שתף קטע נבחר

המשימות של שר התקשורת הבא: להסדיר, להאיץ, להציל

חברות הסלולר במצוקה, ביטול ההפרדה המבנית בבזק ובהוט בהמתנה כבר שנים, הרגולציה חונקת את שידורי הטלוויזיה, לסיבים האופטיים נדרשת התנעה. אלה האתגרים שיעמדו בפני השר החדש

משרד התקשורת הוא המשרד היחיד שכבר ידוע שיקבל שר חדש, מאחר שאיוב קרא לא ממשיך. הנה חלק מהאתגרים שימתינו לו.

 

>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

צניחה של 75% ברווחי פלאפון ב-2018; yes איבדה 13 אלף מנויים

בזק עברה להפסד עתק של 1.1 מיליארד שקל ב-2018 וביטלה את מדיניות הדיבידנד

סלקום עוברת להפסד בסיכום השנה; מספר מנויי הטלוויזיה עלה ב-29%

פרטנר: יציבות בהכנסות וירידה חדה ברווח ב-2018

 

הצלת חברות הסלולר

שלוש המפעילות הגדולות בישראל, סלקום, פלאפון ופרטנר, בקשיים, כך עולה מדוחותיהן לשנת 2018. סלקום מפסידה, האחרות כמעט - וכולן מנסות לכסות על כך במיזמים ספק רווחיים כמו טלוויזיה ואינטרנט.

 

 

"כול חברות הסלולר מנסות לכסות על הפסדים במיזמים ספק רווחיים כמו טלוויזיה ואינטרנט" ()
"כול חברות הסלולר מנסות לכסות על הפסדים במיזמים ספק רווחיים כמו טלוויזיה ואינטרנט"

משרד התקשורת כשל בהסדרת השוק, והשלכותיו אינן רק שחיקת רווחים לבעלי המניות: המשך מחירי הרצפה וטעויות כמו אישור כניסת מפעילה שישית בתחום יפגעו ישירות בהתקדמות הטכנולוגית של ישראל. למי יש כסף היום להשקיע את ההון שנדרש בהקמת תשתיות דור 5.

 

מה נדרש: התערבות אמיצה במחירי חבילות הסלולר המינימליים ושינוי מדיניות, בשיתוף משרד האוצר, בנושא סכומי העתק שדורשת המדינה עבור אגרות התדרים לדור 5.

 

ההפרדה המבנית בבזק ובהוט

עניין ביטול ההפרדה המבנית בין החברות בקבוצות בזק והוט, בשל היותן דואופול בעבר, רודף כרוח רעה את משרד התקשורת מזה שנים. המשרד מקפיד שלא להיות עקבי ברמת הפיקוח שלו בנושא. על הוט, למשל, הוא מקל, על בזק הוא מרעיף חומרות. את מחיר המדיניות לא משלמות רק שתי החברות אלא גם הצרכן שמוציא מכיסו יותר על מוצרי תקשורת שניתן היה להוזיל, לאחד ולפשט, גם אם הדבר מחייב תנאים והגבלות מסוימים.

 

מה נדרש: רענון אמיץ של המדיניות לאור השינויים הדרמטיים שחלו בינתיים בעולם התקשורת, בהרגלי הצריכה ובכוחן היחסי של הוט ובזק.

ישיבת ממשלה שבועית (צילום: עמית שאבי)
שר התקשורת היוצא, איוב קרא(צילום: עמית שאבי)
 

 

התנעת הסיבים האופטיים

ארבע חברות (לפחות אחת יותר מדי, אם לא שתיים) מצויות בעיצומה של פריסת סיבים אופטיים בישראל, באמצעותם ניתן לשגר ולקבל מידע במהירויות של עד 1 גיגה בייט בשנייה. המשרד מעודד את המהלך, אך לא הצליח עד כה לעשות סדר, למשל למנוע הטמנה כפולה ומיותרת של קווים מתחרים זה לצד זה, או לאלץ את בזק - שכבר פרסה בכ-60% משטחי המדינה - לצאת לדרך. בזק מסרבת להגיע עם הסיבים לאזורים ללא כדאיות כלכלית מבחינתה, המשרד מתעקש. שלא לדבר על הטיפול בהוט, שטרם הצהירה על כוונותיה.

 

מה נדרש: פשרה מהירה עם בזק, והסדרת שימוש משותף של החברות לפחות ברשתות הפיזיות, כמו שנעשה לגבי הרשתות המשותפות בסלולר.

   ()
 

 

הסדרת השידורים

כמו חברות הסלולר, גם שירותי הטלוויזיה של הוט ו-yes מפסידים כיום הון בעידן השידורים מבוססי האינטרנט, ונאנקים תחת חובות רגולטוריים, כמו איסור על פרסומות והוצאות ענק על הפקות מקור. ועדות מומחים ניסחו כבר כללים חדשים בנושא, שמסדירים גם את אופי הפיקוח על שידורים דרך האינטרנט, לבחינתו ויישומו של השר החדש - שיידרש גם לאשר את מינויים של יו"ר מועצת הרשות השנייה ויו"ר המועצה לכבלים ולוויין.

   ()
גם שירותי הטלוויזיה של הוט ויס מפסידים כיום הון
 

מה נדרש: לקבל החלטות זריזות בהתאם להתפתחויות בשוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים