שתף קטע נבחר

משרד התקשורת על דמי מעבר: חברות הסלולר מטעות צרכנים

מהאזנה לשיחות שנערכו בין נציגי החברות ללקוחות, עולה כי נציגים הטעו לקוחות כשציינו שמשרד התקשורת הורה לחברות לגבות דמי מעבר ממנויים. "החברות רשאיות לגבות דמי מעבר, אך זו לא חובה"

חברות הסלולר מטעות לקוחות ותיקים: אגף הפיקוח של משרד התקשורת האזין לשיחות בין נציגי חברות הסלולר למנויים שרצו לעבור מסלול, וגילה שהנציגים מוסרים מידע שגוי בעניין דמי המעבר בין סלי השירותים. במשרד מכנים זאת: "נוהל פסול", שכן, זוהי דרכן של החברות למנוע מלקוחות ותיקים מעבר לתוכניות מוזלות שהן מציעות, כדי למשוך לקוחות חדשים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

דמי מעבר מופקעים ותא קולי בתשלום: הגבייה הנסתרת של חברות הסלולר

חברות הסלולר עוברות למחיר קבוע - אבל באותיות הקטנות הוא עשוי להשתנות

מלחמת הסלולר: we4G מציעה חבילה "לכל החיים" ב-33 ש' בחודש

 

במשרד מסרו כי: "מבדיקה שערך המשרד, התברר כי נציגי חברות הסלולר הטעו מנויים כאשר ציינו בשיחות עימם, כי משרד התקשורת הורה לחברות לגבות דמי מעבר ממנויים בעת מעבר בין סל שירותים שהמנוי היה מקבל מהחברה להחלטה לעבור לקבל סל שירותים אחר מהחברה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

"על פי חוק, חברות הסלולר רשאיות לגבות דמי מעבר בגין מעבר כזה, אך בוודאי שאין חובה.

 

"מנכ"ל משרד התקשורת הפיץ אתמול מכתב הבהרה לבעלי הרישיונות, המדגיש את החומרה בה רואה המשרד תופעה של הטעיה צרכנית באופן מגמתי ומכוון, ודרש לחדול מפרקטיקה זו לאלתר".

טלפון סלולרי (צילום: שאטרסטוק)
(צילום: שאטרסטוק)
   

שיאנית דמי המעבר: סלקום

לאחרונה פרסמנו ששיאנית דמי המעבר היא סלקום שהעלתה את גובה דמי המעבר שהיא גובה במעבר בין מסלולים לתשלום חד פעמי של לא פחות מ-300 שקל.

 

סלקום גובה 298 שקל "דמי מעבר חד פעמיים", ללקוח ותיק שרוצה לעבור לתוכנית סלולרית חדשה של החברה בה הוא מנוי. ניתן להפחית את סכום קנס המעבר ל-199 שקל דמי מעבר, אם עוברים לתוכנית החדשה בתחילת מסלול החיוב של התוכנית הקודמת.

 

מדובר בייקור בדמי המעבר של סלקום, שב-2017 עמדו על 49 שקל "בלבד" (אם כי למה לה בכלל לגבות דמי מעבר). לפני מספר חודשים סלקום גבתה כ-250-150 שקל דמי מעבר, כלומר - התייקרות של 500% בסך הכל.

 

בחבילת קוואטרו (סלולר, טלוויזיה, קו טלפון ביתי ואינטרנט), סלקום עדיין גובה דמי מעבר של 49.90 שקל, אבל שם יש עלויות נלוות אחרות.

 

גם חברות אחרות גובות דמי מעבר: פרטנר לא גובה כרגע דמי מעבר בכל התוכניות החדשות שלה, אבל כן גובה כמדיניות עד 19.90 שקל דמי מעבר; גולן טלקום גובה 25-0 שקל דמי מעבר, רמי לוי גובה 29.90 שקל, פלאפון גובה דמי מעבר של 19.90 שקל עד 59.80 שקל ו-HOT מובייל גובה 39-29 שקל. חברת we4g לא גובה דמי מעבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים