואם לא תושג הסכמה עד מחר בבוקר, השופט ייתן החלטה.
KIWI מיוצגת בידי עו"ד אמיר פלמר.