שתף קטע נבחר
 

ההוצאות שחברת הניהול יכולה לחייב בעבורן את הדיירים

דיירי בניין מגורים נדהמו לגלות שחברת הניהול חייבה אותם בעבור הוצאות שלא קשורות לניהול הבניין, כמו כיבוד וקייטירינג, או פלאפונים והוצאות רכב לעובדים. מה קבע בית הדין במקרה דומה?

דיירי בניין מגורים באזור המרכז הופתעו לגלות בדוחות הכספיים שהועברו להם על ידי חברת הניהול של הבניין, כי חויבו בהוצאות גבוהות, רבות ושונות, מעבר לדמי הניהול אותם הם נוהגים לשלם מדי חודש. בירור מעמיק שערכו חשף כי חברת הניהול נהגה לחייב את הדיירים בגין הוצאות אשר אינן קשורות בהכרח לניהול הבניין שלהם.

 

כך למשל, נהגה חברת הניהול לחייב את דיירי הבניין באגרות וברישיונות של חברת הניהול עצמה, בהוצאות כיבוד ובהוצאות קייטרינג, בעלות הפלאפונים של עובדי החברה, בהוצאות רכב, בהוצאות קרנות השתלמות וביטוחי מנהלים לעובדים, ועוד. האם הדבר תקין?

 

לכתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

התחדשות עירונית, נדל
(צילום: Shutterstock)

בפסק דין שעסק במקרה דומה, ניתח המפקח על המקרקעין את הדוחות הכספיים של חברת ניהול. אז נקבע, כי בחלק מההוצאות שגבתה החברה מבעלי הדירות כלולות גם הוצאות שבינן ובין החזקה תקינה וניהול הרכוש המשותף אין דבר וחצי דבר.

 

מה חשוב לבדוק מראש?

החוק קובע כי מחובתו של בעל דירה בבית משותף לשאת בהוצאות ניהול ואחזקה תקינה של הבניין בלבד. פסק הדין קבע כי חברת הניהול אינה יכולה לחייב דיירים לשלם על הוצאותיה הפרטיות, כגון הוצאות עבור ניהול, ועליה לשאת בהן בעצמה. לאור זאת, על כל דייר או נציגות דיירים אשר קשורים עם חברת ניהול, לבדוק היטב את הרכב ההוצאות כבר משלב החתימה על ההסכם.

 

כך, יש לוודא מראש האם המע"מ כלול בהסכם, ומהן ההוצאות הקשורות לניהול, ניקיון, אחזקה, תאורה, שמירה וביטוח של הרכוש המשותף. עוד יש לוודא, אילו מתקנים משותפים מתוחזקים, כגון מעליות, הסקה, מתקני מיזוג, שילוט, אינסטלציה וכיוצא באלו.

 

חובות הנציגות אינן מתפוגגות עם התקשרות עם חברת ניהול. הנציגות עדיין נושאת באחריות מסוימת, כגון פיקוח על חברת הניהול מבחינה תפעולית, כספית ועוד. רמת האחריות ואופי האחריות של הנציגות תלויה בנסיבות ובאופי ההתקשרות עם חברת הניהול.

 

יש לעקוב אחר ניהול הכספים וההוצאות, ומחובתה של חברת הניהול לאפשר לבעלי הנכסים לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים לדין וחשבון הכספי המצוי בידה.

 

לסיכום, בעת התקשרות עם חברת הניהול מומלץ להיות עם "יד על הדופק" ולעקוב אחר ניהול הכספים וההוצאות.

 

עורך הדין ד"ר אופיר מילר, הינו שותף בכיר במשרד עורכי דין ד"ר מילר ושות . הכתבה אינה תחליף לייעוץ משפטי אלא כללית בלבד. בכל הליך משפטי או אחר מומלץ לפנות לעו"ד להתייעצות ולהמשך הטיפול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הלוואה בית משכנתא
צילום: shutterstock
מומלצים