שתף קטע נבחר
 

פורום ה-15: לאפשר לרשויות שמעוניינות בכך להמשיך עם תמ"א 38

נייר עמדה של ראשי הערים ומרכז השלטון המקומי לקראת גיבוש מדיניות הממשלה הבאה מבקש הארכה שתאפשר גיבוש פתרונות חלופיים

 

תזכורת: הסוף לתמ"א 38 - כן או לא? צפו בדיון שנערך באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

תזכורת: הסוף לתמ"א 38 - כן או לא? צפו בדיון שנערך באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מה יהיה הסוף של התמ"א? לקראת גיבוש מדיניות הממשלה בתמ"א 38 בשבועות הקרובים והכוונות לחסלה, הועברו לשרי האוצר והשיכון ולגורמי המקצוע במשרדי הממשלה המלצות ראשי הערים שבהן התמ"א מיושמת, ובהן חלופות להמשך ההתחדשות העירונית, תוך קביעת תקופת מעבר.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

עתיד תמ"א 38 יוכרע אצל כחלון: מינהל התכנון מול משרדי הבינוי והאוצר

בניגוד למינהל התכנון: כחלון תומך בהארכת תוקף לתמ"א 38

נציג מינהל התכנון: "תוכנית תמ"א 38 לא עמדה ביעדים"

 

נייר העמדה הוא מטעם מרכז השלטון המקומי ופורום ה-15, שבו שותפות תל אביב, רמת גן, באר שבע, חיפה, רעננה, כפר סבא, גבעתיים וערים נוספות.

התחדשות עירונית (צילום: מתן טורקיה)
תמ"א 38 ברמת גן(צילום: מתן טורקיה)

ההתייחסות הועברה לאחר ישיבה שהתקיימה השבוע בלשכת שר האוצר משה כחלון ובהשתתפות שרת השיכון יפעת שאשא-ביטון וגורמים ממשלתיים נוספים, שבה הביעו הנוכחים הסכמה עקרונית על הצורך במתן ודאות למשק ולשוק הדיור, ובהתאם - על הארכת תוקפה של התמ"א לתקופה נוספת שתאפשר התארגנות לחלופות אחרות. לאחר הישיבה נמסר שבשבועות הקרובים תגובש עמדה ממשלתית בנושא משך הזמן שבו תוארך התמ"א וגיבוש פתרונות חלופיים הנוגעים להתחדשות עירונית.

 

בנייר העמדה מצוין כי "תמ"א 38 לא משיגה את מטרתה כתוכנית לחיזוק מבנים כנגד רעידות אדמה", אך עדיין מומלצת תקופת מעבר: "על אף תמיכתנו באי־הארכת תמ"א 38, אנו ממליצים שרשות מקומית המעוניינת להמשיך להפעילה תוכל לאשר זאת בתוך שנה ממועד פקיעת תמ"א 38. האישור יהיה תקף לשנתיים, עם אפשרות הארכה לשנתיים נוספות".

 

בנייר נכתב כי "על אף מגרעותיה של תמ"א 38, במספר רשויות מקומיות היא דווקא מהווה מכשיר זמין לקידום צרכים עירוניים כמו הוספת ממ"דים או חידוש מבנים באזורים שבהם לא ניתן לקדם פינוי-בינוי".

 

תנאי "בל יעבור" שצוין הוא הסדרת תקצוב בגין הגדלת הוצאות הרשות המקומית עבור פרויקטים של התחדשות עירונית, כולל התשתיות.

 

לגבי חוסר יעילותה של התמ"א נכתב שהיא לא מהווה גורם משמעותי שתורם להיקף הבנייה בארץ, ומצד שני "מטילה עומס עבודה בלתי סביר על הוועדות המקומיות". עוד נטען שהתמ"א מחדשת מבנים בודדים ולא מהווה תוכנית להתחדשות עירונית "שכן תרומתה לרחוב, לרובע ולצורכי העיר בטלה בשישים".

 

המועצה הארצית לתכנון ובנייה היא שאמורה להחליט מה יעלה בגורל התוכנית, כשהדיון הקרוב צפוי להתקיים בנובמבר. צפויה להתקבל בו החלטה על חיסול התמ"א עם תקופת מעבר, לאור התנגדות ראשי הערים שכבר שנים מלינים על תוספת הקומות ללא תשתיות מתאימות.

 

לדברי חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות, "באזורי הביקוש יש לתכנן התחדשות עירונית רחבה - מתחמים שלמים ולא בניינים בודדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים