גולן טלקום לא תקבל בחזרה 28 מיליון ש' מהמדינה
בעקבות המלצת בג"ץ משכה חברת הסלולר גולן טלקום את עתירתה נגד החלטת משרד התקשורת לחלט את הערבות שהפקידה החברה. לפי המשרד, גולן לא עמדה בהוראות הרישיון שלה והפסיקה לפרוס רשת סלולרית. גולן: "מדובר בקנס חסר תקדים והחברה כבר לא בהפרה"
גולן טלקום הפקידה את הערבות כחלק ממכרז משרד התקשורת לחברות הסלולר החדשות שנכנסו לשוק התקשורת בישראל ב-2011. החברה, שהחלה לשתף רשתות עם סלקום ולכן הפסיקה את פריסת הרשת, עתרה לבג"ץ במטרה לקבל בחזרה את הכסף שמשרד התקשורת חילט. בית המשפט קבע כי החלטת המשרד היתה מקצועית ובהליך תקין, תוך הפעלת שיקול דעת סביר לעניין שימוש בכלי אכיפה זה, בשל חומרת ההפרה. בעקבות זאת, גולן טלקום משכה את העתירה.
המשרד הודיע על החלטתו הסופית לחלט ערבויות מגולן בקיץ 2017, בשלושה תשלומים. סכום הערבות שהפקידה גולן עמד על 31 מיליון שקל ושר התקשורת, איוב קרא, החליט להפחיתו ב-3 מיליון שקל, בין היתר משום שהחברה חזרה לעמוד בחובותיה לעניין פריסת הרשת. במקביל, באותה שנה, הודיע משרד התקשורת על החזרת "אגרות תדרים" לגולן טלקום בסכום של כ-46 מיליון שקל. בשנה זו גולן טלקום אף עברה לשליטת אלקטרה צריכה מקבוצת אלקו.
מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, מסר כי "המשרד ימשיך לפעול בנחישות ובמקצועיות לאכיפת הוראות הרישיון ולהובלת שוק התקשורת בישראל לטובת הציבור".
גולן: "כבר שילמנו את מרבית הקנס"
מגולן טלקום נמסר בתגובה:
"אנו מכבדים את החלטת בית המשפט. אנו סבורים כי הקנס בהיקף חסר תקדים שהוטל על החברה היה לא מידתי בהשוואה לקנסות אחרים שהוטלו במדינת ישראל על חברות תקשורת בהפרות משמעותיות הרבה יותר.
"יתרה מכך, ההפרה של החברה תוקנה מיד עם רכישת החברה, והחברה אינה עוד בהפרה, ואף לא נגרם מעולם נזק ללקוחות אלא להיפך, החברה היתה ועודנה מחוללת התחרות בענף הסלולר והיא שגרמה להורדת המחירים הדרמטית בישראל ממנה נהנה כל הציבור. החברה כבר שילמה בפועל את מרבית הקנס ורשמה את מלוא ההוצאה מזמן, כך שאין להחלטה השפעה משמעותית על החברה".