שתף קטע נבחר

שוטף פלוס כתמים: הדור החדש והמשוכלל של הרובוטים

חלומם הרטוב של כל שונאי מטלות הבית הגיע לעולם: רובוט שגם שואב וגם שוטף. ואיך זה עובד? האמת, לא משהו. וגם: איך האיי-רובוט השוטף חדש, שלא מערבב שאיבה ושטיפה במכשיר אחד. בדקנו

גם שוטפים וגם שואבים - זאת התשובה הטרנדית של הרובוטים שמנסים לתת מכה אחת אפיים לשואבים האלחוטיים, הדייסונים ודומיהם, שנישלו אותם מהבכורה בשוק השאיבה. האם השילוב האופנתי אכן עומד בציפיות? לא ממש. כך עולה מהמבחן שביצענו לחמישה מוצרים מהקטגוריה עם אנשי WiseBuy מבית zap. אף אחד מהשחקנים לא הצליח להדגים ביצועים טובים בשני האגפים, זאת אומרת גם לשטוף היטב ולהסיר כתמים וגם לשאוב. למעשה רק אחד עבר ברמה טובה יחסית את מבחן השטיפה, אבל איכזב בשאיבה.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

הדייסון שבק בגלל קורוזיה? "אין אחריות"

יחסים מורכבים: בדקנו את ה-iRobot החדש

בתוך שנתיים: שוק שואבי האבק בישראל כמעט הוכפל

 

"אין ספק שמדובר בטכנולוגיה של הדור הבא, אבל נראה שמדובר בטכנולוגיה שטרם הבשילה דיה ולפנינו קטגוריה שנעה בין אכזבה לבינוניות במכשירים המשולבים", אומר שלומי עמיצור, מנהל התוכן של zap השוואת מחירים. "טכנולוגיית האיי-רובוט השוטף היא המתקדמת ביותר, אבל הוא לא שואב. החברות עדיין לא הצליחו לפצח את השילוב בין שתי משימות מנוגדות כפי שקורה לעיתים קרובות במוצרים משולבים". כנראה שצריך לעבור עוד כמה שלבים עד שהמכשירים האלה יהפכו לתחליף ראוי לספונג'ה הישראלית.

שלומי עמיצור (צילום: יאיר שגיא)
שלומי עמיצור, מנהל התוכן של zap - בפעולה(צילום: יאיר שגיא)
 

לא פלא שאיי-רובוט, מי שהמציאה את קטגוריית שואבי הרובוט ונותרה מלכת הקטגוריה, לא מפתחת מכשיר שמבצע את שתי הפעולות גם יחד. אפילו צורתם החיצונית שונה כדי שלא תתבלבלו. השואבים עגולים, השוטפים מרובעים. ועל כן המכשיר השוטף החדש שלה, נבדק בנפרד. גם דייסון, מלכת השואבים האלחוטיים, לא נכנסה לשילוב של שטיפה ושאיבה. מהנדסיה שביקרו בישראל לאחרונה, לרגל השקת הדגם האחרון של השואבים האלחוטיים של החברה, הסבירו לי שנכון להיום הם לא מאמינים בשילוב. לטענתם, כדי למקסם ביצועים כל מכשיר חייב להתמקד בסוג אחד של פעולה - או שאיבה או שטיפה.

 

יש לקחת בחשבון בבדיקה הזאת גם את רף ציפיות הספונג'ה שלנו כישראלים: כשאומרים לנו שואב-שוטף אנחנו מצפים לנהרות המים שאנחנו אוהבים ורגילים להזרים על רצפותינו. וגם את המרצפות: במקרים רבים הן רצפות אבן או קרמיקה שיכולות לקלוט ללא בעיה כמויות גדולות של מים, מה שאין כן ברצפות עץ ובפרקטים המאפיינים בתים במדינות רבות באירופה ובארה"ב. טכניקת שטיפת הרצפות במוצרים שבדקנו נקראת ניגוב, כמו ההגדרה באנגלית של הקטגוריה - mop & vacuum (ניגוב ושאיבה). הרגלי חיים שונים מייצרים רמות דרישות מתונות בהשוואה אלינו. הבתים עמוסים פחות ועל הרצפות יש פחות כתמי בוץ, קפה או בישול שמאפיינים כל בית ישראלי ממוצע.

 

 

על פי הביצועים שראינו, טרם הגענו להמצאה שמחליפה את הספונג'ה או את העוזרת. הרובוטים השוטפים-שואבים מתאימים לתחזוקה שוטפת של בתים ודירות נקיים יחסית. הטובים שביניהם יכולים לעשות זאת ברמה טובה. אם כבר החלטתם ללכת על אחד מהם קחו בחשבון את המחיר, את היכולת להפעיל ולשלוט מרחוק, את פשטות ההפעלה, את מילוי טנק המים ועד כמה הזמן שאתם חוסכים בהפעלתם שווה את ההשקעה.

 

איך בדקנו? אנשי WiseBuy הפעילו את השואבים בשאיבה רגילה ברצפה ובשטיח וגם בשטיפה-ניגוב, לפחות 6 פעמים למוצר. ביצועיהם נבדקו בחדר בודד וגם בשטח של דירה קטנה כולל מכשולים בדרך. בנוסף הצבנו לפני כל שואב אתגרי ניקוי בשני העולמות: לשטיפה - כתמי קפה שחור, סירופ של משקה ממותק וכתמי בוץ. כל אחד מהם טופטף על הרצפה, הושאר לייבוש ונבדק בנפרד. אחרי שהתייבשו בדקנו גם שאיבה של גרגירי אורז וחול (50 גרם) על רצפה ועל שטיח. שקלנו את כמות האורז והחול במכלי הפסולת של השואבים השונים. תופעה מעניינת: היו מקרים שאמנם הרוב המכריע של האורז והחול נאספו אבל הרצפה עדיין נראתה מלוכלכת. מה שהוריד בנקודות.

 

בציון הסופי שיקללנו את הביצועים, עם משקל רב יותר לשטיפה, נוחות ההפעלה והמראה, הרעש, משך חיי הסוללה, המשקל - גם את הרובוטים האינטליגנטיים המשוטטים במרחב וחוזרים לתחנת העיגון בעצמם יש להרים מפעם לפעם. וכמובן המחיר. יצוין כי שניים מהשוטפים מגיעים עם נוזלי ניקוי והבדיקה נעשתה עם הנוזל ובלעדיו. ההתייחסות בציון היא לתוצאה אחרי שימוש בנוזל ניקוי. בסך הכל כפי שמצביעים הציונים מדובר בקטגוריה שסובלת מבינוניות עם וריאציות. המחירים הם המחירים הנמוכים ביותר שנדגמו באתר zap בתאריך 17 לספטמבר.

 

משקל: 3.3 ק"ג

משך הסוללה: 1:50 שעות 

מה בערכה: תחנת טעינה, שלט, מברשת צד, פילטר HEPA, תקע חשמלי, מכל מים, מטלית נקיון, פיות התזה 

אחריות: שנתיים, 5 שנים על המנועים הראשיים 

כמה עולה מטלית חדשה: 35 שקל לזוג 

נפח מכל המים: 320 מ"ל

נפח מכל האבק: 500 מ"ל 

מבחן השאיבה הכללית: ציון 6.5

כמה אורז שאב: 33 גרם 

כמה חול שאב: 47 גרם

מבחן השטיפה: ציון 8.5

מבחן הכתמים: קפה 10, סירופ 5, בוץ 9

מבחן התפעול: ציון 7.6

מבחן הרעש: ציון 7.5 (48 דציבלים)

הובוט (צילום: יאיר שגיא)
הובוט(צילום: יאיר שגיא)

למה כן: כי הוא השוטף היסודי ביותר, היחיד מבין המשולבים שהתגבר בצורה יפה כל כך על שניים מבין שלושת הכתמים וגם ניגב חדרים נקיים בצורה שקרובה לשטיפה איכותית (עם נוזל הניקוי איתו הוא מגיע). כי נפח מכל האבק שלו גדול יחסית, כי המעבר משטיפה לשאיבה ולהפך פשוט יחסית ואין צורך לגעת בסחבות.

