שתף קטע נבחר

דלת נטרקה על אצבע. שופטת: זו תאונת דרכים

כרית האצבע של נהג שהגיע לחניה בנתב"ג נכרתה כשניסה להוציא תיק מהמושב האחורי. ביהמ"ש חייב את המדינה לפצות אותו ב-38 אלף שקל

בית משפט השלום בתל אביב קבע לאחרונה כי אירוע שבמסגרתו נכרת חלק מאצבע של נהג שיצא מהמכונית כדי להוציא תיק מהמושב האחורי – נחשב לתאונת דרכים. השופטת פנינה לוקיץ' קבעה כי מדובר היה בחלק אינטגרלי מהנסיעה ועל כן המדינה תפצה את הנהג בכ-38 אלף שקל.

 

האירוע התרחש ב-2011: התובע, כיום בן 62, הגיע לנתב"ג והחנה את מכוניתו בחניה לטווח ארוך, בדרך לחופשה עם אשתו. כשיצא על מנת לקחת את התיק מהמושב האחורי, נטרקה הדלת האחורית על ידו וכרית אחת מאצבעות יד ימין שלו נכרתה. במום לצאת לחופשה הוא מיהר למרפאת הטרמינל ומשם לבית חולים. בהמשך הוא נדרש לטיפולים רבים במשך תקופה ארוכה.

 

בתביעה שהגיש נגד המדינה הוא טען שמדובר בתאונת דרכים, ולכן הוא זכאי לפיצויים לפי החוק לפיצויי נפגעי תאונות דרכים. לדבריו, אירוע הפציעה היווה חלק מה"ירידה" מהרכב, ולכן חלק ממה שנחשב "שימוש ברכב מנועי".

 

המדינה התבססה מנגד על פסיקת בית המשפט העליון, וטענה שפעולת הוצאת התיק מהמושב האחורי – שאירעה לאחר שהנסיעה כבר הסתיימה והתובע ירד מהרכב – אינה פעולה המוגדרת "שימוש ברכב מנועי".

 

אבל השופטת פנינה לוקיץ' הסבירה ש"מגמת הפסיקה הינה כי הפרשנות הראויה למונח 'ירידה' מרכב, כוללת את הפעולה של הוצאת מטען אישי מהרכב, ופעולה שנעשית תוך כדי כך, עד אשר מסתיימת ה'ירידה' מהרכב על כל חלקיה, וניתק הקשר (הפיזי וההקשרי) בין מי שנסע ברכב לבין הרכב, ובכך מסתיים השימוש שעשה קודם לכן ברכב".

 

כלומר, היא דחתה את גישת המדינה שלפיה ה"ירידה" מהרכב הסתיימה כשהתובע עמד על רגליו מכיוון שלא התכוון להמשיך לנסוע.

 

היא הסבירה שבעיניה יש להקיש ממקרים דומים שעסקו ב"כניסה לרכב". כשם שכניסה לרכב כוללת את הכנסת התינוק למושב הבטיחות למשל, או חגירת ילד במושב האחורי, כך גם לגבי ירידה מהרכב - כל עוד הפעולה היא חלק אינטגרלי מהנסיעה וכל עוד ישנו קשר סיבתי בין הפעולה הקשורה לשימוש ברכב לבין הפגיעה הפיזית שנגרמה.

 

"הוצאת המטען האישי הייתה חלק אינטגרלי של אותה נסיעה ובלעדיה לא התממשה מטרת הנסיעה. משכך, היא משרתת, ומהווה חלק בלתי נפרד, ממטרת השימוש ברכב המנועי", הוסיפה השופטת לוקיץ' וקבעה שהמקרה מהווה תאונת דרכים כהגדרתה בחוק הפלת"ד.

 

מכאן היא ניגשה לניתוח הנזקים שנגרמו לתובע, ובסופו של דבר החליטה לפסוק לזכותו פיצוי גלובאלי בסך 20 אלף שקל בגין הפסדי שכר, 6,000 שקל בגין עזרתה של אשתו וההוצאות הרפואיות, וכן 12 אלף שקל בגין כאבים שמהם הוא סובל עד היום.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: סם יצחקוב
עו"ד שרית חרל"פ
צילום: סם יצחקוב
מומלצים