ירושלים של מעלה: כ-20 רבי קומות חדשים בתוכניות התחדשות עירונית
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה אישרה שתי תוכניות בקריית יובל ובקריית מנחם עם 630 יחידות דיור, והפקידה להתנגדויות עוד שלוש תוכניות עם 1,113 יחידות דיור בגילה, קריית יובל ורחוב ברל לוקר. יו"ר הוועדה המחוזית: "התוכניות יסייעו לתושבים להסתמך על תחבורה ציבורית ולהפחית את השימוש ברכב פרטי"
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ירושלים שבמינהל התכנון החליטה בשבוע שעבר לקדם חמש תוכניות להתחדשות עירונית בארבע שכונות בעיר, עם 1,743 יחידות דיור. בתוך כך הוחלט לאשר שתי תוכניות, בקריית יובל ובקריית מנחם, עם 630 יחידות דיור, ולהפקיד להתנגדויות תכניות הכוללות 1,113 יחידות דיור בגילה, בקריית יובל וברחוב ברל לוקר.
בגלל חוק המזומן: מספר עסקאות הנדל"ן מתחילת השנה - הנמוך מזה עשור
23 אלף דירות בהסכם הגג בירושלים: "סוף להקפאת הבנייה בבירה" דירות מעטפת: דווקא בעלי הון זוכים בהטבה של מיליונים
בשכונת קריית יובל אושרה תוכנית בשטח של כ-15 דונם, בין השכונה לבין שכונת בית וגן, במפגש הרחובות ישראל זנגוויל ותורה ועבודה. היא כוללת פינוי של שני מבני מגורים בני חמש קומות עם 60 דירות, שבמקום ייבנו 208 יחידות דיור חדשות בארבעה מבנים בני תשע קומות ובבניין נוסף בן 20 קומות. התוכנית קובעת גם שילוב של שלושה מעונות יום במבני המגורים וכן מתחם נוסף עבור הקמת שלושה גני ילדים ובית כנסת. בנוסף, היא כוללת את שיקום, פיתוח והנגשת "עמק היובל" הכלול בשטחה.
>>לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בוועדה ציינו כי התוכנית קודמה בהתאם לתוכנית האב "יובלים גנים", הקובעת את שטח התוכנית כמתחם להתחדשות עירונית, תוך דחיית המלצת הוועדה המקומית להפחית את זכויות הבנייה, כך שגובה המגדל יעמוד על 15 קומות ושאר המבנים יוגבהו ל-11 קומות - זאת בנימוק לניצול המיטבי של הקרקע והיותו של המתחם צמוד למערכת הסעת המונים. התוכנית ביוזמת חברת "קרסו נדל"ן - קדמת היובל-עמק היובל בע"מ", ונערכה על ידי משרד קרלוס פרוס אדריכלים.
רחוב הנטקה: 4 בניינים חדשים בני 25 קומות
תוכנית נוספת לשכונה, שהוחלט על הפקדתה להתנגדויות, מיועדת לרחוב הנטקה, בשטח של כ-9.5 דונם. היא כוללת פינוי ארבעה מבני מגורים עם 138 יחידות דיור, שבמקומם ייבנו ארבעה מבני מגורים בני 25 קומות עם 480 דירות וחזית מסחרית שתפנה לרחוב. בנוסף, היא מקצה שטחים ציבוריים לגני ילדים ומעונות יום וכ-1.3 דונם עבור שטח ציבורי פתוח עם דרגנוע להקלת קשר רגלי בין רחוב הנטקה לרחוב ברזיל, וכוללת את הרחבת המדרכות ויצירת מרחב שהייה ופעילות הצופה אל הרי המערב. יזמי התוכנת הם "מנרב פרויקטים בע"מ" והיא נערכה ע"י משרד ארי כהן - גיא איגרא אדריכלות ובינוי ערים.