 

למה לא: כי לא הצליח לטפס לבד לשטיח. בגלל האפליקציה מהדור הישן. כי אי־אפשר לעבור ממצב שאיבה לשטיפה ללא האפליקציה. הטיפול במכלים מסורבל. מכל המים מחוזק בברגים לשואב, מילויו בעייתי ומחייב מכל ייעודי המצורף לשואב. הריקון קשה עד בלתי אפשרי, מה יקרה למים שיישארו? גם ריקון מכל הלכלוך רב-שלבי ומסורבל יחסית. כי מסלולו בלתי ברור. למרות האפליקציה הוא לא מנוהל בצורה מסודרת. בחלק מהמקרים חזר לנקודת העגינה למרות שלא הניקוי ולא המים הסתיימו. באחד המקרים חזר לעמדה אחרי עשר דקות בערך מבלי שיצא מהחדר הראשון, מבלי לשמור את לוג הפעילות. כי הוא היקר בקטגוריה.

 

שורה תחתונה: שטיפה טובה תקבלו, שאיבה איכותית לא, ובמחיר מפולפל.

 

 

משקל: 3.6 ק"ג

משך הסוללה: 2:00 שעות

מה בערכה: נקודת עגינה, מטלית פייבר רב-פעמית, מטען , 10 מטליות חד-פעמיות, פילטר רזרבי. זוג מברשות צד

אחריות: שנה

מחיר מטלית חדשה: 65 שקל

נפח מכל המים: 140 מ"ל

נפח מכל האבק: 480 מ"ל

מבחן השאיבה הכללית: ציון 10

כמה אורז שאב: 46 גרם

כמה חול שאב: 50 גרם

מבחן השטיפה: ציון 6

מבחן הכתמים: קפה 5, סירופ 7, בוץ 5

מבחן התפעול: 8.7 | מבחן הרעש: 8.5 (46 דציבלים)

רוברוק (צילום: יאיר שגיא)
שואב+שוטף של רוברוק(צילום: יאיר שגיא)

למה כן: כי מספיק לניקוי שטח גדול עד שחוזר להטענה בנקודת העגינה, ממלא יפה את משימות השאיבה, בסך הכל ידידותי להפעלה, האפליקציה מוצלחת, יש אפשרות לניקוי אזורי, יש טיימר, שולח התראות כשיש בעיות. מאפשר לעקוב אחרי תנועת השואב המסודרת במרחב. כי הוא מהיר יחסית.

 

למה לא: כי הניגוב לא חורג מתחזוקה לבית נקי, למרות שהוא יודע לזהות שנכשל כישלון חרוץ מול שניים משלושת הכתמים הקשים וגם בשלישי לא זהר, די לבחון את גודלו המינימליסטי של מכל המים הדק כדי להבין ששטיפה לא תצא מכאן. כי גם בשאיבה הסדר בעוכריו, כשמדובר בלכלוך מסיבי - לא נאסף כל האורז ומראה הרצפה לא היה משמח חולי ניקיון. ממשיך הלאה לפי התוכנית גם כשהאזור לא נקי. יקר יחסית ולא מצדיק את המחיר בביצועים, הכבד מכולם.

שורה תחתונה: שואב רובוטי טוב למחפשים שואב, אל תחפשו ביצועי ניגוב כי הם מינימליסטים.

 

 

משקל: 3.3 ק"ג 

משך הסוללה: 1:30 שעות 

מה בערכה: שתי מברשות צד, שלושה מכלים, 2 מסנני HEPA הניתנים לשטיפה, 2 מטליות, מתאם מתח ועמדת עגינה לטעינה 

אחריות: שנתיים 

כמה עולה מטלית חדשה: לא מוכרים 

נפח המכלים: 550 מ"ל 

מבחן השאיבה הכללית: 7.8 

כמה אורז שאב: 42 גרם 

כמה חול שאב: 50 גרם 

מבחן השטיפה: ציון 7 

מבחן הכתמים: קפה 5, סירופ 6, בוץ 5 

מבחן התפעול: 9.1 

מבחן הרעש: 7.5 (50 דציבלים)

ויאומי (צילום: יאיר שגיא)
שואב+שוטף של ויאומי(צילום: יאיר שגיא)
 

למה כן: כי נוח במיוחד להפעלה, עובד בצורה מסודרת, מצויד באפליקציה המשובחת של שיאומי עם התראות. אפילו המטלית שלו הינה הנוחה ביותר להרכבה, כי בעל המאגר הגדול ביותר לצבירת לכלוך ומים לפני החלפה.

