שתף קטע נבחר
 

אושר: הפארק הגדול ביותר במטרופולין חיפה יוצא לדרך

הוועדה המחוזית חיפה אישרה את התוכנית להקמת הפארק הסמוך לנחל הקישון, שיכלול מרכז מבקרים, מועדון שיט, אמפי, מגרשי ספורט, גנים ציבוריים ומסעדות. עוד בצנרת התכנון: אושרה תוכנית בנייה ביהוד-מונסון בהליך מזורז, הכוללת 4,100 דירות במבנים בני 15-11 קומות

התוכנית להקמת פארק רחב היקף בסמוך לנחל הקישון, יוצאת לדרך: הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה חיפה במינהל התכנון, אישרה את תוכנית הפארק, שעתידה להשתרע על שטח של כ-608 דונם. מדובר בפארק הגדול ביותר שאושר עד היום במטרופולין חיפה.

 

התוכנית, אותה יזמו במשותף עיריית חיפה ורשות נחל הקישון, מציעה הקמה והסדרה של פארק מטרופוליני שישתרע על שטח של כ-608 דונם לאורכו של מורד הנחל, משדרות ההסתדרות בחיפה במזרח ועד פתח מעגן הדייג במערב.

 

התוכנית כוללת פיתוח במספר מוקדים לשימושי פנאי ונופש כגון מרכז מבקרים, מועדון שיט, מגרשי ספורט, גנים ציבוריים, מסעדות, שבילים להולכי רגל ורוכבי אופניים. כמו כן, התוכנית קובעת שטחים טבעיים בהם לא תותר בנייה ויישמרו ערכי הטבע הנדירים והייחודיים לאזור השפך לאורך הנחל.

 

מתכננת מחוז חיפה, ליאת פלד, מסרה כי "פארק מורד הקישון מהווה חלק מרצף של שטחים פתוחים לאורכו של נחל הקישון. כמו כן הפארק מקושר לתוואי נחל גדורה המוביל לפארק הקריות העתידי ויחדיו יצרו מערכת מגוונת של שטחים פתוחים לרווחת תושבי מטרופולין חיפה".

 

קודם לאישור התוכנית, חברת נמלי ישראל, המחזיקה בזכויות בקרקע המתוכננת לבנייה, הגישה לוועדה לתכנון ובנייה במחוז חיפה התנגדות ליוזמה להקמת הפארק בטענה כי טרם קיבלה אישור לשטחים חלופיים למטרות אחסון כפי שהובטח לה.

 

הוועדה, לאחר שעודכנה בהסכם שהושג בין החברה לבין רשות מקרקעי ישראל, עיריית חיפה, משרד האוצר ורשות שדות התעופה לאיתור שטחים אלו, החליטה לאשר את התוכנית, ולאחר שהשתכנעה כי היא תואמת את התוכניות אשר מקדמת חברת נמלי ישראל לשטחי האחסנה. תחום הפארק המסומן בתוכנית תואם את תוכנית המתאר הכוללנית שאושרה לעיר חיפה ותוכנית המתאר הארצית לשטחי עורף נמל חיפה.

צנרת התכנון (הדמיה: רשות נחל הקישון)
(הדמיה: רשות נחל הקישון)

צנרת התכנון (הדמיה: רשות נחל הקישון)
(הדמיה: רשות נחל הקישון)
 

צנרת התכנון (הדמיה: רשות נחל הקישון)
(הדמיה: רשות נחל הקישון)
 

4,100 דירות בהליך מזורז ביהוד-מונסון 

הוועדה לתכנון ובנייה של מתחמים מועדפים לדיור (הותמ"ל), אישרה בשבוע שעבר תוכנית לבניית 4,100 דירות ביהוד-מונוסון. התוכנית כוללת מבני מגורים של 15-11 קומות בשילוב חזיתות מסחריות. כ-1,000 מהדירות יהיו קטנות וכ-300 נוספות יוקצו לדיור מוגן.