בשכונת קריית מנחם אושרה באופן סופי תוכנית להקמת 408 יחידות דיור בשני מבנים בני 32 קומות, ובשלושה מבנים נוספים בני 10 קומות, שייבנו מעל קומת מסחר. התוכנית משתרעת על שטח של כ-16 דונם, לאורך רחוב קולומביה ובסמיכות למתחם תיכון "בראשית" מדרום, כאשר כיום מצויים במתחם שני מבני שיכון עם 96 יחידות דיור. בנוסף היא כוללת כ-4.2 דונם לטובת שטח ציבורי פתוח, ארבעה גני ילדים המשולבים במבני המגורים, חזית מסחרית כלפי הרחוב ומגרש עבור מבני ציבור לשימושים שונים. התוכנית ביוזמת חברת "קרסו נדל"ן", ונערכה ע"י משרד ביטמן בן צור אדריכלים.
בשכונת גילה החליטה הוועדה להפקיד להתנגדויות תוכנית בה 500 יחידות דיור שיוקמו בחמישה מבני מגורים - שני מבני מגורים בני 30 קומות, מבנה מגורים בן 20 קומות ועוד שני מבני מגורים בני 12 קומות. התוכנית חלה על שטח של כ-26 דונם בפינה הצפון מזרחית של השכונה, לאורך רחוב אפרסמון, במתחם בו קיימים כיום שבעה מבני מגורים עם 116 יחידות דיור שיפונו לטובת הפרויקט.
התוכנית כוללת גם תכנון מחדש והגדלה של השטחים הציבוריים, תוך יצירת רצף שטחים פתוחים. בוועדה המחוזית ציינו כי בוועדה המקומית הציעו לבנות שני מבני מגורים של 30 קומות ושלושה של 23 קומות, אולם הוחלט לדחות את ההצעה לנימוק לניצול מיטבי יותר של הקרקע. התוכנית הינה ביוזמת חברת "אשדר חברה לבניה בע"מ" בשיתוף עם עיריית ירושלים, ונערכה ע"י משרד יסקי מור סיון אדריכלים.
133 יח"ד בשכונת פת
תוכנית נוספת שהוחלט על הפקדתה להתנגדויות מיועדת לשכונת פת, בסמוך לקטמונים, וכוללת 133 יחידות דיור בשני מבני מגורים של 22 ו-10 קומות. התוכנית משתרעת על שטח של כ-2.5 דונם בפינת הרחובות ברל לוקר ופת, ובסמוך לתחנת הרכבת הקלה של הקו הכחול. כיום כולל המתחם בנה מגורים עם 24 יחידות דיור שיפונה.
בנוסף, כוללת התוכנית 600 מ"ר עבור שטחי ציבורי בהם טיפת חלב ומועדון נוער, שטחי מסחר שכונתיים הפנים אל כיכר מקומית. גם במקרה זה דחו בוועדה המחוזית את המלצת הוועדה המקומית, לפיה יוקם מגדל אחד בגובה של 32 קומות, תוך שציינו כי מבין החלופות שנבחנו, החלופה המועדפת ביותר למקום היא שני מבנים בגובה נמוך יותר. יזם ועורך התוכנית הוא ניסים שיבלי מחברת "ח.נ. שיטת ההנדסה בע"מ".
יו"ר הוועדה המחוזית, עמיר שקד ציין כי "התכניות מהוות מימוש הלכה למעשה של חזון ההתחדשות העירונית של הוועדה המחוזית בדבר ציפוף הרקמה הבנויה וזאת על מנת לשפר את איכות החיים העירונית בירושלים ולענות על הביקושים ליחידות דיור בעיר. זאת, תוך הימנעות מבנייה בשטחים הפתוחים ככל הניתן. כמו כן, התכניות סמוכות לקווי הרכבת הקלה הקיימים או העתידיים, ובכך מסייעות לממש את החזון של הישענות העיר על תחבורה ציבורית יעילה ובטוחה, והפחתת השימוש ברכב הפרטי".