שתף קטע נבחר

הכוכבים הישראלים של תערוכת CES

בין אלפי החברות המתחרות על תשומת הלב בתערוכת הטכנולוגיה מנסות את מזלן גם עשרות ישראליות. קבלו את המכשיר לייצור מים, את הרובוט החכם, ואת אשף הריחות שמתריע על זיהום

אלפי חברות מתחרות ב-CES, תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם, על תשומת לבם של כ-200 אלף מבקרים. ובכל זאת, בכל מקום שומעים את השפה העברית, או נתקלים בחברה שמקורה בישראל.

 

כל הכתבות מתערוכת CES:

בדקנו את הסמארטפון המתקפל הראשון בעולם

סמסונג ו-LG מציגות: טלוויזיות מהעתיד

לא רק שואבי אבק: הרובוטים החדשים של סמסונג

החידושים של תערוכת הטכנולוגיה CES


תשומת לב מיוחדת גרף ג'ני (Genny): מכשיר ביתי לייצור מים מאוויר. החברה מאחורי ג'ני היא Watergen, שפועלת 8 שנים, אבל רק כעת מציגה מכשיר קומפקטי בכמה תצורות וגדלים: מברזיית שטח עד מכשיר ביתי המסוגל לייצר 27 ליטר של מים נקיים ביום, וכולל אופציה לקירור ולחימום מים. בשלב ראשון האוויר נשאב למכשיר ועובר ניקוי וסינון. בשלב שני האוויר הנקי מחומם, עובר התעבות והופך לנוזל, כשזה במקביל עובר ניקוי ונוספים לו מינרלים. בשלב האחרון המים עוברים סירקולציה לשמירת טריות.

 

 

ג'ני מכוונת לשווקים הסובלים ממקורות מים מזוהמים, כמו הודו, וייטנאם ודרום אמריקה, אך נראה שהיא תהיה להיט גם בחברות, משרדים ובתים פרטיים, שרוכשים כעת מים מינרליים יקרים.

הפיתוח של watergen (צילום: watergen)
הפיתוח של watergen(צילום: watergen)
פיתוח אחר הוא temi, רובוט חכם שיודע לבצע משימות שונות בבית ולעקוב אחרי בעליו. הוא מכיל 16 חיישנים, כולל חיישן לייזר 360 מעלות ומצלמות עומק, ובמקור תוכנן לסייע לקשישים. השימושים בו עדיין מוגבלים: אפשר לנהל שיחות וידיאו על הצג שלו, לשמוע דרכו מוזיקה, ולהוסיף לו יכולות שליטה במכשירים שונים בבית. היצרנית, Robotemi, חתמה על הסכם עם אמזון, שיאפשר ל-temi להתחבר לאלקסה, העוזרת האישית, דבר שיוסיף לו יכולות אינטליגנציה מלאכותית. 

הרובוט של Temi (צילום: Temi)
temi, הרובוט החכם(צילום: Temi)

אחת הישראליות המסוקרות היא אורקם (Orcam), בראשות זיו אבירם ואמנון שעשוע, מייסדי

מובילאיי. היא פיתחה את MyMe, התקן לביש חדש קטן, שמתחבר לדש הבגד, מזהה מהר פנים וטקסט, מקשר אותם למאגר קיים, ומאפשר גם לבעליו לשמור ולתייג אנשים חדשים בסביבה.

ויש גם את nanoScent, חברה שפיתחה פלטפורמה להפיכת ריחות לאותות דיגיטליים שניתן לנתח, וכך לזהות מקורות זיהום ולטפל בהם בזמן אמת. luman פיתחה משאף שמודד את המטבוליזם של המשתמש, ובעזרת אפליקציה מעדכן אותו בכמות הפחמימות והשומנים שאכל, פלוס הצעות לאיזון החומרים בגוף.

 

הכותב היה אורח חברת סמסונג בלאס וגאס

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: watergen
watergen מים לחות CES
צילום: watergen
מומלצים