שתף קטע נבחר
 

היי דרומה: כך תראה קריית התקשוב הדיגיטלית של צה"ל בב"ש

משרד הביטחון בחר בהצעת אפריקה ישראל ושיכון ובינוי לתכנון, הקמת והפעלת קריית התקשוב הדיגיטלית של צה"ל בפארק ההיי טק גב-ים. העבודות צפויות לצאת לדרך בסוף השנה, כשבסיומם יעברו למקום כ-5,000 חיילים ואנשי קבע. צפו בהדמיות

 

כך תראה קרית התקשוב    (קרדיט: שיכון ובינוי ואפריקה ישראל)

כך תראה קרית התקשוב    (קרדיט: שיכון ובינוי ואפריקה ישראל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החברות שיכון ובינוי ואפריקה ישראל, יתכננו, יקימו ויפעילו את קריית התקשוב הדיגיטלית של צה"ל בפארק ההיי טק גב-ים, סמוך לאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. כך מסר היום (ב') משרד הביטחון. עבודות ההקמה צפויות להתחיל כבר בסוף השנה, בעלות מוערכת של כ-7 מיליארד שקל.

 

קרית התקשוב הדיגיטלית צה
(צילום: באדיבות משרד הביטחון)

בקרייה, המתוכננת על שטח של כ-180 דונם, מתוכם כ-150 אלף מ"ר בנוי, עתידים לשרת כ-5,000 חיילי ואנשי קבע. למקום יועתקו היחידות הטכנולוגיות של אגף התקשוב וההגנה והיחידה הטכנולוגית של חיל האוויר אופק, שיפנו שטחים באזורי ביקוש בגוש דן, וכן מטה פיקוד דרום. 

 

המרכז מתבסס על שיתוף פעולה עם המגזר הפרטי (PFI) הכולל מימון, תכנון, הקמה ותפעול של הבסיס לתקופת זכיינות של 25 שנים. הקבוצות שהעפילו לשלב הסופי של סגירה פיננסית הן קבוצת אלקטרה מנרב וקבוצת שיכון ובינוי ואפריקה ישראל, כאשר ועדת המכרזים בחרה בהצעת האחרונה כטובה ביותר.

 

קרית התקשוב הדיגיטלית צה
(צילום: באדיבות משרד הביטחון)

הפרויקט מקודם על ידי המנהל לפרויקטים לאומיים במשרד הביטחון (לשעבר מנהל המעבר דרומה), שהשלים בשנים האחרונות את העתקת בסיסי ההדרכה מצריפין לקריית ההדרכה - עיר הבה"דים, בה משרתים כ-10,000 חיילים ואנשי קבע. המינהל מפקח על הפעילות הזכיינית בקריית ההדרכה, במקביל להובלת ארבעה מגה פרויקטים, לרבות מכרז קריית המודיעין והקמת הקריה התקשובית הדיגיטלית בבאר שבע.

 

קרית התקשוב הדיגיטלית צה
(צילום: באדיבות משרד הביטחון)

בסיס חכם עם חדשנות תכנונית

ממשרד הביטחון נמסר, כי הקריה תיבנה כ"בסיס חכם" ותאופיין בחדשנות תכנונית, תשתיות מתקדמות ויעילות אנרגטית. ראש המנהל לפרויקטים לאומיים, תא"ל (במיל') איציק כהן, מסר כי "הקריה התקשובית הדיגיטלית הינה הפרויקט הראשון והמורכב העוסק בהעברת תשתיות טכנולוגיות מתקדמות והעתקת מקום שירותם של אלפי טכנולוגים אל הנגב.  

קרית התקשוב הדיגיטלית צה
(צילום: באדיבות משרד הביטחון)

"המטרה שלנו בראש ובראשונה היא לייצר תשתית מתקדמת וחכמה שתתמוך בשיפור היכולות המבצעיות של צה"ל, תוך פינוי קרקעות באזורי הביקוש ברמת גן וצריפין. מעבודה כלכלית שערך משרד הביטחון לאחרונה, עולה כי המהלך הלאומי של העברת צה"ל לנגב מוערך בכ-57 מיליארד שקל, מתוכם כ-21 מיליארד מושקעים ישירות בכלכלת הנגב".

 

סא"ל יעל גרוסמן, ראש מנהלת התקשוב לנגב באגף התקשוב וההגנה בסייבר, ציינה כי "הקרבה בין כלל יחידות התקשוב וגורמים מבצעיים וטכנולוגיים צה"ליים נוספים תאיץ תהליכי שיתוף פעולה ושיתוף ידע שיביאו לסינרגיה מבצעית-טכנולוגית חסרת תקדים".

 

קרית התקשוב הדיגיטלית צה
(צילום: באדיבות משרד הביטחון)

גרוסמן הוסיפה כי "המיקום האסטרטגי של הקריה יאפשר יצירת אקו-סיסטם ייחודי של חדשנות מבצעית-טכנולוגית פורצת דרך בין אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פארק ההיי-טק הסמוך ומערכת החינוך, בעיר תוססת ומתפתחת, לצד קידום יעילות מבצעית".

 

שר הביטחון אביגדור ליברמן ציין כי "פרויקט קרית התקשוב הוא עוד הוכחה לכך שההשקעה בביטחון היא השקעה בכלכלה ובהייטק. אם בקרית ההדרכה כבר מועסקים מאות מתושבי הדרום, בקרית התקשוב ובקרית המודיעין שנקים בעשור הקרוב יועסקו אלפים. זאת תהיה המהפכה האמיתית שתביא את עמק הסיליקון לנגב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות משרד הביטחון
קרית התקשוב הדיגיטלית צה"ל משרד הביטחון
צילום: באדיבות משרד הביטחון
מומלצים