 

התוכנית משתרעת על שטח של 800 דונם ממערב ליישוב, בסמוך לדרכים הארציות 4622 ו-461, וכן לקו הסגול המתוכנן של הרכבת הקלה, שיכלול 2 תחנות שישרתו את האוכלוסייה שבמתחם. בנוסף היא כוללת 50 אלף מ"ר שטחי מסחר, הקמת אזור תעסוקה חדש על שטח של 196 אלף מ"ר, מבני ציבור ופארק עירוני לאורך נחל אונו. התוכנית קודמה והוגשה על ידי רשות מקרקעי ישראל ותוכננה על ידי משרד ד.ס. בניין ערים.

 

בנוסף החליטה הוועדה להפקיד תוכנית להקמת מתחם מגורים חדש בטירה עם 2,100 יחידות דיור, שייבנו במבנים שישתלבו במרקם בנוי הקיים בדרום היישוב. התוכנית תוקם על שטח של כ-780 דונם והיא כוללת ברובה קרקעות פרטיות.

 

בנוסף כוללת התוכנית 10,500 מ"ר שטחי מסחר, וכ-30 דונם שטחים למבני ציבור כגון בתי ספר יסודיים, בית ספר על יסודי, גנים, מעונות יום, שירותי קהילה ורווחה. עוד כוללת התוכנית כ-40 דונם של שטחים פתוחים ציבוריים עם גני משחקים, מגרש שכונתי וגינות לרווחת הציבור. במסגרת התוכנית יוקמו גם נתיבי תחבורה ציבורית וציר תנועה היקפי שיחבר את היישוב עם הכביש האזורי מספר 554. התוכנית בטירה הינה פרי יוזמה עצמאית של הרשות המקומית, בסיוע משרד השיכון, וקודמה בשיתוף עם צוות הותמ"ל.

 

יו"ר הוותמ"ל, אריאל יוצר, מסר כי "התוכנית ביהוד-מונסון, בלב אזור הביקוש, צפויה לסייע בהגדלת היצע יחידות הדיור במטרופולין תל אביב, תוך העצמת חוסנה הכלכלי של העיר". לגבי התוכנית בטירה אמר כי היא "תאפשר הקמת שכונת מגורים על גבי קרקעות פרטיות ותהווה בשורה גדולה ומענה איכותי למצוקת הדיור הקיימת בישוב".

צנרת התכנון (הדמיה: משרד ד.ס. בניין ערים)
התוכנית שאושרה ביהוד-מונסון(הדמיה: משרד ד.ס. בניין ערים)
 

התחדשות עירונית בנס ציונה: 1,400 דירות חדשות

פרויקט התחדשות עירונית רחב היקף יוצא לדרך בנס ציונה: חברת אאורה, בבעלות יעקב אטרקצ'י, הודיעה לאחרונה כי חברה בת בשליטתה תקדם פרויקט פינוי בינוי במתחם מרגולין בצפון מזרח העיר, הכולל הריסת בניינים ישנים עם 340 דירות ובניית 1,400 דירות חדשות במקומן.

 

הפרויקט מתוכנן בשטח של כ-76 דונם בין הרחובות האצ"ל, מרגולין וירושלים, וגובל בשכונות גני הדר, גבעת הצבר וסביוני הפארק. כיום מצויים במתחם כ-34 מבנים ותיקים של 4-3 קומות במצב פיזי ירוד, שבמקומם יוקמו 20 בניינים חדשים של 12 קומות. הדיירים הקיימים יקבלו תוספת של 25 מ"ר לשטח הדירות הקיימות, מרפסות שמש בשטח של 12 מ"ר וחניה.

 

בדרך: כ-500 דירות בלקיה

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בדרום אישרה בשבוע שעבר להפקדה שתי תוכניות ביישוב לקיה בנגב, הכוללות בניית כ-526 יחידות דיור, חלקן צמודות קרקע וחלקן בבניה רוויה. השכונות יפותחו וישווקו כבר במהלך שנת 2018.

