אותה רשת, סניף אחר: פער של 50 שקל באנטרקוט
איך יתכן שבאותה רשת מוכרים אנטרקוט ב-99.90 שקל בעיר אחת וב-149.90 שקל בעיר אחרת? הסיבות לכך הן תחרות מקומית והעובדה שהרשתות מוכרות את אותו נתח מכמה ספקים שונים ובחלק מהסניפים המוצר הזול נגמר, אבל מה זה עוזר לצרכנים שקנו דווקא את הסוג היקר כי לא היה מבחר
מתכננים ארוחת חג בשרית או פיקניק שכולל מנגל בחול המועד? לא תאמינו אבל באותה רשת מזון בה אתם קונים יש פערי מחירים גדולים על אותו נתח בשר בין הסניפים.
יש לכם תלונה? שמתם לב למחיר שעלה? כתבו לנו >>
>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
נשנושים.קום: "הישראלים קונים מזון אונליין מחו"ל בכמויות"
משקה שקדים אלפרו: 6 שקלים בקפריסין - פי 2 ומעלה בישראל
פירות וירקות זולים לכבוד החג? תלוי איפה אתם גרים
מי שקונה בימים אלה ק"ג אנטרקוט טרי בשופרסל דיל בסניפי רמלה, תל אביב ומישור אדומים משלם 119.90 שקל. זה המחיר הנפוץ ברשת והוא נמצא ב-38 סניפים. לעומת זאת, תושבי אופקים ובית שאן משלמים 20 שקל יותר על אנטרקוט בשופרסל דיל: 139.90 שקל לק"ג, מחיר שמצאנו ב-20 סניפים. מי שגר בטבריה, חדרה, עפולה צפת ויישובים נוספים ישלם עוד יותר ביוקר: 159.90 שקל. כלומר, תושבי עפולה משלמים 40 שקל יותר לעומת תושבי תל אביב ומישור אדומים, פער של 30%.
אם הבשר במחיר הנמוך אזל - הלקוח יישלם ביוקר
הסיבות לכך לפי הרשתות הן אזורי תחרות שונים (לפעמים באותה עיר) וכן שלעיתים קרובות המוצר הזול אוזל בחלק מהסניפים. למשל, בשופרסל יש שלושה סוגי בשר: אנטרקוט מצרפת ופולין שנמכר ב-119.90 שקל, אנטרקוט אנגוס מארגנטינה שנמכר ב-139.90 שקל ואנטרקוט מקומי ב-159.90 שקל. אם בסניף מסוים אזל האנטרקוט הזול הצרכנים ימצאו רק את הסוג היקר והם יאלצו לקנות אותו במחיר הגבוה.
ברמי לוי הסיפור דומה. אם תקנו אנטרקוט בנתיבות - תשלמו 99.90 שקל, מחיר שמצאנו ב-16 סניפים של הרשת. רק שאם תקנו בתלפיות בירושלים או בקניון מול זכרון או בישפרו מודיעין תשלמו 149.90 שקל. כלומר 50 שקל יותר על אותו נתח בשר - פער של 50%. ביינות ביתן מצאנו פער של 70%: אנטרקוט עולה 69.90 שקל בסניפי תל אביב ובכרמיאל אבל בסניף קריית אתא - 119.90 שקל, פער של 70%.
פערים גם במחסני השוק: 109.90 שקל בשלומי ו-138.80 שקל באופקים. וגם ברשת ויקטורי: 119 שקל בבאר שבע לעומת 138 שקל ברעננה.
גם באסאדו - תופעה דומה
מצאנו תופעה דומה באסאדו בקר טרי עם עצם. זה פריט שאינו נמכר מיבוא, אלא רק מתוצרת הארץ. בעוד שברוב סניפי שופרסל דיל מוכרים ב-54.90 שקל לק"ג, ומשום מה בחדרה ובצומת כפר סבא אסאדו נמכר ב-64.90 שקל לק"ג.
אם תקנו בסניפי אזור התעשייה אשקלון, כפר סבא ונתיבות של יינות ביתן, תשלמו 59.90 שקל לק"ג. זאת לעומת סניפי אשדוד ועפולה (תשעה סניפים סך הכל) שמוכרים ב-40 שקל את אותו הבשר - פער של 50%.
ברמי לוי מוכרים בשמונה סניפים ב-32.90 שקל לק"ג, כולל חיפה אדמירלי טי ומול זכרון. אבל משום מה, בראש העין ובקדימה תקנו את אותו פריט ב-44.90 שקל.
וגם בצלי כתף לחג
אותה תופעה חוזרת גם במוצר צלי כתף בקר עגל טרי במשקל. בויקטורי המחיר זינק מ-59.90 שקל ב-18 במרץ ל-84.90 שקל באפריל. מדובר בעליית מחיר של 25 שקל. לפי הרשת - במרץ היה מבצע פורים על הנתח. כעת הרשת מציעה מבצע: 79.90 שקל. רק שבסניפים בודדים כמו חיפה צ'ק פוסט, כפר סבא הירוקה ופלורנטין, המחיר עומד על 59.90 שקל - יותר נמוך ממחיר המבצע. כך יוצא שבאותה רשת תמצאו את אותו פריט בפער של 20 שקל.
גם בשופרסל דיל זה קורה. עבור הקונים בסניף אדמירליטי חיפה, המחיר לק"ג עלה מ-64.90 שקל לפני 10 ימים ל-69.90 שקל היום. מילא העלאת המחיר - שימו לב כמה הפריט עולה באופקים. מחירו שם זינק רגע לפני החג מ-59.90 ל-99.90 שקל - פער של 30 שקל בין הסניפים. ביינות ביתן המחיר ברוב הסניפים הוא 69.90 שקל לק"ג אבל בנס ציונה - 99.90 לק"ג, פער של 30 שקל.
משופרסל נמסר בתגובה: "שופרסל הינה חברה המצויה בפריסה ארצית ובהתאם לכך המחירונים בחברה הינם ארציים ואחידים. ככל שבבדיקתכם מוצגים פערים בין סניפים שונים, הם נובעים מהיעדר זמינות נקודתית בסניף הנבדק, וההשוואה על כן היא בין מוצרים שונים ומכאן הפערים".
רמי לוי מסר: "92% מהמחירים ברשת זהים בין הסניפים והם הנמוכים ביותר מול המתחרים. יש 8% מהמחירים שאנחנו מורידים בהתאם לתחרות המקומית כיוון שאנו מבטיחים שניתן את הסל הזול ביותר. אם לא היינו קיימים מחירי סל המזון היו בשמיים".
מויקטורי נמסר בתגובה: "לגבי הבדלי מחירים בין הסניפים: אין הבדלים כאלה, חוץ מתחרות נקודתית וטעות מקומית".