ביהמ"ש דחה את העתירה נגד תוצאות מכרז מחיר למשתכן באילת
החברה עתרה: הוועדה פסלה את הצעתם בשל פגם טכני. ביהמ"ש לעניינים מנהליים בב"ש דחה את העתירה וחייב את חברת עמרם אברהם בהוצאות בסך 40 אלף שקל. הפרקליטות: "מתן אפשרות לתיקון הפגם הטכני פוגע בעיקרון השוויון והוגנות הליך המכרז"
בית המשפט לעניינים מינהליים דחה את העתירה של חברת עמרם אברהם נגד רשות מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון. לטענת החברה, ועדת המכרזים פסלה את הצעתם במכרז מחיר למשתכן באילת בשל פגם טכני בכתב הערבות, וההצעה הזוכה של חברת האחים אוזן צפויה לעלות לרוכשים כ-100 אלף שקל יותר.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
עתירה: "בשל פגם טכני - רוכשי מחיר למשתכן יוסיפו 100 אלף שקל לדירה"
מחיר למשתכן: קבלן הביצוע נקלע לקשיים, הרוכשים חוששים מעיכוב בקבלת הדירות
מחיר למשתכן: גם נושאי תעודת עיוור יכולים להשתתף בהגרלות
בדיקה: מחירי הדיור טיפסו ב-4.3% בתקופת מחיר למשתכן
כאמור, ועדת המכרזים פסלה את הצעת החברה במכרז לזכויות חכירה לבניית 84 יחידות דיור בשכונת "שחמון" באילת, במסלול "המחיר למשתכן". זאת בשל פגם בכתב הערבות שצורף להצעת העותרת. לטענתם מדובר בפגם טכני בלבד. בעתירתה, ביקשה חברת עמרם אברהם, לבטל את החלטת ועדת המכרזים ולהכריז עליה כזוכה במכרז.
לטענת החברה מדובר בטעות שולית וזניחה וכי ועדת המכרזים פסלה את ההצעה באופן אוטומטי, ללא שיקול דעת. עוד טענו, כטיעון מרכזי, כי החלטת הוועדה פוגעת פגיעה חמורה באינטרס הציבורי שמחייב את בחירת ההצעה הזולה ביותר במכרז במסלול "מחיר למשתכן" שמיועד להורדת מחירי הדיור בישראל וכי פסילת הצעתה של העותרת תייקר כל אחת מהדירות בפרויקט בכ-100 אלף שקל, כאשר הפער הכולל עולה על 5 מיליון שקל.
"פגמים מהותיים בנוסח הערבות"
המדינה שיוצגה באמצעות עו"ד שני כ"ץ מפרקליטות מחוז דרום (אזרחי), טענה כי אין כל עילה להתערב בהחלטת ועדת המכרזים, שהפעילה סמכותה באופן סביר וראוי, ועל יסוד ההלכה המושרשת בדבר פסילת הצעה בגין פגם בערבות. המדינה הוסיפה וטענה כי הפגמים שנפלו בנוסח הערבות שצורפה להצעה הם פגמים מהותיים, וכי הערבות שצורפה להצעה שונה בתכלית מהערבות שנדרשה במסמכי המכרז.
לעמדת המדינה, הפגמים שנפלו בערבות שצורפה חותרים תחת התכליות העומדות ביסוד הדרישה לצירוף ערבות להצעה במכרז וכי קבלת הצעת העותרת או מתן אפשרות לתיקון הפגם בערבות פוגע בעקרון השוויון והוגנות ההליך המכרזי. אף במכתב ההבהרה של הבנק שצורף מטעם העותרת, אין כדי לרפא את הפגם שנפל בערבות.
גאולה לוין, שופטת בית המשפט המחוזי, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, דחתה את העתירה וקיבלה את טענות המדינה. השופטת ציינה בהחלטתה כי שוכנעה כי אין מדובר בטעות סופר או שיבושי הקלדה אלא בשני מסמכים שונים לחלוטין שצירפה חברת עמרם אברהם. האחד הוא ערבות לקיום הצעה והשני ערבות לביצוע חוזה.
"אם הייתה ועדת המכרזים מקבלת את הצעתה של העותרת, היה בכך כדי לפגוע בשוויון בינה לבין חברת האחים אוזן, אשר דקדקה בתנאי המכרז והגישה כתב הערבות כנדרש, תוך הסתכנות בחילוט (החרמת) הערבות אם תיסוג מההחלטה", אמרה לוין. לאחר דחיית העתירה חייבה השופטת את החברה לשלם הוצאות משפט למדינה ולאחים אוזן בסך 20 אלף שקל כל אחת.