שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

האוצר: חצי מיליון דירות יאושרו תוך שנתיים וחצי

מינהל התכנון הציג את תוכנית העבודה לשנים 2020-2018, הכוללת אישור של כ-550 אלף יחידות דיור. עוד בצנרת התכנון: תוכנית להקמת יישוב קהילתי בשם 'עיר אובות' ממערב לצומת חצבה ועיר חדשה עם 15 אלף יחידות דיור במועצה המקומית ג'דיידה מכר בגליל העליון

בשנים 2020-2018 יאושרו כ-550 אלף יחידות דיור במוסדות התכנון, ליצירת מלאי איכותי של דירות ותשתיות נלוות. כך קובעת תוכנית העבודה התלת-שנתית, לשנים אלה שהציגו היום (ד') מינהל התכנון במשרד האוצר ורשות מקרקעי ישראל, בפני שר האוצר משה כחלון.

 

לכתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

התוכנית הוצגה כחלק מיישום התוכנית האסטרטגית לדיור לשנת 2040. מתוך כלל יחידות הדיור, כ-92 אלף יחידות דיור צפויות להיות מאושרות במסגרת תוכנית להתחדשות עירונית.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

במינהל התכנון ציינו, כי תוכנית העבודה מהווה בסיס ליעדים השנתיים ואף מעבר לכך תוך מתן מענה הן בתחום יחידות הדיור והן בצורך בהקמת מערכות תשתיתיות חיוניות. היצע יחידות הדיור הכלול בתוכנית גבוה משמעותית מהיעד עבור שנים אלה במסגרת התוכנית האסטרטגית בממשלה ושכוללת 328 אלף יחידות דיור.

 

בחלוקה לפי מחוזות, במחוז צפון היעד הוא אישור כ-86.5 אלף יחידות דיור בשלוש שנים, כ-152% מעבר ליעדי התוכנית האסטררטגית. כ-45 אלף מהדירות יהיו במסגרת התחדשות עירונית וכ-43.5 אלף מיועדות למגזר הערבי, 162% מעבר לתוכנית האסטרטגית.

 

במחוז מרכז היעד הוא כ-150 אלף יחידות דיור, מהן כ-25 אלף במסגרת התחדשות עירונית וכ-8,000 למגזר הערבי, 181% מעבר ליעדי התוכנית האסטרגית. במחוז תל אביב היעד הוא כ-60 אלף יחידות דיור, כמחציתן במסקגרת התחדשות עירונית.

 

במחוז חיפה היעד הוא אישור תוכניות עם 98 אלף יחידות דיור, 239% מעבר ליעד שנקבע בתוכנית האסטרטגית, מהן כ-15 אלף יחידות דיור במגזר הערבי. במחוז ירושלים יאושרו כ-33.5 אלף יחידות דיור, מהן כ-14.5 אלף בהתחדשות עירונית. בדרום יאושרו 37.5 אלף יחידות דיור אזור אשקלון, מהן כ-10,000 בהתחדשות עירונית, ובאזור באר שבע היעד הוא כ-82 אלף יחידות דיור, מהן כ-3,300 בהתחדשות עירונית.

 

במינהל הוסיפו כי מדובר במהלך ארוך-טווח המתבצע בשיתוף רשות מקרקעי ישראל ומשרדי ממשלה רלוונטיים. עוד נמסר, כי במסגרת התוכנית הוגשו המלצות המתייחסות לנושא התשתיות והתחבורה, בהן הקמת מתקני טיהור שפכים, הקמת מחלפים וגשרים, סלילת כבישים חדשים והרחבת והסטת כבישים קיימים, הקמת תחנות רכבת, וכן ביצוע תוכניות ניקוז, הולכת מים, ביוב וחשמל.

יעדי מינהל התכנון ()
 

השר כחלון מסר כי "חוסר בתכנון היה הגורם המרכזי למשבר הדיור ובזה בדיוק טיפלנו. בתוך עשור הכפלנו פי 5 את כמות היחידות המתוכננות מדי שנה. בשנים האחרונות הגדלנו את המלאי התכנוני באופן חסר תקדים ובשלוש השנים הקרובות נמשיך באותה המגמה ונתכנן כחצי מיליון יחידות דיור בכל רחבי הארץ".

 

דלית זילבר, מנהלת מינהל התכנון, ציינה כי "לראשונה מציג מינהל התכנון תוכנית עבודה לשלוש השנים הקרובות 2020-2018, זאת בניגוד לתוכניות עבודה חד-שנתיות כפי שהיה נהוג עד היום. יעדי התוכנית הינם פועל יוצא של עבודה פרטנית שבחנה את כלל הצרכים הדרושים במדינה. כמו כן, התוכנית יוצרת הלימה בין היצע יחידות הדיור ובין הקמת תשתיות-על, בדגש על תשתיות תחבורתיות, ומערכות תומכות נוספות".

 

יישוב חדש בערבה

ועדת המשנה לנושאים תכנוניים עקרוניים (ולנת"ע) במינהל התכנון, אישרה אתמול (ג') תוכנית להקמת יישוב קהילתי-תיירותי חדש בשם 'עיר אובות', במועצה האזורית ערבה תיכונה. ביישוב מתוכננות 250 יחידות דיור, והוא יוקם ממערב לצומת חצבה, צמוד לעתיקות תמר המקראית.

 

התוכנית תעבור לדיון במועצה הארצית לתכנון ובנייה, בה יוחלט האם לאשר את הקמת היישוב החדש. במסגרת ההליך התכנוני של היישוב יידרש לתת מענה גם לאוכלוסייה הבדואית שנמצאת במקום.

  

הוועדה, בראשות מנהלת מינהל התכנון, דלית זילבר, ציינה בהמלצתה כי אין מקום להקמת יישובים חדשים וראוי לחזק ולעבות יישובים קיימים, אבל הוחלט להמליץ על תוכנית זו לאור יחודיות המקרה, בשל ריחוקו של היישוב מיישובים עירוניים והצורך במציאת פתרונות לפזורה הבדואית.

 

הערבה (צילום: פעימות מדבר) (צילום: פעימות מדבר)
הערבה(צילום: פעימות מדבר)

בהחלטתה בחנה הוועדה את ההשלכות המרחביות של התוכנית, בהתייחס למטרופולין באר שבע ולנימוקים שהוצגו להקמת היישוב, ובהם מיקומו, הצורך בהקמתו, הימנעות מפגיעה בשטחים הפתוחים וברציפותם וכן התאמתו של היישוב למדיניות התכנון הארצית.

 

התוכנית קודמה בארבע השנים האחרונות על ידי משרד הבינוי והשיכון, בשיתוף עם החטיבה להתיישבות והמועצה האזורית ערבה תיכונה. שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, ציין כי "עם כניסתי לתפקיד הורתי לחדש במיידי את תקציב התכנון לעיר אובות ולקדם מול מוסדות התכנון את הקמתו של ישוב אסטרטגי זה. זאת מתוך הכרה והבנה של חשיבות יישובי הערבה והנגב".

 

8,000 דירות ייבנו בג'דיידה מכר בגליל

הוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) אישרה אתמול להפקיד תוכנית להרחבת היישוב ג'דידה מכר שבגליל המערבי. מדובר בתוכנית הגדולה ביותר שמתוכננת בצפון לחברה הערבית, הכוללת 15 אלף יחידות דיור. התוכנית צפויה לשלש את מספר התושבים ביישוב, שכולל כיום כ-4,500 יחידות דיור וכ-20 אלף תושבים, באופן שיהפוך אותו לעיר.

 

   (צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)
(צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)

   (צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)
(צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)

התוכנית ממוקמת בגבעות טנטור שמדרום לישוב, על שטח של כ-5,300 דונם. יחידות הדיור מתוכננות במבנים של עד 7 קומות עם עירוב שימושים למגורים, מסחר, משרדים ומבני ציבור. הצפי לאכלוס המשמעותי הראשון: שנת 2023.

 

התוכנית כוללת גם שני אזורי תעסוקה חדשים עם 600 אלף מ"ר משרדים, מסחר ותעשייה חקלאית, בחלק המזרחי והמערבי של היישוב ובסמוך לכביש 70 ולהמשך המתוכנן של כביש 6. בנוסף, היא כוללת הקצאת שטחים למבני ציבור, שבילי הולכי רגל ושבילי אופניים, ופארק עירוני בשטח של 160 דונם.

   (צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)
(צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)

   (צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)
(צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)
 

בנוסף, נכללת בתוכנית גם הרחבה ושדרוג של כבישים 70 ו-85, מערך תחבורה ציבורית עירונית וחיבור של מתחם המגורים החדש לתחנת הרכבת החדשה המתוכננת בעכו מזרח. השכונה ממוקמת בנגישות לכביש 85 מדרום, כביש 70 ממזרח, וחלקו הצפוני של כביש 6, שצפוי להיבנות בעתיד, ממערב.

 

התוכנית מקודמת על ידי משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל, ונערכה על ידי משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין. יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה צפון, אורי אילן, ציין כי "המהלך מבטא ראייה תכנונית כוללת של יישוב ערבי שעובר מכפריות לעירוניות, בזכות התיאום המוצלח עם שותפים רבים בממשלה, בחברה הערבית ובאקדמיה". 

   (צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)
(צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.)

 

מגדל משרדים חדש ברמת בחייל

חברת ויתניה חשפה את מגדל המשרדים שהיא מקימה, בגובה 17 קומות, בשכונת רמת החיל שבצפון מזרח תל אביב. המגדל כולל 19,500 מ"ר משרדים, קומת קרקע מסחרית עם בית דיור מוגן ו-3 קומות מרתף עם כ-1,000 מקומות חניה.

 

   (הדמיה: דורון סהר)
מגדל ויתיניה(הדמיה: דורון סהר)

היקף ההשקעה בפרויקט עומד על כ-500 מיליון שקלים, לא כולל עלות הקרקע. שטחי המשרדים במגדל מוצעים לשכירות במחירים של החל מ-60 שקל למ״ר (ברמת מעטפת). אכלוס המגדל צפוי להיות ברבעון הרביעי של 2018.

 

בחברה ציינו כי מדובר במגדל המשרדים הגבוה ברמת החיל, שתוכנן בבניה ירוקה עם ניצול אנרגיה מקסימלי. כך למשל הותקנו בו קירות מסך מסוג Double Skin מהרצפה עד התקרה, המאפשרים נוף פתוח של 360 מעלות לצד חסכון אנרגטי של 25%-40%. 

 

התכנון בוצע על ידי משרד ישר אדריכלים, עיצוב הפנים בוצע על ידי אלכס מייטליס, והקבלן המבצע היא החברה האחות של ויתניה, חברת SGS.


פורסם לראשונה 23/05/2018 14:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.
התוכנית לג'דיידה מכר
צילום: משרד האדריכלים קולקר קולקר אפשטיין.
מומלצים