 

למה לא: כי רועש מאוד, כי פונקציית השטיפה מאכזבת למרות כמויות המים שהוא אוצר בתוכו. הניגוב לא מרשים, כשל מול הכתמים, ניקה את הסירופה אך הרצפה נותרה דביקה. רועש מאוד וגם כבד יחסית. אי אפשר לקנות מטליות חלופיות.

 

שורה תחתונה: האפליקציה המשובחת לא מצילה את השאיבה הבינונית והשטיפה הגרועה.

 

 

משקל: 2.7 ק"ג 

משך הסוללה: 1:40 שעות 

מה בערכה: בסיס להטענה, שלט, מתאם חשמל, מטלית שטיפה, כלי לניקוי, זוג מברשות צד רזרביות 

אחריות: שנה 

כמה עולה מטלית חדשה: 20 שקל 

נפח מכל המים: 300 מ"ל 

נפח מכל האבק: 700 מ"ל 

מבחן השאיבה הכללית: 8.2 

כמה אורז שאב: 47 גרם 

כמה חול שאב: 50 גרם 

מבחן הניגוב: 7 

מבחן הכתמים: קפה 5, סירופ 5, בוץ 5 

מבחן התפעול: 7.8 

מבחן הרעש: ציון 6 (58 דציבלים)

ilife (צילום: יאיר שגיא)
שואב+שוטף של ilife(צילום: יאיר שגיא)
 

למה כן: הזול וגם הקל ביותר, כי אפשר לשאוב בו את כמות הלכלוך הגדולה ביותר בגלל גודל המכל. כי הוא לא עושה בעיות בניווט, גובר על רהיטים, עולה ויורד משטיחים, כי הוא אמנם מתרוצץ הרבה ולא תמיד עם היגיון אבל אוסף את כמויות הלכלוך הגדולות ביותר.

 

למה לא: לא מתמודד טוב עם שטיפה, את כתמי הבוץ לא רק שלא ניקה אלא מרח על שטח גדול יותר וגם בניגוב לצורך תחזוקה בינוני למדי, סובל מקריזות בלתי מוסברות. לא הצליח לנקות כתם קפה, לא חזר לעמדת העגינה, אלא נשאר עומד סמוך אליה פעמיים, בסופו של דבר הסתבר שעמד לנוח דקותיים, ואחר כך שב לעבודה. בסיסי, עם שלט פשוט, שאפילו לא מכיל בטרייה, רועש מאוד בשאיבה, לא ניתן להפעיל כשנמצאים בבית אם כי שקט בניגוב.

 

שורה תחתונה: מאכזב בשטיפה, שואב היטב אבל אין סיכוי שתתנו לו לעשות זאת כשאתם בבית.

 

 

משקל: 3.3 ק"ג

משך הסלולה: 2:00 שעות

מה בערכה: תחנת עגינה, שלט רחוק, ספק כוח, כלי ניקוי, שתי מברשות צד נוספות, מסנן HEPA נוסף, זוג מטליות

אחריות: שנתיים, על המנועים 5 שנים

כמה עולה מטלית חדשה: 15 שקל לזוג

נפח מכל המים: 300 מ"ל

נפח מכל האבק: 450 מ"ל

מבחן השאיבה הכללית: 8

כמה אורז שאב: 38 גרם

כמה חול שאב: 50 גרם

מבחן הניגוב: 7

מבחן הכתמים: קפה 5, סירופ 5, בוץ

מבחן התפעול: 7.2

   (צילום: יאיר שגיא)
שואב+שוטף של aquabot(צילום: יאיר שגיא)
 

למה כן: הכי קומפקטי וקל, הכי פחות מושפע ממכשולים, מתפקד היטב כשואב - בשאיבת החול הצטיין. עובר יפה משאיבה לשטיפה, הנוח ביותר להחליף את הסחבות.

