שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

הסכם גג שני בקריית גת לבניית כ-7,100 דירות

העירייה חתמה על הסכם גג נוסף, לאחר שב-2013 היתה העיר הראשונה שחתמה על הסכם גג לבניית 7,600 דירות. עוד בצנרת התכנון: תוכנית שנועדה לתת מענה מהיר למיגון יישובי הצפון, ואישור הקמת שלושה יישובים חדשים בנגב

עיריית קרית גת חתמה הערב (ג') עם משרד האוצר ורשות מקרקעי ישראל על עוד הסכם גג, לבניית 7,164 דירות חדשות. מדובר בהסכם הגג השני לעיר, שהיתה העיר הראשונה לחתום על הסכם גג בשנת 2013, עם 7,600 יחידות דיור נוספות. תקציב ההסכם עומד על סכום של למעלה ממיליארד וחצי שקלים.

 

הסכם הגג הראשון שנחתם לעיר נקלע לקשיים, לאחר שהעיריה עתרה לבג"ץ בטענה כי המדינה לא מעמידה לה את התקציבים להם היא מחוייבת. עם זאת, השופטים דחו את העתירה תוך מתיחת ביקורת על התנהלות העיריה והורו לה להפסיק לעכב את הליכי הפיתוח.

כרמי גת קריית גת ()
שכונת כרמי גת
 

ההסכם החדש כולל בניית רובע מגורים חדש בשכונת כרמי גת וכן במיזם מגורים ומסחר חדש המתוכנן בחיבור בין כרמי גת והעיר הוותיקה בשם "שער העיר". עוד כולל ההסכם 90,000 מ"ר שטחי מסחר, 80,000 מ"ר שטחי תעסוקה, וקרית ספורט עם אצטדיון בן 8,000 מושבים.

 

עוד נקבע כי יוקצו למעלה מ-300 מיליון שקל לטובת פיתוח תשתיות על, בהן חיבור העיר הוותיקה לפארק התעשייה, פיתוח טיילות והרחבת כבישים ראשיים, גשרים ומעברים, שבילי אופניים, פארק שיחבר בין כרמי גת והעיר הוותיקה ותחנת רכבת נוספת. כפי שנקבע, העירייה תבצע את עבודות פיתוח התשתיות בשיתוף משרדי הממשלה, תוך עמידה בלוחות זמנים מהירים. כן נקבע, כי רשות מקרקעי ישראל תתחיל לשווק את התכנית במהלך השנים הקרובות.

 

במסגרת הסכם הגג הראשון שנחתם לעיר, הוקם רובע המגורים כרמי גת. הרובע כולל חמישה מתחמים, כאשר הראשון כבר החל באכלוס ושניים נוספים נמצאים בבנייה. העירייה משלימה בימים אלה את עבודות פיתוח תשתיות שלב א' בשני המתחמים האחרונים. עוד נמסר, כי הרובע כבר כולל תשתיות כבישים, מחלפים, גשרים, פארקים, גני ילדים ובית ספר, כאשר עבודות הפיתוח מבוצעות על ידי העירייה והמחלפים באמצעות נתיבי ישראל.

 

שר האוצר, משה כחלון, אמר בטקס: "בשלוש וחצי השנים האחרונות חתמנו על עשרות הסכמי גג ברחבי הארץ, באזורי ביקוש ובפריפריה, במטרה לתכנן נכון את עתיד הדיור בישראל. הסכמי הגג לא רק ימנעו את משבר הדיור הבא, אלא גם מוודאים שהשכונות החדשות יבנו עם כל מבני הציבור והתשתיות שהדיירים החדשים צריכים. קרית גת היתה חלוצה בהסכמי הגג עם חתימת הסכם הגג הראשון. כעת, היא שוב חלוצה בכך שהיא הראשונה לחתום על הרחבת הסכם גג, מה שמוכיח שהמודל מצליח".

 

מנהל רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון, מסר כי "העובדה שאנו חותמים היום על הסכם גג נוסף עם עיריית קריית גג, העיר עימה נחתם ההסכם הראשון, מוכיחה מעל לכל ספק שהסכמי הגג בשילוב מחיר למשתכן, הם הנוסחה המנצחת שמביאה פתרון למשבר הדיור. הסכמי הגג רותמים מלכתחילה את כל משרדי הממשלה למהלך יזום, מתוקצב ומתואם. מחיר למשתכן מייצגת נוסחת מחיר שמבטיחה הזדמנות נאותה למחוסרי הדיור. קריית גת תוכפל פי שלושה למרות המהמורות והאתגרים שליוו את ההסכם הראשון".

 

בדרך: מסלול ירוק לבניית ממ"דים בצפון‏

המועצה הארצית לתכנון ובנייה החליטה היום (ג') להעביר את תוכנית המתאר הארצית למיגון הצפון (תמ"א 40 א 1) להערות ולהשגות הציבור. התוכנית נועדה לתת מענה מהיר למיגון יישובי גבול הצפון במימון ממשלתי מלא, בהתאם להחלטות ממשלה.

 

הבתים שלא חוזקו בערים בסיכון גבוה    (צילום: אלי סגל)

הבתים שלא חוזקו בערים בסיכון גבוה    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

התוכנית, שמוביל מינהל התכנון בשיתוף פיקוד העורף, תאפשר "מסלול ירוק" לבניית ממ"דים ביחידות דיור ביישובים אשר מצויים בטווח של עד 9 ק"מ מהגבול הצפוני של מדינת ישראל. זאת בניגוד למצב שהיה עד היום, בו הליך הבקשה לממ"ד היה כרוך באישורים של הוועדה המקומית שנדרשה לאשר חריגות מהוראות בינוי.

