החשד: עקצו קשישים במאות אלפי שקלים
המשטרה עצרה 13 חשודים, ביניהם גם עורכי דין, שעל פי החשד איתרו את הקורבנות הפוטנציאלים באמצעות טלמרקטינג, ובעשרות מקרים מכרו להם שירותים פיננסיים תמורת אלפי שקלים אותם לא סיפקו
בתום חקירה סמויה שנמשכה שנה וחצי, עצרה המשטרה היום (ד') 13 תושבי חיפה והקריות, בהם עורכי דין, בחשד כי ביצעו עבירות מרמה והונאה כלפי קשישים ואוכלוסיות מוחלשות, ביותר מ-150 מקרים שונים. מדובר בחקירה משותפת המתנהלת על ידי היחידה המרכזית במחוז חוף, רשות המיסים והרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן והרשות לאיסור הלבנת הון.
>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
עוקץ הקשישים נמשך: בת 80 שילמה 15 אלף שקל על מוצרים שלא ביקשה
עבודה באוזניים: שירות תיקונים למוצרי חשמל
הכרזת מלחמה על עושקי הקשישים: יחויבו במאסר בפועל והקנסות יגדלו ב-50%
עוקץ? "חדשי את ביטוח מוצרי החשמל שלך"
לפי החשד, ככל שעלה עד כה בחקירה, נהגו החשודים לאתר את הקורבנות הפוטנציאלים באמצעות פרסומים ברשתות חברתיות ובשיחות טלפון (טלמרקטינג), תוך שהם מציעים לכאורה שירותים פיננסיים תמורת תשלום וכך מוציאים מהם במרמה כספים רבים, ללא כל תמורה.
בין השירותים: מכירת פוליסה פיקטיבית של שירותי תיקון למוצרי חשמל, דרישת "דמי ניהול תיק" בסך מאות שקלים לבחינת מתן הלוואה (שלא קיימת), שירות "ניכיון צ'קים" תוך גביית הכסף ואי העברתו לבעליו, כנדרש.
החקירה, המתנהלת בליווי פרקליטות מחוז חיפה, התמקדה במספר חברות באזור חיפה והקריות, אשר על פי החשד עסקו בעבירות מרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון, עבירות מס בהיקף של מיליוני שקלים ועבירות נוספות לפי חוק הגנת הצרכן, תוך ביצוע עושק וניצול של אוכלוסיות מוחלשות ופגיעות, בהן: קשישים, מוגבלים ועולים חדשים.
הבוקר עברה החקירה לשלב הגלוי עם מעצר החשודים. בנוסף, עוכבו לחקירה חשודים נוספים. לצד מעצר החשודים, ערכו החוקרים חיפוש במשרדיהם ובבתיהם ונתפסו בין היתר מסמכים, רכבי יוקרה וכן ציוד מחשוב רב אותם תבקש המשטרה לחלט בסיום ההליך.
סנ"צ דוד סולומון, ראש מפלג תשאול ביחידה המרכזית של מחוז חוף, אמר כי "מספר חשודים חברו להם יחד לצורך תרמית וקבלת כספים במרמה מקשישים ומאוכלוסיות מוחלשות. החשודים פנו באמצעות כל מיני חברות והציעו לאותן אוכלוסיות הלוואות, מוצרי חשמל, תוך נטילת מספרי כרטיסי האשראי שלהם. הסחורה לא סופקה בסופו של דבר".
סנ"צ סולומון הוסיף, כי חלק מהקורבנות שהיו זקוקים לכסף, קיבלו פנייה מחברות שהציעו להם הלוואות. לצורך כך הם ביקשו מאותו לקוח להפקיד סכום כסף לצורך פתיחת תיק ולקיחת ההלוואה. "כמובן שברגע שהסכום עבר, החברה נעלמה או לא הגיבה לטלפונים והלקוחות שמעו אפילו שהקו שלה מנותק", ציין סנ"צ סולומון.
מחר (יום ה'), יובאו החשודים לבית המשפט השלום בעכו לצורך הארכת מעצרם.