 

למה לא: כי לא יעיל בעבודה, מתרוצץ בחדר ללא תוכנית סדורה, איטי מאוד ביחס לאחרים אבל בסוף התמודד טוב עם השאיבה, עם שאיבת החול הסתובב סחור וסחור שעה ורבע ולבסוף השלים את המלאכה באופן הטוב ביותר. כי גרוע בשטיפה ונכשל לחלוטין מול הכתמים, למרות שהוא מוציא יחסית הרבה מים, בזמן שהמתין בעגינה שפך אפילו לא מעט מים על הרצפה ללא כל נימוק הגיוני, בהוראות המלצה מפורשת להפעיל אך ורק כשנמצאים בבית למנוע דליפת מים לרצפה - חידוש מקורי. מתנגש ברגלי כיסאות שוב ושוב, קירות וארונות הוא יודע לזהות ונוסע סביבם. נוחיות ההפעלה בינונית מאוד ללא אפליקציה, אין התראות על בעיות, השלט גרוע.

 

שורה תחתונה: למחפשי שואבים עם סבלנות. בניגוב נקווה שבדגמים הבאים ישתפר.

 

 

אז איך השוטף החדש של איי-רובוט? (שוטף בלבד, ללא שאיבה).

 

משקל: 2.1 ק"ג

אחריות: שנתיים

מה בערכה: עמדת עגינה לטעינה, בקבוקון מלא בנוזל שטיפה, 6 מטליות מסוגים שונים, כבל לעמדת הטענה

משך הסוללה: 1:30 שעות

כמה עולה סחבה חדשה: 39 שקל לחבילה של 7 מטליות חד־פעמיות, 69 שקל לחבילה של שתי מטליות רב פעמיות

נפח מכל המים: 500 מ"ל

מבחן הניגוב: 9

מבחן הכתמים: קפה 10, סירופ 9.5, בוץ 9

מבחן הרעש: 7.5 (43 דציבלים)

מבחן התפעול: ציון 9.3

איי-רובוט (צילום: יאיר שגיא)
השוטף של איי-רובוט(צילום: יאיר שגיא)
   

למה כן: עושה נפלאות בניגוב הרצפה ובהסרת הכתמים עם נוזל הניקוי הייעודי איתו הוא מגיע, חבל רק שהשאיר כתמים מסוימים אחרי הבוץ. אחרי שרואים את התוצאות לא ממש מעניין איך הגיע אליהן. מדובר במכשיר מתוחכם במיוחד, ומרתק לראות איך הוא מיפה את החדר, שלח התראות ומתיז כמויות נכונות של מים. מושקע עיצובית, קומפקטי וקל מאוד. האפליקציה מצוינת.

 

למה לא: המכשיר היקר ביותר למרות שאין לו יכולת של שאיבה. כדי להשיג את פונקציית השאיבה, יש לרכוש בנפרד רובוט שואב או שואב אלחוטי, והחברה אכן יצאה עם רובוט שואב מהדור החדש המקביל לו. שני הרובוטים יכולים לתקשר ולהחליף משימות של שאיבה ושטיפה, מה שמחייב השקעה של 4,990 שקל נוספים. איטי למדי, שיטת העבודה מעצבנת לאוזניים: נוסע בשקט, מתיז מים ברעש מעצבן וחוזר חלילה. בגלל הגובה יש לו לפעמים בעיה להיכנס מתחת לרהיטים נמוכים, ולפעמים הוא לא מצליח להסתדר עם רגליים של כיסאות.

 

שורה תחתונה: פתרון טוב מאוד לסולדים משטיפת רצפות שמוכנים לשלם בתנאי שיתרחקו מאזור הפעולה.

 

צפו: ביקור במפעל של דייסון בסינגפור

צפו: ביקור במפעל של דייסון בסינגפור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: יאיר שגיא
מבחן השואב+שוטף של הרובוטים
צילום: יאיר שגיא
מומלצים