שתף קטע נבחר
 

נחתם הסכם עם שיכון ובינוי ואפריקה ישראל להקמת קריית התקשוב בב"ש

על פי ההסכם שחתם משרד הביטחון מול שיכון ובינוי ואפריקה ישראל, הן יקדמו את התכנון, ההקמה והתפעול של הקרייה בה עתידים לשרת יותר מ-5,000 חיילים ואנשי קבע מיחידות טכנולוגיות שונות. האכלוס צפוי בשנת 2023. עלות הפרויקט: יותר מ-5 מיליארד שקל

משרד הביטחון חתם הבוקר (א') על הסכם זיכיון מול קבוצת שיכון ובינוי ואפריקה ישראל, לתכנון, הקמה ותפעול של קריית התקשוב הדיגיטלית בבאר שבע, במסגרת מעבר צה"ל דרומה. העבודות יחלו בחודש הקרוב והאכלוס צפוי בשנת 2023. עלות הפרויקט מוערכת ביותר מ-5 מיליארד שקל.

 

הצצה לקריית התקשוב הצבאית בנגב

 

הקרייה מתוכננת לקום בפארק ההייטק גב-ים, סמוך לאוניברסיטת בן-גוריון. היא תשתרע על שטח של כ-180 דונם, מהם כ-180 אלף מ"ר בנוי. לקרייה יועתקו היחידות הטכנולוגיות של אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, אופק - היחידה הטכנולוגית של חיל האוויר ומטה פיקוד דרום. צפויים לשרת בה למעלה מ-5,000 חיילים ואנשי קבע.

הדמיה קרית התקשוב (הדמיה: באדיבות משרד הביטחון)
הדמיה של קרית התקשוב הדיגיטלית בבאר שבע(הדמיה: באדיבות משרד הביטחון)

 

הקרייה החדשה תיבנה כ"בסיס חכם" המאופיין בחדשנות תכנונית, עיצוב אדריכלי, תשתיות מתקדמות ויעילות אנרגטית. המכרז להקמתה מתבסס על שיתוף פעולה עם המגזר הפרטי (PFI), הכולל מימון, תכנון, הקמה ותפעול של הבסיס לתקופת זכיינות של 25 שנים. זהו הפרויקט השני במערכת הביטחון הנבנה בשיטה זו, אחרי קריית ההדרכה (עיר הבה"דים).

 

בטקס החתימה שהתקיים במשרד הביטחון ציין מנכ"ל משרד הביטחון, האלוף (במיל') אודי אדם, כי "הפרויקט הטכנולוגי של מדינת ישראל יוצא לדרך. קריית התקשוב בנגב מביאה בשורה למדינת ישראל ולאקו-סיסטם של בירת הסייבר של ישראל, באר שבע".

 

ראש מינהל מעבר דרומה במשרד הביטחון, תא"ל (במיל') איציק כהן, אמר כי "קריית התקשוב הדיגיטלית היא הפרויקט הראשון והמורכב העוסק בהעברת תשתיות טכנולוגיות מתקדמות והעתקת מקום שירותם של אלפי טכנולוגים אל הנגב. המטרה שלנו בראש ובראשונה היא לייצר תשתית מתקדמת וקמפוס חכם שיתמוך בשיפור היכולות המבצעיות של צה"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: באדיבות משרד הביטחון
הדמיה: באדיבות משרד הביטחון
מומלצים