ביקורת חריפה על הפרקליטות: "לא סיימה את חקירת איקיוטק"
נציב תלונות הציבור מתח ביקורת על טיפול הפרקליטות בפרשת איקיוטק, שהועברה אליה כבר ב-2013. הנציב קבע כי הימשכות ההליכים בפרשה, שעסקה בגביית תשלום בגין שירותי תוכן סלולריים, פוגעת בהליך התקין של המשפט ובאמון הציבור ברשויות החוק
מעדכון שהובא לידיעת מערכת אתר ynet, הפרקליטות הודיעה ביום 28.10.19 על גניזת התיקים נגד עו"ד נועם קוריס.
ביקורת חריפה של נציב תלונות הציבור על הפרקליטות השופט (בדימוס) דוד רוזן, בשל הימשכות הליכים לא סבירה בפרשה צרכנית גדולה - תיק אקיוטק. עיקר הביקורת של הנציב היא שבחמש וחצי שנים לא השלימה הפרקליטות את השימוע שהתקיים לחשודים בפרשה, שעסקה בגביית תשלום בגין שירותי תוכן סלולריים.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
פרשת איקיוטק: בן אופק ונועם קוריס קיבלו מכתבי הזמנה לשימוע; נשקלת העמדתם לדין
איקיוטק: "100 אלף לקוחות חייבים לנו כסף"
רשויות המדינה מנסות לפעול נגד איקיוטק
לאחרונה הוגשה לנציבות תלונה על ידי אזרח, אשר התלונן נגד הפרקליטות בשל אי פרסום תוצאות השימוע שהתקיים לחשודים בפרשה בחלוף למעלה משנה וחצי ממועד הודעת הפרקליטות על שקילת העמדתם לדין, בכפוף לשימוע.
בירור התלונה העלה כי התיק הועבר לטיפול הפרקליטות בנובמבר 2013, ועד למועד הגשת התלונה לנציבות טרם התקבלה החלטה בעניינו, שכן טרם הושלמו הליכי השימוע בתיק. לפיכך, הלכה למעשה מצוי התיק בטיפולה של הפרקליטות למעלה מחמש שנים וחצי, מתוכן כ-30 חודשים של השלמות חקירה.
הנציב רוזן קבע בהחלטתו כי בהימשכות ההליכים המתוארת יש כדי לפגוע בהליכים המשפטיים עליהם יוחלט בסופו של יום, ולא פחות חשוב - יש בכך כדי לפגוע באמון הציבור ברשויות החוק.
עוד הבהיר השופט רוזן כי העברת תיק להשלמות חקירה אינה בבחינת "שגר ושכח". גם משהתיק נמצא בהשלמת חקירה והאחריות מוטלת על המשטרה, אין בכך כדי לפטור את הפרקליטות ממעקב אחר התיק, ועל פי צורך על פרקליט בכיר לפנות פנייה רשמית בכתב לדרג פיקודי בכיר במשטרה על מנת ללמוד ולראות את מצב ההשלמה ואת הצורך בהחשת הטיפול בה.
כך כתב השופט רוזן בתמצית ההחלטה: "לא נכון להשלים עם מצב דברים לפיו טיפול בתיק חקירה ובהמשך ההכרעה בו, ישתרכו לאורך מספר שנים בין רשויות אכיפת החוק. לא מדובר בגזירת מצב ללא מענה".
בעקבות התלונה המליץ הנציב ליועץ המשפטי לממשלה לפעול לסיום הטיפול בתיק וכן להורות על ריענון וחידוד ההנחיות הקיימות למניעת הישנות מקרים דומים בעתיד.
פרשת איקיוטק - משנת 2013
פרשת איקיוטק התפרסמה לראשונה בשנת 2013, בה לכאורה חברת איקיוטק וחברות נוספות שקשורות אליה דרשו תשלום מאלפי אזרחים על שירותי תוכן משנים קודמות.
ב-2017, פרקליטות מחוז ת"א הודיעה כי היא שוקלת את להעמיד לדין בכפוף לשימוע את בן אופק ועו"ד נועם קוריס, בגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניסיון לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות וקשירת קשר לביצוע פשע. מהפרקליטות נמסר, כי השניים חשודים בביצוע עבירות במיליוני שקלים כלפי עשרות אלפי מתלוננים במסגרת פרשת איקיוטק.
על פי כתב החשדות, אופק כיהן כבעלים ומנכ"ל של חברת במרום הפקות 2004 בע"מ. קוריס שימש כעורך הדין, בין היתר, של אופק ושל חברת במרום. חברת במרום סיפקה שירותי תוכן ללקוחות ובהם שירות אודישנים. במסגרת זו הועברו מסרונים ללקוחות ובהם מידע על אודישנים המתקיימים על ידי חברות הפקה שונות ברחבי הארץ. בשנת 2013, החל אופק, בעזרתו של קוריס, בנקיטת הליכים משפטיים שונים לגביית חובות של לקוחות.