שתף קטע נבחר

אתגר קרת נגד עיריית ת"א: "החזירה פרויקט שיהרוס לנו את הרחוב"

למרות שחשבו שניצחו, תושבים ברחוב לוי יצחק השקט בצפון העיר נדהמו לגלות שהעירייה הפכה החלטה קודמת - ותוכנית גדולה להריסה ובנייה בכל זאת מתוכננת לצאת לפועל. העירייה: "הערר יתברר בוועדה"

אף שחשבו שהמאבק כבר מאחוריהם, דיירי רחוב לוי יצחק בצפון הישן של תל אביב, בהם אמנים ואנשי רוח, נדהמו לגלות לאחרונה כי העירייה שינתה את עמדתה ואישרה להוציא לפועל פרויקט בנייה והריסה גדול. לטענת הדיירים, הפרויקט ישנה מאוד את אופי הרחוב השקט.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

מתחם היוקרה המבודד בת"א לא רוצה שכנים

תל אביב בדרך להכפלת מספר הדירות באבן גבירול

רמת החיל מציגה: שכונה צמודה לתחנת חשמל

 

מדובר בתוכנית תמ"א 38-2 המיועדת לבניינים 15 ו-17 ברחוב, שגובהם שתיים ושלוש קומות בהתאמה. במקומם מתוכננים שני בניינים של 6.5 קומות. התושבים מודאגים מהכוונה לחבר את שני המגרשים בקיר משותף, מה שייצור מבנה מסיבי שיפגע במרקם של הרחוב.

אתגר קרת (צילום: ינאי יחיאל)
אתגר קרת(צילום: ינאי יחיאל)
 

 התושבים, שנאבקו כשנתיים בתוכנית, חשבו כי ניצחו אחרי שהוועדה המקומית לתכנון ובנייה קיבלה באוקטובר חלק מההתנגדויות הנוגעות לקיר המשותף. משום כך הופתעו לגלות כי הוועדה הפכה את עמדתה ואישרה בפברואר להוציא היתר בנייה לתוכנית כולל הקיר האמור.

 

בערר שהגישו דיירי הרחוב נגד ההחלטה ושהגיע ל"ממון" נטען שהעירייה שינתה את עמדתה ללא נימוק ובאופן תמוה, בניגוד לעמדת גורמי המקצוע שלה כפי שנשמעה בדיון הקודם. על הערר חתומים בין השאר בני הזוג אתגר קרת ושירה גפן, כלת פרס ישראל לחקר החינוך פרופ' רינה שפירא, כלת פרס ישראל לאדריכלות עדה כרמי־מלמד, האדריכל אריה סונינו, האדריכלית גבי גור ועוד בכירים.

 

הערר הוגש נגד הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ונגד היזמים שמתכוונים להתגורר בבניינים 15 ו-17. בניין 15 היה בבעלות יגאל אהובי ונמכר לקבוצת רוכשים הכוללת את אבנר שחם, מנכ"ל מנועי בית שמש לשעבר, והעו"ד והיזם חגי פריסקי. הפרויקט בבניין 17 מקודם על ידי "לוי יצחק השקעות 17".

   (צילום: Streetview גוגל)
רחוב לוי יצחק בתל אביב. האם השקט ישמר?(צילום: Streetview גוגל)

 

"סתירה מובהקת" למדיניות העירייה

הדיירים מבקשים לבטל את היתרי הבנייה ולהגיש תוכנית מתוקנת, באופן שיאפשר להם להגיש התנגדויות. הם קובלים כי התוכנית תשנה את אופי הרחוב, תאפיל על המבנים הסמוכים, תפריע לזרימת האוויר ותיצור ופקקים ברחוב הכולל גני ילדים. עוד נטען כי התוכנית עומדת ב"סתירה מובהקת" למדיניות העירייה, המתבטאת בתוכנית הרבעים המורה לשמור על המרקם ברובע שלוש שבו ממוקם הרחוב.

 

מתכנן התמ"א, האדריכל יואב מסר, טוען כי הפרויקט הוגש בהתאם לתוכנית הרבעים ולמדיניות העירייה. "יש המון בניינים באזור עם קיר משותף ואיחוד מגרשים. אם הייתי דייר במקום הייתי אומר 'איזה יופי'. זה חוסך כניסות לבניינים, לחניות ולחדרי אשפה. מדובר בקיר משותף של 25 מטר. זה כלום".

 

עומר קליין, שותף בלוי יצחק השקעות 17, מסר: התוכנית הוכנה בהתאמה מוחלטת לתוכנית הרובעים ולכן דחו את כל ההתנגדויות. מחוץ לאזור ההכרזה של אונסק"ו מותר לבנות בניינים בקיר משותף ואנו עונים על התנאים".

 

הוריה של פרופ' רינה שפירא החתומה על הערר, שרגא ודבורה נצר (מבכירי מפא"י) היו ממקימי השכונה. "זה הבית שבו נולדתי. שמרנו על אווירת השכונה וילדים עדיין משחקים בכביש בכדור. כשמצמידים שני מגרשים יוצרים מפלצת שתעמוד בסתירה נוראית לבתים האחרים. גומרים כאן פינת חמד".

 

מעיריית תל אביב נמסר: "הבקשה להיתר נדונה בצורה מעמיקה בוועדת המשנה לתכנון ובנייה. הוגש ערר שצפוי להתברר בוועדת הערר. עמדת הוועדה המקומית תוצג במפורט בדיון בוועדה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ינאי יחיאל
אתגר קרת
צילום: ינאי יחיאל
מומלצים