 

תוכנית אחת מיועדת להרחיב את שכונה 11 במזרח היישוב וכוללת 474 דירות, תוך הסדרת הכניסה ליישוב. תוכנית נוספת כוללת 52 דירות במתחם השוק, מבני ציבור, מסחר, תעסוקה ותיירות, זאת תוך הסדרת הפזורה הפנימית ביישוב והסדרת נחל רוש. שטח התוכניות הכולל ישתרע על פני כ-300 דונם.

 

מנכ"ל הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, יאיר מעיין מסר כי "הגדלת היצע הדירות נותן מענה למצוקת הדיור עבור האזרחים הבדואים ביישובי הנגב".

צנרת התכנון (הדמיה: גוטמן אסיף אדריכלים, אדריכל פרופסור שמאי אסיף)
(הדמיה: גוטמן אסיף אדריכלים, אדריכל פרופסור שמאי אסיף)
 

צנרת התכנון (הדמיה: גוטמן אסיף אדריכלים, אדריכל פרופסור שמאי אסיף)
(הדמיה: גוטמן אסיף אדריכלים, אדריכל פרופסור שמאי אסיף)

תוכנית שימור למבנה בנק החקלאות בתל אביב 

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב שבמינהל התכנון, החליטה להפקיד לאחרונה תוכנית שימור למבנה "בנק החקלאות" בפינת הרחובות החשמונאים וקרליבך בתל אביב. התוכנית הינה מכוח סעיף 23 לתמ"א 38 וכוללת את הפיכת ייעוד שטחו של בנק החקלאות ממסחר, למסחר ומגורים.

 

במסגרת התוכנית, יוקמו שתי קומות מגורים מעל המבנה, ובנוסף יוקם מבנה מגורים בן 6 קומות בשטח שממערב למבנה, ברחוב קריית ספר 21, ששימש עד היום לחנייה. במגרש זה תוקם הכניסה לחנייה תת-קרקעית עבור שני המגרשים. סך שטח התוכנית כולה הינו של 1,706 מ"ר.

 

בנק החקלאות הוקם בשנות ה-50 כחברה ממשלתית לשם מתן אשראי לחקלאות והיה פעיל עד 2008. בניין ההנהלה הראשית תוכנן על ידי האדריכלים שולמית ומיכאל נדלר והוקם בסמוך לשוק הסיטונאי. השימור יעשה בהתאם לערכים האדריכליים וההיסטוריים של המבנה ויושם דגש בין היתר על שימור חזיתות השטחים הפתוחים במתחם וחלל הכניסה הייחודי בקומת הקרקע. בקומת הקרקע והגלריה מוצע שימוש מסחרי פתוח וכן חצר אחורית פתוחה לציבור.

 

התוכנית הינה ביוזמת חברת יוניון נכסים בע"מ ונערכה על ידי אדריכל ארז אלה. מתכננת מחוז תל אביב, נעמי אנג'ל, מסרה כי "התוכנית משתלבת עם תוכניות התחדשות עירונית נוספות במרכז העיר. כמו כן, התוכנית מבטאת בצורה ברורה הן את שימור המורשת של העיר העברית והן את צמיחתה של העיר".

צנרת התכנון (הדמיה: אדריכל ארז אלה)
חזית מבנה בנק החקלאות - לאחר השימור(הדמיה: אדריכל ארז אלה)

צנרת התכנון (הדמיה: אדריכל ארז אלה)
חזית המבנה כיום(הדמיה: אדריכל ארז אלה)

צנרת התכנון (הדמיה: אדריכל ארז אלה)
החצר הפנימית(הדמיה: אדריכל ארז אלה)


צנרת התכנון (הדמיה: אדריכל ארז אלה)
החזית האחורית(הדמיה: אדריכל ארז אלה)


צנרת התכנון (הדמיה: אדריכל ארז אלה)
המבואה הפנימית(הדמיה: אדריכל ארז אלה)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: רשות נחל הקישון
פארק הקישון
הדמיה: רשות נחל הקישון
מומלצים