החוף חוזר לציבור: בוטלה הבנייה במרחק של עד 200 מטר מקו המים באכזיב
המאבק הצליח - הוועדה המחוזית הפקידה תוכנית חדשה לשכונת אכזיב בנהריה - במסגרתה תדולל הבנייה בסמוך לקו המים. היזמים יקבלו בתמורה זכויות נוספות לבניית דירות בחלק המזרחי
המאבק הציבורי הצליח: הבנייה למלונאות ולמגורים באכזיב, שתוכננה עד לטווח של 200 מטר מקו החוף, בוטלה. כך עולה מהחלטת הוועדה המחוזית צפון להפקיד תוכנית חדשה לשכונת בוימל (אכזיב) בנהריה, במקום התוכנית הקיימת.
לגור ליד הים - במחיר דירת חדר בדרום ת"א
בעל השליטה בשיכון ובינוי: "השינוי במחירי הדיור לא יהיה חד מאוד"
העיר שלא תמצאו בפרסומי הפרויקט של גינדי
לפי התוכנית החדשה, ידולל הבינוי המתוכנן בחלקה המערבי של התוכנית, בסמוך לקו המים, ובתמורה יהיה ציפוף והגדלה ניכרת של הבינוי בחלק המזרחי. 40 מיחידות הדיור תוכננו בשני מבני מגורים של כ-5-6 קומות, בטווח של 200-100 מטר מהחוף, וכעת בוטלו.
התוכנית שבוטלה אושרה לפני כ-25 שנה, ובשנים האחרונות נאבקו תושבים וארגוני סביבה בבנייה במקום. לאורך השנים נידונה התוכנית בוועדות התכנון ובערכאות שונות בבית המשפט.
הוועדה המחוזית ביקשה בשנה האחרונה מהיזמים, חברת שחף נהריה, להכין תוכנית חדשה עם ראייה כוללת של השכונה. תוכנית זו אושרה כעת להפקדה. בדיון הצביעה הוועדה פה אחד כי התוכנית הקיימת אינה תואמת למדיניות מינהל התכנון בנוגע לשמירה על הסביבה החופית, וכי היה מקום לאיזון בין האינטרסים השונים לבין האופי הרגיש והנדיר של המקום בקרבת שמורת הטבע והגן הלאומי אכזיב.
לפי ההחלטה, השטחים הסמוכים ביותר לחוף הים נשמרו לשימושים ציבוריים, מבני ציבור, טיילת עירונית, שטחי מסחר, שטחים פתוחים, שטחי תיירות ומרכז חינוך ימי. לפי מינהל התכנון, העברת השטחים הביאה לתוספת של 50% לשטחי הציבור.
איזון בין הפיתוח לבין שמירת האופי הרגיש והנדיר של המקום
התוכנית הישנה כללה כ-745 יחידות דיור שמקימות אלקטרה מגורים וצמח המרמן, מהן כ-430 כבר בנויות ועל סף אכלוס, והקמת 750 חדרי מלון במבנים של עד 10 קומות, במרחק של עד 200 מטר מהחוף. במקום נותרו טיילת, שטחים ציבוריים פתוחים ומרכז ימי. שאר השימושים לציבור נוידו מעבר לקו של 200 מטר, ובנוסף בוטל כביש שהפריד בין שכונת המגורים לים.
בטווח של 200-300 מטר מקו החוף, שבו נבנו כבר 4 בנייני מגורים ומתוכננים להיבנות עוד, נותרה הגבלה של גובה 5-6 קומות (וכן צמודי קרקע), אולם במינהל ציינו כי הם נמצאים בשורה השנייה, כשהקו הראשון הבנוי לים מוקדש לשימושים ציבוריים.
בתמורה, היזמים קיבלו זכויות נוספות לבניית כ-350 יחידות דיור למגורים בשני אזורים. האחד בחלק הצפון-מזרחי, שקודם שימש עבור מבני ציבור שהועברו לחלק הדרום-מערבי של המתחם. השני הוא בחלק הדרום-מזרחי, שהוגדר גם קודם לכן למגורים וזכויות הבנייה בו יגדלו עבור מגורים ומבני ציבור. הוועדה הגבילה את תוספת הבינוי ל-10 קומות בחלק הצפוני הצמוד לשמורת הטבע, ול-18 קומות בחלק הדרומי של התוכנית.
יחידות המלונאות, שתוכננו בחלק הדרום-מערבי בסמוך לים, הועברו מעבר לקו ה-200 עד 300 מטר מקו החוף, לשטח הצפון-מערבי.
יהונתן כהן-ליטאנט, מתכנן מחוז צפון, אמר כי "הוועדה פעלה כדי להביא תוכנית שעושה את האיזון הראוי בין הפיתוח ושמירת האופי הרגיש והנדיר של המקום, לטובת כלל הציבור". תום פישר, ממובילי מטה המאבק נגד תוכניות הבינוי הוסיף כי: "אנו מברכים על ההחלטה להפקיד תוכנית חדשה ומאוזנת בחוף אכזיב שמיטיבה עם הסביבה החופית".
יש לציין כי במסגרת הדיון שהתקיים, אישרה הוועדה גם את נספח הבינוי שהגישו החברות הבונות בשטח לבניית שאחר יחידות הדיור המתוכננות זה מכבר, שכן לפי הוועדה הוא עומד בהלימה לתוכנית החדשה. באלקטרה מגורים וצמח המרמן , שיוצגו על ידי עו"ד שמואל שוב והילה לביא יתים ממשרד עוה"ד שוב ושות', ציינו כי אישור הנספח יאפשר את השלמת הבנייה של הפרויקט, למעט הדירות החדשות שעתידות להתווסף.