אושרה תוכנית המתאר של קדימה-צורן: תגדיל את היישוב ל-50 אלף תושבים
התוכנית כוללת תוספת של כ-8,200 יחידות דיור, כ-95 אלף מ"ר עבור שטחי מסחר וכ-220 אלף מ"ר עבור שטחי תעסוקה. תושבים ביישוב מתלוננים על עומסי תנועה כבדים
התוכנית היא יוזמה של מינהל התכנון ורשות מקרקעי ישראל, וחלה על כל מרחב התכנון של היישוב המאוחד קדימה-צורן, כולל שטח נוסף מתחום המועצה האזורית לב השרון. התוכנית קובעת את חיזוק הקשר בין קדימה לצורן באמצעות מנגנונים שיעודדו את השותפות בין חלקי היישוב, מציגה תוכנית למרכז חדש ליישוב, וקובעת כי מעטפת היישוב תישאר מוקפת בשטחים פתוחים.
מעבר לתוספת יחידות הדיור, התוכנית מציעה חיזוק והגדלת הבסיס הכלכלי והתעסוקתי ומקצה לצורך כך 120 אלף מ"ר של שטחי מסחר המהווים תוספת של כ-95 אלף מ"ר להיקף השטח הקיים וכ-314 אלף מ"ר עבור שטחי תעסוקה המהווים תוספת של 220 אלף מ"ר על הקיים.
כמו כן, במסגרת התוכנית, יוקם פארק עירוני בהיקף של כ-140 דונם, המיועד לפנאי ונופש ולפעילות ספורט. הפארק גובל בשמורת אלוני קדימה, גן לאומי חולות קדימה ויער קדימה, כך שהוא יאפשר שילוב של פעילות נופש בשטחים הפתוחים. בנוסף, התוכנית מציעה מערכת שטחים פתוחים שכונתיים, המחזקים את הקשר בין השכונות הקיימות והחדשות, ובינן לבין המרכז החדש. התוכנית קובעת רשת טיילות להולכי רגל ומסלולים לרוכבי אופניים שתחזק את הנגישות בין חלקי היישוב והשטחים הפתוחים החוצים והסובבים.
קדימה-צורן סובל מבעיות תחבורה שטרם נפתרו, התושבים המתגוררים ביישוב מתלוננים על עומסי תנועה כבדים הגורמים לכך שחלק מהתנועה אף זולגת לתוך היישוב. כמו כן, התושבים מתרעמים על כך שכאשר נפח התנועה יעלה בעקבות גידול במספר התושבים, היישוב עלול להגיע למצב של חוסר תפקוד.
התוכנית נערכה ע"י האדריכלית ענת פיק. יו"ר הוועדה המחוזית, שירה ברנד, ציינה כי "תוכנית המתאר מתווה את כיווני הפיתוח של היישוב לעשורים הבאים, תוך שמירת האיזון בין האופי הכפרי של היישוב לפיתוח".