מוצרי חשמל בליסינג: למי זה כדאי?
חברת Electrickal מציעה ליסינג של מוצרי חשמל. האם זה עדיף על קנייה? תלוי בצרכן, שכחלק מהשירות נדרש להתחייב לתקופה של 5 שנים וללא אפשרות לשדרג מכשיר או להחליפו
לא חייבים לקנות? חברה חדשה, Electrickal, מציעה ליסינג על מוצרי חשמל לבית בתשלום חודשי, כולל תיקונים. המוצרים נמכרים בחבילות. למשל, מקרר 4 דלתות כפולות 650 ליטר, מכונת כביסה 9 ק"ג, מייבש כביסה עם קונדנסור 8 ק"ג, תנור בילד אין וכיריים קרמיות ב-319 שקל לחודש. 19,140 שקל סך הכל, כולל תיקונים והובלה, כאשר טווח המחירים משתנה בהתאם לגודל המוצרים.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
סלקום TV יצאה במבצע לכבוד הממיר החדש - ומייקרת את הטריפל
האם דג ברמונדי ינצח את הסלמון והדניס? למה באמת זינק מחיר האבטיח?
כחלק מההסכם, הצרכן מתחייב לתשלום חודשי במשך חמש שנים בלי שניתן לצאת מהחוזה לפני תום התקופה ללא השלמת התשלום במלואו. בנוסף, אי אפשר לשדרג מכשיר או להחליפו. בתום העסקה אפשר לשלם 500 שקל על כל מוצר או להחזירו לחברה.
יש גם ליסינג בנפרד. המחירים נעים בין 28 שקל לחודש (כיריים פשוטים) עד 133 שקל לחודש (מקרר 4 דלתות). למשל, מכונת כביסה 9 ק"ג מתומחרת ב-51 שקל לחודש, 3,060 שקל בסך הכל. על כיריים קרמיות תשלמו 39 שקל לחודש, בסך הכל 2,340 שקל. באתר לא מופיעים שמות מותגים, אך מדובר בין היתר במותגים מידאה ובקו. המחירים לא תמיד נמוכים לעומת קניית מותגים אלה. כך, למשל, מדיח ל-12 מערכות כלים בליסינג עולה 3,660 שקל, ואילו מדיח 14 מערכות כלים של מידאה בטרקלין חשמל מתומחר ב-1,805 שקל. מדיח בקו 12 מערכות כלים עולה בטרקלין חשמל 1,540 שקל.
יש גם עלות הובלה: 10 שקלים לחודש או תשלום חד-פעמי של 450 שקל. מי שמשלם לחברה מעל 140 שקל בחודש לא ישלם על הובלה.
היזם אלעזר הרץ ון שפיגל: "מה מעניין אותי מותג כשאני קונה מייבש כביסה? שיעבוד טוב, ואני עובד עם מותגים טובים. יש פה ראש שקט, שירות תיקונים מלא בלי צורך לשלם על ביקור טכנאי או על ביטוח מוצרי חשמל".
למה צריך לחתום על מסמכי הלוואה?
"זה ליסינג תפעולי למוצרי חשמל ובעצם עסקת רכישה מותנית. העובדה שכל המימון לא יושב על מסגרת האשראי מקילה על זוגות צעירים. אני עובד מול יבואן גדול. יש לי חברת שירות בפריסה ארצית ויש חברת לוגיסטיקה שעורכת משלוחים".
אי־אפשר לדעת באיזה מותג מדובר.
"אלה מוצרים מהשורה הראשונה. אנו עובדים בהתאם להסכם עם היבואן, שהוא תלוי מחיר, ובכל פעם יהיה לנו הסכם עם חברה אחרת. ממילא רוב מוצרי החשמל מיוצרים באותם מפעלים בטורקיה ואחד בסין".
מתי אני מגלה באיזה מותג מדובר?
"כשאני מביא לך אותו הביתה".
ואם אני רוצה לדעת לפני כן?
"אפשר להתקשר לחברה ולברר".
למי מתאים ליסינג במקום קנייה?
"למי שרוצה ראש שקט מבחינת תיקונים".
למה אי אפשר לצאת מהליסינג בחמש השנים? אם עברתי מדירת שותפים אחת לאחרת?
"לכן זה יותר מתאים למשכירי דירות מאשר לשוכרי דירות".
השירות החדש מתאים כאמור בעיקר למשכירי דירות, אך בחברה מכוונים גם למגזר החרדי, שבו הנאמנות למותג פחות חזקה.
האם זה כדאי? לדעת מנכ"ל המועצה לצרכנות, עופר מרום, "רכישת מוצר עם חברת מימון מקשה על הצרכן לבטל את העסקה או להתנתק משירות, כי הספק קיבל את התמורה מחברת המימון והצרכן התחייב להחזיר לה את ההלוואה, כך שגם במקרים שבהם הצרכן רשאי לבטל את העסקה הוא לא יכול לבטל את ההלוואה. זו עסקה מתמשכת, שבה קובע החוק כי החוזה יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום מתן הודעת ביטול על ידי הצרכן, ומחייב את העוסק להפסיק לחייב את הצרכן על השירות שניתן לאחר מועד הביטול. בהיעדר גילוי נאות, כשהעוסק לא מציין במפורש את תנאי הביטול, הוא לא יכול לגבות כל תשלום כדמי ביטול".