שתף קטע נבחר

בעלי דיסקרט: "לקנות בגדים באירופה הפך לספורט הלאומי"

יעקב גבאי, שייסד את הרשת לפני 30 שנה, עדיין חושב שישראל אידיאלית לייצור טקסטיל אלא שהמדינה "לא נותנת הגנות מהסינים". ועדיין הוא לא מרים ידיים: "אעשה הכל כדי שדיסקרט תמשיך לפעול, גם אם בלעדיי"

ימים לא קלים עוברים על יעקב (ג'קו) גבאי, מי שהיה במשך יותר מ-30 שנה הבעלים של רשת האופנה דיסקרט. לפני כשבועיים נכנסה הרשת להליך הקפאת הליכים ובימים אלו היא מוצעת למכירה על ידי הנאמנים שמינה לה בית המשפט, עוה"ד אלונה בומגרטן ויואב בן פורת. בראיון מספר גבאי על הנסיבות.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

צו הקפאת הליכים לרשת האופנה דיסקרט, מונו שני נאמנים

בקשת פירוק נגד רשת האופנה דיסקרט: "לא שילמה על סחורות"

רשת דיסקרט מכחישה שנקלעה לקשיים

 

צו ההקפאה הוצא לדיסקרט ולגבאי לאחר שהרשת צברה חוב של כ-27 מיליון שקל, ולמרות הליך הבראה עצמאי שנוהל. בשבוע שעבר הגישו הנאמנים דוח ראשוני שבו ציינו שיש תועלת רבה בהמשך הפעלת הרשת כעסק חי, וכן ביקשו לפעול למכירתה.

שופינג כספורט לאומי

יעקב גבאי (צילום יריב כץ)
יעקב גבאי. במשך יותר מ-30 שנה הבעלים של רשת האופנה דיסקרט(צילום יריב כץ)
 

נאמני הרשת ביקשו לפטר בשבוע שעבר 43 עובדים ולסגור 13 סניפים. "ישראל היא אחד המקומות האידיאליים בעולם לייצר טקסטיל. ידיים עובדות לא חסר, מעצבות האופנה הטובות ביותר נמצאות כאן, בית הספר שנקר מייצר מדי שנה עשרות מעצבות ומעצבי אופנה מוכשרים", אומר גבאי.

   ()
 

אז מה קרה?

"הממשלה לא עודדה יצרנים להמשיך לייצר, לא נתנה הגנות מול היצרן הסיני והמכירות אונליין עשו את שלהן. שנת 2018 התחילה בצורה לא פשוטה. קרו פה תהליכים מהירים של רכישות באינטרנט, וכאילו בין לילה לנסוע לקנות בגדים באירופה הפך לספורט הלאומי, כל תרבות הצריכה השתנתה. במקום לצאת לקניון, את אוכלת ארוחת צהריים במשרד ומזמינה שמלה. מאזן 2017 היה מצוין ולא היינו בקשיים, אבל הרמתי דגל אדום, אמרתי שהמצב לא יהיה פשוט".

 

ואכן, המצב נהיה קשה, וביולי הוגשה בקשת הקפאת ההליכים באמצעות עו"ד עמית לדרמן ועידן מילר ממשרד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ ושות'. "הבקשה מוגשת בדחיפות", נטען, "לאחר שוויזה כאל הודיעה חד צדדית וללא התראה מוקדמת שהיא מעכבת כספי סליקת לקוחות בסך של כמיליון שקל לאור 'שמועות' בנוגע למצבה הכלכלי של החברה ו'חששות' בדבר אי יכולתה לעמוד בהתחייבויותיה". דיסקרט טענה שהיא עומדת ועמדה בהתחייבויותיה, אך על פי הערכה לוויזה כאל היו אינדיקציות למצב הרשת עוד קודם פנייתה להקפאה ולכן בחרה בצעד זה.

   ()
דיסקרט. נאמני הרשת ביקשו לפטר 43 עובדים ולסגור 13 סניפים
 

לטענת גבאי, "הם שמעו שהמצב לא מי יודע מה. דיסקרט הייתה בתוך תהליך הבראה בריא, הספקים עמדו לצידנו, לכולם היה עניין שנמשיך - וכשהתחלנו לראות את האור בקצה המנהרה באה כאל והובילה את דיסקרט להקפאת הליכים". עו"ד לדרמן מוסיף שהרשת צימצמה בשנתיים האחרונות את היקף הנשייה שלה בשמונה מיליון שקל ועשתה פעולות אמיתיות להבראה, "ואז ויזה אמרה ששמעה שמועות, ובהתראה של פחות מ-24 שעות קיזזה הלוואה שהייתה לטווח ארוך ונפרעה כסדרה, במקום להעביר לחברה מחזור עסקאות של מיליון שקל. כתוצאה מזה אחד הספקים איבד סבלנות והגיש בקשת פירוק - ומפה הדרך להקפאה קצרה".

 

לדברי גבאי, מתנהל מו"מ ראשוני עם כמה גורמים, והוא מאמין שמישהו יקנה את דיסקרט וימשיך את הדרך.

 

בלעדיך?

"זה כמו משפט שלמה. אני רוצה שהתינוק יחיה, גם אם לא אצלי. אעשה הכל כדי שדיסקרט תמשיך לפעול גם אם זה בלעדיי. זה הבייבי שלי".

 

לדיסקרט כ-200 עובדים, כמה מהם עובדים עם גבאי עוד מ-1987. "חלקם קיבלו משכורת וחלק לא", הוא אומר, "ברמה האישית מאוד קשה לי. זו לא סיטואציה שאני רגיל אליה. מי שעבד אצלי יודע שאני תמיד משלם בזמן".

 

צו ההקפאה האישי מאפשר לך שקט תעשייתי מסוים.

"זה מאפשר לי לעבוד ולסייע לנאמנים, אנחנו מחויבים להליך שהתווה ומוביל בית המשפט. אני קם בבוקר והולך למשרד, לחנויות, יושב עם קונים פוטנציאליים, מגיע לפגישות עם הנאמנים. אני מקווה שנחזור לייצר אופנה ושהמדינה תדע לפרגן לתעשייה המקומית ותיתן לנו את ההטבות הנדרשות מול השחקנים הסינים". מוויזה כאל לא נמסרה תגובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים