צו הקפאת הליכים ל-45 יום לרשת הקו-אופ
בית המשפט המחוזי בירושלים מינה לתפקיד הנאמנים שינהלו את הרשת את ד"ר שלמה נס, ורו"ח חן ברדיצ'ב. מינוי נאמן שלישי ישקל בהמשך. השופט אלכסנדר רון: "חשוב להעמיד את החברה על פסים הולמים"
עכשיו זה סופי: בית המשפט המחוזי בירושלים הוציא היום (ד') צו הקפאת הליכים קבוע לרשת הקו-אופ, ומינה לתפקיד הנאמנים שינהלו את הרשת את ד"ר שלמה נס ורו"ח חן ברדיצ'ב. מינוי נאמן שלישי ישקל בהמשך.
"בונוסים נדיבים" וחובות של 200 מיליון שקל: הקשיים של רשת קואופ
רשת מזון נוספת בדרך לקריסה: קואופ ישראל בהקפאת הליכים
במהלך הדיון אמר השופט, אלכסנדר רון: "ראוי לאשר את הבקשה להקפאת הליכים ל-45 יום מהיום. חשוב להעמיד את החברה על פסים הולמים הן מנקדות המבט של העובדים, והן מזו של יתר הנושים, כמו גם מנקודת מבטם של בעלי המניות. חשובה גם מעורבותו של רשם האגודות השיתופיות. נדרשים לכל הפחות שני נאמנים, ואינני בטוח שלא יהיה גם נאמן שלישי. מקובלת עמדת הכנ"ר שאחד יהיה עו"ד ואחד רו"ח. אינני מוציא מכלל אפשרות להוסיף נאמן שלישי במעלה הדרך".
ד"ר שלמה נס נחשב ל"מר פירוקים" של ישראל, היה אחד מנאמני רשת קלאבמרקט והוביל להליך הבראה ומכירה של הרשת.כמו כן, שימש כאחד מנאמני עיתון מעריב. במרץ האחרון הודיעה לו הפרקליטות כי לא יועמד לדין בפרשת סימנס - חברת החשמל, ולמעשה תיק החקירה נגדו נסגר.
940 עובדים, מחזור פעילות של כ-780 מיליון שקל
כזכור, בתחילת השבוע הוציא השופט אלכסנר רון, מבית המשפט המחוזי בירושלים, צו הקפאת הליכים זמני לרשת קו-אופ ישראל. במסגרת הבקשה נטען כי לקו-אופ נכסי נדל"ן בשווי העולה על סכום חובה. רשת המזון מעסיקה כיום כ-940 עובדים, ומחזור הפעילות שלה עמד בשנת 2017 על כ-784 מיליון שקל.
קו-אופ ישראל - אגודה צרכנית שיתופית, היא אגודה שיתופית הרשומה בירושלים ופועלת מאז שנת 1950, ומחזיקה בשליטה בחברת קו-אופ ישראל רשת סופרמרקטים. כך, שני הגופים שהגישו את בקשת הקפאת ההליכים מתפקדים למעשה כיחידה כלכלית אחת. החברה מפעילה, בנוסף ל-42 הסניפים העירוניים, גם כ-130 סניפים בזכיינות במרחב הכפרי בישראל.
במסגרת בקשת הקפאת ההליכים נטען כי סך הנכסים והזכויות של האגודה והחברה עומד על כ-250 מיליון שקל (ברוטו), אל מול סך חובות שאינו עולה על 200 מיליון שקל. כלומר, "בתוכנית הבראה מתאימה, ניתן להביא לפירעון מלא של כלל חובות האגודה והחברה", נטען.
הדיון באשר לגורל הרשת מתקיים בבית המשפט המחוזי בירושלים. במסגרת בקשת ההקפאה נטען, באמצעות עוה"ד יגאל ויינשטיין ושחר קטוביץ סובול, ממשרד עורכי הדין וולפסון-ויינשטיין, כי "המבקשות נתונות בקשיים כספיים תזרימיים בשל שחיקת הרווח הגולמי המאפיין את ענף הקמעונאות בכלל, ואת רשתות המזון בפרט". אתמול הודיע בנק הפועלים, באמצעות עו"ד דורית לוי טילר ומור נרדיה, כי לא יסכים לממן את תקופת הקפאת ההליכים, אולם לא הציג התנגדות לצו הקפאת ההליכים. את עובדי הרשת מייצגים עוה"ד גלילה הורנשטיין ואלון הורנשטיין.