העוף יוזל? מגדלי האפרוחים מבטלים את מכסות הגידול הוולנטריות
ההסדר בין בעלי המדגרות לבין מגדלי האפרוחים נועד לווסת ולתכנן את כמות האפרוחים המזינים את תעשיית העופות בארץ. ביטולו עלול להביא להיצף עופות ובהתאם להורדת המחיר למגדל על ידי המשחטות
האם מחיר העוף צפוי לרדת? אתמול (ג') הודיעו בעלי המדגרות ומגדלי האפרוחים שהם מפסיקים את ההסדר הוולנטרי שהיה ביניהם לוויסות ותכנון כמות האפרוחים המזינים את תעשיית העופות בארץ. במכתב ששלח למגדלים עמית שדה, בעל מדגרה ומייצג מגדלי האפרוחים, כתב כי "אנו נאלצים להודיע על סיום ההסדר".
חותכים בבשר החי: האם תם עידן הקצבים בסופרמרקטים?
מקצץ בבשר החי: רמי לוי מוותר על הקצבים וישווק רק בשר ארוז
אותה רשת, סניף אחר: פער של 50 שקל באנטרקוט
התוצאה היא שכעת לבעלי המדגרות לא תהיה הגבלה על כמות האפרוחים, שעלול להביא להיצף עופות ובהתאם להורדת המחיר למגדל על ידי המשחטות. עד עתה, תחת ההסדר, גודלו 240 מיליון אפרוחים בשנה.
נציין שלמרות הפסדים של 500 מיליון שקל למשחטות העופות ב-2018 בגלל ביטול התכנון בענף העופות והורדת מחיר ק"ג עוף למגדל, רשתות השיווק לא הורידו את המחיר והוא לא התגלגל לצרכן.
היצף כמות העופות בשוק בשנה שעברה הביא לצניחה של כ-15%-20% במחירים, כתוצאה מהעובדה שאין הסדר בין מועצת הלול של משרד החקלאות למגדלים בנוגע להגבלת היקף הגידול. עד 2015 מועצת הלול נהגה לבצע תיאום כמויות בין המגדלים השונים, זאת באישור של הממונה על ההגבלים.
התיאום הופסק בניסיון להגביר את התחרות, אך הקריסה במחיר הושתה כולה על מגדלי העופות והמשחטות ולא התגלגלה על ידי רשתות השיווק לצרכנים, שהמשיכו לשלם מחיר מלא.