בגלל סכסוך שותפים: הפועלים מבקש כינוס לבעלת פרויקט בקריית מלאכי
בנק הפועלים, המלווה את פרויקט המגורים "כרמי הנדיב" בעיר, הגיש בקשה למנות כונס לנכסי השותפות מכיוון שהוא חושש לכספו. לטענת הבנק, החובות מסתכמים בכ-312 מיליון שקל. השותפים: "אין ספק שכספי הבנק מובטחים"
השותפים שמקימים את פרויקט הנדל"ן "כרמי הנדיב" בקריית מלאכי מסוכסכים ביניהם - ובנק הפועלים המלווה חושש לכספו. ל"ממון" נודע כי הבנק מבקש מינוי של כונס לנכסי השותפות אשר משועבדים אליו.
הצרות של טבע: לשולץ כבר אין סיפור לספר למשקיעים
הממונה על התחרות: שסטוביץ ניסתה למנוע יבוא מקביל של קולגייט אילת: החל פינוי שדה התעופה לטובת מתחם בילויים
לטענתו, חובותיה והתחייבויותיה של השותפות, שנקראת נחלת אש"ר, לבנק, מסתכמים בכ-312 מיליון שקל – מחציתם חוב כספי, ומחציתם בגין ערבויות חוק מכר שהוציא לקונים.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
הבנק טוען בבקשה שהגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, כי יש משכנתה לטובתו על כל שטח המקרקעין, וכן שעבוד של פרויקטים שבליווי ובבנייה.
לדבריו, השותפות היא בעלת שטח של כ-525 דונם בחלקה הדרומי של קריית־מלאכי, שבו ניתן להקים כ-3,000 דירות, כ-99 צמודי קרקע, וכן משרדים ושטחי מסחר.
הבנק "לא יכול לשבת מנגד"
למיטב ידיעתו של הבנק, נטען, השותפות כוללת את החברות ד. רוטשטיין (40%), אורות טוביה (35%), ברך משה (11%) ואיתמר עטרת (כ־14% מהשותפות)– ושותפים שונים בתוכה מנהלים ביניהם הליכים משפטיים הדדיים.
לטענתו של בנק הפועלים, באמצעות עורכי הדין אורי גאון ואסף קליין ממשרד ב. לוינבוק, בנוסף לאשראי ולשירותים הבנקאיים שהעמיד לשותפות, הוא מלווה את הפרויקט בשלבים שונים. ב-7 בפברואר, נטען, הבנק זימן את כלל השותפים לפגישה דחופה במשרדיו, והודיע להם כי לאור ההליכים ביניהם, ובקשה שמונחת בפני בית המשפט המחוזי בירושלים למינוי משקיף לשותפות, הוא חייב להגן על זכויותיו, ולהעמיד לפירעון מיידי את כל התחייבויותיה. הבנק טוען כי "אין הוא יכול לשבת מנגד, ולנהוג מנהג של 'שב ואל תעשה', כאשר יש בקשה למינוי משקיף לשותפות".
יצוין כי מבחינת הרוכשים הכסף מובטח, שכן בליווי פרויקט לפי החוק יש ערבויות חוק מכר.
השותפים: "הפועלים מכיר באיתנות הפיננסית של הפרויקט"
באי כוחם של ד. רוטשטיין, אורות טוביה והשותפות נחלת אש"ר, עו"ד אופיר צברי, ממשרד צברי פרקש ושות', ועו"ד אוהד סובול, מסרו בתגובה: "מדובר בצעד של הבנק הנובע מהליך משפטי אחר, אשר ננקט למינוי משקיף בפרויקט. התביעה הוגשה, לדברי הבנק, בשל רצונו שלא 'לנהוג מנהג של שב ואל תעשה'. אותו הליך למינוי משקיף הוגש על ידי שותף זוטר בשותפות, אשר מנסה לסחוט זכויות לא לו.
"אין ספק שכספי הבנק מובטחים, וכי גם ההתדיינות הפנימית בין השותפים תסתיים בקרוב, והפרויקט ימשיך להתפתח. ראוי לציין כי בנק הפועלים, אשר מלווה את הפרויקט מיום תחילתו, מכיר באיתנות הפיננסית של הפרויקט ושל השותפים בו".