שתף קטע נבחר

מאוקראינה לישראל: "לא הספקתי להגיד תודה לרב אקשטיין"

שלושה שבועות לאחר פטירתו של מייסד "הקרן לידידות", הגיעו כ-240 עולים חדשים לישראל במיזם של הרב יחיאל אקשטיין ז"ל. "היהודים שעלו היום מאוקראינה הם הדרך הטובה ביותר להנציח את זכרו של אבי", אמרה בתו. "מאז גיל עשר חלמתי לעלות לישראל", סיפר אנדריי טירייב. "היום הגשמתי חלום"

 

עולים לזכרו: 243 עולים מאוקראינה נחתו הבוקר (ב') בישראל, בטיסה מיוחדת של "הקרן לידידות" לאחר פטירתו של הרב יחיאל אקשטיין, מייסדה, שהלך לעולמו לפני כשלושה שבועות. "היהודים שעלו היום מאוקראינה הם הדרך הטובה ביותר להנציח את זכרו של אבי", אמרה יעל אקשטיין, ממשיכת דרכו ונשיאת "הקרן לידידות".

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >> 

 

בעוד שהאנטישמיות באירופה משתוללת וגואה, סיפרה טאיסיה בורובה (25) שעלתה בגפה על חלומה להקים בית בישראל. "לצערי לא אוכל להגיד לרב אקשטיין תודה באופן אישי", הוסיפה. "מדובר בעזרה אמיתית ליהודים לעלות לארץ. כאשר מדובר בעזרה מהלב, אז ההצלחה מובטחת".

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

 

בורובה מספרת כי ביקרה לראשונה בישראל בשנה שעברה - ומאז לא חדלה לחשוב עליה. היא החליטה לעלות לארץ כמה שיותר מהר, גם במחיר עלייה בגפה. "סבא וסבתא תמיד לקחו אותי לבית הכנסת ואני ידעתי שבסופו של דבר אעלה לארץ ישראל. מקומי כאן", מספרת בורובה. היא סיימה את לימודיה האקדמיים בתחום התיירות, ומקווה להשתלב בשוק העבודה הישראלי.

 

עולים מאוקראינה, זוכרים את הרב אקשטיין (צילום: נועם מושקוביץ' , הקרן לידידות)
עולים מאוקראינה, זוכרים את הרב אקשטיין. עם בתו(צילום: נועם מושקוביץ' , הקרן לידידות)

 

העולה הכי צעיר: בן חמישה חודשים

אנדריי טירייב מקירובוגרד, מספר כי חלם על עלייה מילדות: "כבר כשהייתי בן עשר סיפרו לי רבות על ישראל ומאז התחלתי לחלום על עלייה. כשהייתי בן עשרים הגעתי לארץ לשנה, והחלטתי שכאן אני רוצה לחיות את חיי. כעת, לאחר שהקמתי משפחה באוקראינה, אני עולה סוף-סוף לארץ עם אשתי ושני ילדיי". טירייב מוסיף כי "בארץ הוא מרגיש הכי שייך", למרות שנולד וגדל באוקראינה.

 

עולים מאוקראינה, זוכרים את הרב אקשטיין (צילום: נועם מושקוביץ' , הקרן לידידות)
עולים מאוקראינה, היום בנתב"ג(צילום: נועם מושקוביץ' , הקרן לידידות)

 

העולים מגיעים מקייב, אודסה ומקומות נוספים כגון חרקוב וקירובוגרד. העולה המבוגר בן 88 והצעיר ביותר - תינוק בן חמישה חודשים. רובם יתיישבו בחיפה ובאשדוד, ואחרים בנתניה, ראשל"צ ורחובות. את העולים קיבלו בנות אולפנת בנ"ע "צפירה".

 

"הקרן לידידות" פועלת מזה יותר מעשרים שנה בסיוע בהעלאת יהודים לישראל, והשקיעה במהלך השנים מעל ל-200 מיליון דולרים שסייעו לעלייתם של כ-750 אלף עולים. הקרן היוותה במהלך השנים תורמת מרכזית לסוכנות היהודית, ואף סייעה בהקמתו של ארגון "נפש בנפש" הפועל לעלייה בצפון אמריקה ובריטניה.

 

"חיים חדשים ובטוחים בישראל"

בשנת 2014 החלה הקרן לפעול עצמאית בתחום העלייה, ומאז הגיעו בעזרתה לישראל מעל ל-17 אלף עולים מ-29 מדינות ברחבי העולם. העולים זוכים לסיוע מקיף הכולל מענקים מיוחדים בסך 500 דולר לכל עולה בוגר ו-300 דולר עבור כל ילד, בנוסף למימון הטיסה ארצה ולסל הקליטה. בנוסף, הקרן דואגת לקליטתן של כל משפחות העולים ברשויות המקומיות, המתגייסות ללוות אותם במציאת דיור ומקומות תעסוקה - וגם לאחר קליטתן בבתיהן החדשים.

 

עולים מאוקראינה, זוכרים את הרב אקשטיין (צילום: נועם מושקוביץ' , הקרן לידידות)
ברוכים הבאים לישראל(צילום: נועם מושקוביץ' , הקרן לידידות)

 

אקשטיין, נשיאת "הקרן לידידות", מוסיפה כי ״אנחנו עושים הכול בכדי לתת לכולם את המענה הטוב ביותר על מנת שיוכלו להתחיל חיים חדשים ובטוחים בישראל, שהייתה ועודנה ביתו של כל מי ששייך לעם היהודי.

 

"נמשיך לפעול למען היהודים המבקשים לעלות ארצה, ונמשיך בבניית הגשר בין העולם הנוצרי לישראל. הטיסה הזו היא הוכחה לכך שחברינו הנוצרים משקיעים מאמץ רב בכדי שהחלום של אבי לגשר איתן ימשיך להתקיים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם מושקוביץ' , הקרן לידידות
עולים חדשים מאוקראינה
צילום: נועם מושקוביץ' , הקרן לידידות
מומלצים