שתף קטע נבחר

תעריפי המים יתייקרו ב-4.56%

למרות שהתעריפים התייקרו כבר בכ-1% ביולי ולמרות שמספר התאגידים צפוי להצטמק מ-56 ל-30, המחירים ממשיכים לעלות, בין היתר בגלל התייקרות החשמל. ברשות המים טוענים: מדובר בתוספת של כ-60 שקל בשנה למשפחה בת ארבע נפשות

 

 

התייקרות שנייה השנה למי ברז: אמרו לנו שמספר תאגידי המים יצטמק מ-56 ל-30? כרגע זה לא יחסוך לנו כלום בתעריפי המים. רשות המים הודיעה היום (ג') כי התעריפים יתייקרו ב-4.5% בינואר 2019, זאת אחרי שב-1 ביולי עלו ב-0.94%. מדובר בהתייקרות בשיעור גבוה מהמשוער שכן באוקטובר רשות המים הודיעה שבכוונתה להעלות את מחירי המים בינואר בכ-3.25% בממוצע.

 

גל ההתייקרויות במשק: "יש מעוטי יכולת שישלמו יותר מ-6% על החשמל"

 

התעריף לכמות מוכרת (התעריף הנמוך) יעמוד מינואר 2019 על 6.9 שקלים למ"ק, במקום 6.6 שקלים למ"ק. התעריף לכל כמות נוספת מעבר לכמות המוכרת (התעריף הגבוה) יעמוד על כ-13 שקל למ"ק במקום 12.4 שקל למ"ק.

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ברשות טוענים כי למשפחה ממוצעת בת ארבע נפשות הצורכת כ-15 מ"ק בחודש, יתווספו כחמישה שקלים לחשבון המים והביוב החודשי (תשלום של כ-110 שקל בחודש לערך, במקום תשלום של כ-105 שקל בחודש). כלומר תוספת של 60 שקל בשנה וסך הכל 1,320 שקל בשנה - תשלום על מים, לפי חישוב זה.

 

בין הסיבות להתייקרות: צריכת החשמל של מתקני ההתפלה

מרשות המים נמסר כי "ההערכה הראשונית של מועצת הרשות הייתה כי תעריפי המים והביוב לבית יעלו בכ-3.25%, בשל הצורך ברכישה של כ-70 מיליון מ"ק נוספים ממתקני ההתפלה כדי לעמוד באספקת מים לאחר רצף של חמש שנות בצורת שגרמו להידלדלות מסוכנת במקורות המים הטבעיים.

 

"כמו כן נדרשת הרחבה משמעותית בפיתוח תשתיות המים והביוב במשק הארצי והעירוני כתוצאה מגידול פרויקטים לדיור ופיתוח הארץ. בנוסף, מגלם התעריף את עליית המדד מחודש יולי 2018 ועד נובמבר 2018 (מדד חזוי), וכמובן האצת השקעות להקטנת השפעות הבצורת המתמשכת.

 

"בתום תקופת שמיעת עמדות הציבור ואחר בחינה מעמיקה נוספת של העלויות, בין היתר, לאור הודעת רשות החשמל על עלייה צפויה של 6% בתעריפי החשמל (המשפיעים משמעותית על עלויות משק המים – משק המים הינו צרכן החשמל הגדול במדינה - התפלה, שאיבה, הולכה, טיהור והשבה), השפעת הגדלת כמויות ההתפלה במשטר בצורת (מתקני המים, שמספקים 80% ממי השתייה ונמצאים בבעלות חברות מסחריות הם צרכני חשמל כבדים מ.ק), ועדכונים נוספים בעקבות שמיעת עמדות הציבור, תעריפי המים לבית צפויים לעלות ב-4.56%".

 

השיא בגובה תעריפי המים היה ביולי 2013

עוד טוענים ברשות המים, כי "עליית המחירים כעת מגיעה לאחר ירידה מתמשכת במחירי המים בחמש השנים האחרונות, בשיעור ריאלי של כ-30% בממוצע".

  

ואכן, בשנים האחרונות מחירי המים נמצאים בירידה והמחירים בישראל נמוכים ממחירי המים בשבדיה ובגרמניה ובמדינות נוספות, שכן רוב המים שנצרכים בישראל הם מותפלים.

 

עם זאת, ירידת המחירים הזאת הגיעה אחרי נסיקה תלולה במחירי המים, שאירעה בתחילת העשור, כשהתעריף הגבוה ביותר למים בישראל נרשם ביולי 2013, אז התעריף הנמוך עמד על 9.26 שקלים למ"ק והתעריף הגבוה על 14.91 שקל למ"ק.

  

רק ביולי 2017, התעריף הנמוך ירד לראשונה מתחת לשבעה שקלים. כמו כן, לא ברור אם עליית המחירים ביולי ועליית המחירים הצפויה בינואר 2019, מהווה שינוי מגמה כך שחשבון המים שלנו יחזור להתייקר.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: shutterstock
לשימוש מקומונים בלבד! אילוסמיינט כיור ברז מטפטף
צילום: shutterstock
מומלצים