למכירה בהרצליה פיתוח: 7.3 דונם למסחר ותעסוקה
לאחר שפורקה השותפות במגרש, כונס הנכסים פרסם מכרז הקורא להציע הצעות לרכישת חטיבת הקרקע. במסגרת ההחלטה על הפירוק, אחד הצדדים ימכור את חלקו לשני או שהשטח יימכר כולו לגורם שלישי
>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
פשרה: מאות חוכרים בדרום ת"א ישלמו כ-75% מערך הקרקע
אילת מתרחבת: אושרה תוכנית לבניית 2,700 דירות חדשות
למ"ס: כשמדובר בשוק המשרדים והמסחר - התחלות הבנייה מזנקות
לפי המודעה שפרסם הכונס, המגרש "פנוי וריק" ולפי הנתונים שבידיו, "בהתאם להוראות התב"ע (תוכנית בניין עיר), למגרש הוקנו 30,929 מ"רל לתעסוקה; 3,550 מ"ר למסחר; 11,492 מ"ר שטחי שירות עילי; ו-47,042 מ"ר שטחי שירות תת קרקעי". המועד האחרון להגשת הצעות במכרז נקבע ל-30 במאי.
בחודש פברואר האחרון הורה בית המשפט על פירוק השותפות במגרש ומינה לתפקיד כונס הנכסים את עו"ד רן ברא"ז, שותף במשרד לוי טילר, נרדיה, הר צבי, ברא"ז ושות'. הבעלות על המגרש מתחלקת בין אקרו נדל"ן ותדהר, המחזיקות ב-30% מהבעלות, בעוד שביתרה מחזיקה קבוצה גדולה של משקיעים, שרובה מיוצגת על ידי עורכי הדין יוסי מוסרי ודוד בסון.
בין הבעלים של המגרש כלולים החברה לנאמנות של בנק לאומי המתמחה באחזקת נכסים בנאמנות, חברת ההנדסה רמי שבירו, חברת הנדל"ן אפרים רוגובין, וחברת הבניה צבי צרפתי. חלק גדול מהשותפים בקבוצה התארגנו לרכישה קבוצתית של הקרקע והם חתמו על הסכמי רכישה או אופציות לרכישה. במסגרת ההחלטה על פירוק השותפות, אחד הצדדים ימכור את חלקו לשני או שהשטח יימכר כולו לגורם שלישי.
אדריכל דני קייזר, לשעבר מהנדס העיר תל איב, פועל כיום מטעם עיריית הרצליה לקידומה של תוכנית בשטח שמאזור המרינה בהרצליה ועד לגבול השיפוט שלה עם תל אביב ועד לכביש מספר 2. לדבריו, "עיריית הרצליה מקדמת שינוי של המצב הקיים היום באזור הייטק של העיר בחלקה הדרום מערבי, על ידי הגדלת היקף זכויות הבנייה במקום תוך עירוב שימושים של תעסוקה מסחר, מלונאות ולרבות מגורים. בנוסף, מקדמת בימים אלה העירייה את תוכנית חוף התכלת שבדרום מערב העיר והגובלת במגרש שמוצע כרגע במכרז, תוכנית הכוללת כ-12 אלף יחידות דיור ו400 אלף מ"ר לתעסוקה, מלונאות, מסחר, מבני ציבור ופארק חופי".