 

תוכנית המתאר כוללת בתחומה מגוון צורות יישוב - מישובים עירוניים, סמי עירוניים ועד כפריים. מבין הישובים ניתן למצוא את קרית שמונה, נהריה, מג'דל שמס, כסרע סמייע, מסעדה, מועצה אזורית גליל עליון ומרום גליל.

 

הוראות הבינוי בתוכנית יגברו על הוראות הבינוי המאושרות בתכניות מפורטות, אשר מכוחן יוצאו היתרי הבניה עבור הקמת מרחב מוגן בלבד.העלות המשוערת הינה חמישה מיליארד שקלים ל-10 שנים.

 

 

בניינים בנהריה (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
בניינים בנהריה(צילום: אבישג שאר-ישוב)

יו"ר המועצה הארצית, זאב בילסקי, מסר כי "המועצה הארצית קיבלה החלטה חשובה עבור תושבי הצפון. החלטה זו היא המשך ישיר להחלטת הממשלה למיגון הצפון. התוכנית תסייע בקידום מהיר של הקמת ממ"דים למען ביטחונם של המתגוררים ביישובים הסמוכים לגבול הצפוני".

 

שלושה ישובים חדשים בנגב

בנוסף החליטה היום המועצה לאמץ את החלטת הוועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים (ולנת"ע) את הקמתם של שלושה יישובים חדשים בנגב - דניאל, ניצנית ועיר אובות.

 

היישוב דניאל מוצע ממערב לאופקים ובסמוך למוסד "עלה נגב", כפר שיקומי ייחודי עבור ילדים ובוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית משולבת בנכויות פיזיות קשות. בהחלטת המועצה צוין כי השתכנעה, שניתן להקימו חרף הסמיכות לאופקים כדי שישמש למגורים עבור אנשי הסגל והמטפלים, ועל מנת לתת מענה לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים תוך שילובה בקהילה.

 

היישוב ניצנית נמצא באגן ההתיישבות הדרום מערבי של מועצה אזורית רמת נגב ובסמוך למוסד החינוכי ניצנה שבגבול מצרים. הוועדה השתכנעה כי ניתן לאפשר את הקמת הישוב שנועד לתרום לביסוס אגן ההתיישבות כעוגן, על מנת לחזק את התפקוד של הכלל היישובים הסמוכים לו. עקרון נוסף שעמד לנגד עיני הוועדה הוא המרחק מיישובים עירוניים וסמיכותו לבינוי מאושר, כך שאינו פוגע ברציפות השטחים הפתוחים.

 

היישוב עיר אובות הוא יישוב קהילתי חדש במועצה האזורית ערבה תיכונה, שקודם על ידי שר הבינוי והשיכון יואב גלנט. יישוב מרוחק מלב המטרופולין ומיישובים עירוניים וסמוך לבינוי מאושר. במסגרת תכנון היישוב החדש, ייבחן מתן המענה הראוי להסדרה תכנונית של האוכלוסייה הבדואית הנמצאת בסמיכות.

 

עיר אובות (באדיבות משרד הבינוי והשיכון)
עיר אובות(באדיבות משרד הבינוי והשיכון)

במועצה ציינו כי ההחלטה שהתקבלה תואמת את מדיניות התכנון על פיה יש להימנע ככל הניתן מהקמת ישובים חדשים, שכן היא נוגדת את תפיסת התכנון של ריכוז הפיתוח במרקמים העירוניים ומניעת פירבור. בנוסף הדגישה המועצה כי הקמת יישובים כפריים חדשים בסמוך לישובים עירוניים קיימים, תפגע בהשגת יעדי הממשלה מחד ובחיזוק הערים מאידך.  

 

בפני המועצה הוצגו בתחילה תזכירים להקמת 6 יישובים חדשים במחוז דרום. בין היישובים שהקדמתם נדחתה הם אשל הנשיא, בית ספר חקלאי פעיל בסמוך לבאר שבע ולה

אופקים. בהחלטת המועצה צוין כי הקמת היישוב עלולה לפגוע בתפקודו של המוסד החקלאי וכן בערים הסמוכות.

 

יישוב נוסף שהקמתו נדחתה הוא נווה גוריון, במרחב הסמוך ליישובים רתמים, קיבוץ רביבים וביר הדאג' מדרום לדרך 222, במרחב בו מתוכננים שני יישובים חדשים נוספים - נווה תמרים ושיזף. המועצה סברה כי לאור היות המרחב בתחום מרקם כפרי תמ"א 35, ניתן להקים תוכנית להרחבה משותפת של רתמים ורביבים מבלי להקים יישוב חדש.

 

היישוב השלישי שלא אושר הוא דיה, מזרחית לדרך 80, המחברת בין ערד לדימונה, בשטח פתוח ובסמיכות לשדה התעופה נבטים, אתרי כרייה וחציבה, לרבות שדה בריר הנמצא צפונית לאתר. במועצה ציינו כי היישוב תוכנן מדרום לצומת ערד, אזור שבסמיכות לו הומלצו מספר רב של יישובים חדשים, בכללם העיר כסיף ויישובי מבואות ערד.

 

יו"ר המועצה הארצית לתכנון ובנייה, זאב בילסקי, מסר כי "המועצה הארצית שמה לנגד עיניה בין יתר השיקולים גם את השיקולים החברתיים. היישובים שאושרו היום הינם בעלי חשיבות חברתית ובגדר עשייה ציונית". מנהלת מינהל התכנון, דלית זילבר הוסיפה כי "מינהל התכנון בוחן בכובד ראש כל מקרה של הקמת יישוב חדש על פי שיקולים תכנוניים, חברתיים, כלכליים וסביבתיים. בבחינת היישוב דניאל, בלט העניין החברתי והיווה משקל מכריע בהחלטה לאשר את היישוב". 


פורסם לראשונה 07/08/2018 15:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים