המסטיקים החדשים: פחות לבנים, יותר בריאים
שטראוס החליטה להוציא מהמסטיקים את צבע המאכל טיטניום דיאוקסיד ואת האספרטיים השנויים במחלוקת. התוצאה: הבזוקה יהיה ורוד יותר
הפירות היבשים ללא סוכר? ממש לא
מחירי הסוכר צוללים, הרווחים גדולים ובכל זאת: חברות המשקאות העלו מחירים
מערבבים אותנו: למה רוב החברות עדיין לא מסמנות את ארץ המוצא על בקבוקי שמן זית?
טיטניום דיאוקסיד משמש כחומר מלבין בעיקר בתעשיית המסטיקים, הסוכריות והשוקולד, וגם במשחות שיניים ובמוצרי הקוסמטיקה. לפני כשנה פורסם מחקר שנערך על חולדות בצרפת ונטען שהוא תורם להתפתחות סרטן המעי הגס. הסוכנות האירופית לבטיחות מזון וגם ה-FDA האמריקאי טענו שהסכנות לא הוכחו והתירו את המשך השימוש. בינתיים, גרמניה אסרה על השימוש בו, ויש חברות בעולם כמו דאנקן דונטס שהפסיקו להשתמש בו.
"למרות שהרכיב מאושר על ידי משרד הבריאות בישראל, החלטנו להוציא אותו מכל מוצרי המסטיקים, ובמהלך 2019 הוא יוּצא גם מעדשי שוקולד וסוכריות", אמרה מאיה שניידר, מנהלת שיווק מסטיקים בשטראוס. לדבריה, לחומר יש תפקיד אסתטי בלבד: ליצור את אפקט הלובן. "קיבלנו החלטה אסטרטגית להפסיק להכניס רכיבים שתפקידם אסתטי בלבד. כדי שרכיב יימצא במוצר עליו להיות הכרחי לטעם, לאיכות או לתועלת הבריאותית".
בעקבות הוצאת החומר המלבין, המסטיקים החדשים של מאסט יהיו בצבע מעט צהבהב בהשוואה לגרסה הוותיקה, ואילו הבזוקה יהיה בצבע ורוד עז יותר. מבדיקות שנערכו בשטראוס, לשינויי הצבע לא הייתה השפעה על הצרכנים.
החברה השקיעה במהלך כשני מיליון שקל, ובמסגרתו גם הוחלף כאמור ממתיק האספרטיים בסוכרלוז. מריאנה אורבך, דיאטנית קלינית בכירה ב"כללית", לא מתרגשת מהחלפת האספרטיים: "זו לא בשורה בעיניי. אני לא פוחדת מאספרטיים, והסוכרלוז לא יותר טוב ממנו".
בשטראוס לא מסכימים: "האספרטיים הוא הרכיב שעולה הכי הרבה במחקרים ובאזכורים ברשת. בעינינו, הסוכרלוז עדיף. הפחתנו את כמות הממתיק ב-35% בלי לפגוע בטעם".