שתף קטע נבחר

בעקבות גל ההתייקרויות: כחלון מאריך את הפחתת המכסים

פרסום ראשון: עליות המחירים, המחאה נגד יוקר המחייה, שנת הבחירות הקרובה ולחצים כבדים מצד יבואנים - עשו את שלהם: שר האוצר הודיע כי יאריך בשנה את הורדת המסים על יבוא נעליים, אביזרי סלולר, משקפיים, טקסטיל ומוצרי תינוקות. הבעיה: הפסד של 1.5 מיליארד שקל לקופת המדינה. כחלון: "כל מי שיעלה מחירים שלא בצדק, יתחרט על כך במהרה"

פרסום ראשון: על רקע גל ההתייקרויות, כל מבצעי ההוזלות שעליהם הכריז שר האוצר, משה כחלון, בשנתיים האחרונות תחת הסיסמא "נטו" - "נטו הוזלות", "נטו משפחה", "נטו תינוקות" - יוארכו בשנה נוספת. כך החליט היום (שבת) שר האוצר. בכך יוארכו התקנות לביטול המכס ומס הקנייה במסגרת תוכניות "נטו".

 

התייקרות מוצרי החלב המפוקחים: המדינה החליטה לא להחליט

המדינה רוצה לייקר לחם ב-3.4% ומוצרי חלב בעד 6%

 

שר האוצר התייעץ בימים האחרונים עם ראשי משרדו בדבר הארכת הצווים כ"הוראת שעה" לעוד שנה. בסופם, כנראה לא מעט בהשראת שנת הבחירות הקרובה והחשש מגל ההתייקרויות שהחל במשק, החליט להאריך את הצווים. לדבריו, "בכל מקום שתהיה עליית מחירים לא מוצדקת - נפחית מכסים ונגדיל את התחרות בשוק. כל מי שיעלה מחירים לציבור הצרכנים, שלא בצדק, יתחרט על כך במהרה".

מחאת האפודים בתל אביב (צילום: מוטי קמחי )
מחאת האפודים הצהובים בתל אביב(צילום: מוטי קמחי )

גל עליות המחירים 2018 ()

היבואנים הפעילו לחץ "המצב בענף האופנה קשה מאוד"

בתוך כך, ל-ynet נודע כי בחודשים האחרונים יבואני אופנה וסלולר הפעילו לחצים כבדים על שר האוצר להאריך את הפטור ממיסים, בין היתר דרך לשכות המסחר. "כל בעלי רשתות האופנה הגדולות עלו לרגל לכחלון", אמר ל-ynet גורם בענף האופנה. "אם זה לא היה מוארך לשנה נוספת, זה היה פוגע מאוד ביכולת שלנו להתחרות מול חו"ל.

 

לשאלה האם היבואנים לא מגלגלים בדרך כלל את הטבות המס לכיסם במקום לכיסי הצרכנים, השיב: "בתקופה הזאת, אין לנו שום ברירה אלא להוריד מחירים, אחרת לא נהיה - והורדת המכסים זה כמו אוויר לנשימה עבורנו. המצב בענף האופנה קשה מאוד".

 

מנגד, יצרני האופנה הישראלים התנגדו בחריפות להארכת הוראת השעה, וטענו כי מדובר במתנה לא הדדית לסינים - ושהדבר יחסל את המתפרות בישראל וברשות הפלסטינית.

 

צפו: מחאת האפודים הצהובים בת"א, אתמול    (צילום: מתן טורקיה )

צפו: מחאת האפודים הצהובים בת"א, אתמול    (צילום: מתן טורקיה )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גם יבואני מוצרי האלקטרוניקה מרוצים. גורם בענף יבוא מוצרי ואביזרי הסלולר אמר ל-ynet: "לא קיבלנו הודעה על כך ואנחנו שומעים על זה דרך התקשורת. אני שמח על זה קודם כל כי היינו שרויים בחוסר ודאות, וחוסר ודאות זה מאוד לא נוח לנו כמשווקים, כבעלי עסק. זה יוצר אנדרלמוסיה ובלבול. אני שמח על ההארכה כי היא עושה טוב לכולם. ללא מכס, השוק מסודר, יש בו פחות הברחות והמחירים בארץ הופכים למחירים טובים - מוצרים פה בארץ עם תעודת אחריות במחירי חו"ל".

 

החלטת שר האוצר על הארכת ביטול המכס ומס הקנייה על שורה ארוכה של מוצרים, תעלה לתקציב המדינה בהפחתת גביית מיסים של 1.5 מיליארד שקל - מה שעלול להעמיק את הגירעון. הבשורה לצרכנים היא שהורדות המחירים על כל המוצרים הללו שווים, על פי הערכה, ירידה של כ-0.3% במדד המחירים לצרכן.

 

תוכניות ה"נטו": ביטול מס קנייה על טלפונים סלולריים ומוצרי אלקטרוניקה

במסגרת "נטו משפחה", שהחלה באפריל 2017, בוטל כליל שיעור מס קנייה על טלפונים סלולריים, שעמד קודם לכן על 15%. כמו כן, בוטלו המכס על נעליים וגם על עדשות ומסגרות למשקפיים וחלקיהם, שעמד קודם לכן על 12%.

 

במסגרת תוכנית "נטו תינוקות", שהחלה בדצמבר 2017, בוטל שיעור המכס על מוצרי תינוקות נבחרים - מנשאים, מושבים לתינוקות, כסאות אוכל, נדנדות, הליכונים, מוצצים, ובקבוקים לתינוקות ופטמותיהם או פיותיהם - שעמד קודם לכן על 12%.

 

במסגרת תוכנית "נטו הוזלות", בוטל שיעור מס הקנייה החל על מוצרי אלקטרוניקה בידורית - טלוויזיות, רמקולים, צגים, ממירים, מקרנים, מגברים, מיקרופונים, אוזניות, כרטיסים חכמים ומכשירי רדיו. כמו כן, בוטל שיעור המכס על מוצרי חשמל לבית וחלקיהם, תמרוקים וקוסמטיקה, צעצועים ואביזרי ספורט ומוצרי תאורה. קודם לביטול שיעור המכס עליהם עמד על 12%.

 

בנוסף, בוטל שיעור המכס על מוצרי טקסטיל והלבשה נבחרים, שלפני הביטול עמד על 6%.

 

"יש להמשיך בכך גם בענף המזון, למעט גידולים חקלאיים"

שר האוצר כחלון אמר כי "בשנתיים האחרונות הוכחנו שהורדת המכסים מורידה את מחירי המוצרים. על אף הלחצים הגדולים המופעלים עלינו כדי להחזיר את המכסים ולהעלות מיסים, נמשיך בביטול צווי המכס לטובת ציבור הצרכנים. שיהיה ברור - כל מי שיעלה מחירים לציבור הצרכנים, שלא בצדק, יתחרט על כך במהרה".

 

עו"ד אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר מסר בתגובה: "זהו מהלך נכון ובעיתוי הנכון. אין ספק שאי הארכת הוראות השנה היתה מעלה מחדש את המכסים ובכך מגבירה את קצב ההתייקרויות במשק. לדברי לין, כדי להמשיך ולהילחם ביוקר המחיה על משרד האוצר ושר האוצר להמשיך במדיניות שנקט לביטול כל המסים על הייבוא ככל שניתן, בכלל זה בענף המזון, למעט גידולים חקלאיים, שם זה צריך להיעשות באופן מדורג ומאוזן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים