הנהלת בנק הפועלים צפויה לעבור למגדל חדש בגבעתיים
הנהלת הבנק, שצפויה לעזוב את תל אביב, מנהלת מגעים עם חברת תדהר ואיש העסקים ג'ורג' חורש לשכירת 40 אלף מ"ר משטח מגדל בסיטי של גבעתיים. העירייה כבר פנתה למשרד הפנים לאשר הנחה בארנונה שתהווה תמריץ למעבר
הפועלים עוברים דירה: הנהלת בנק הפועלים
מנהלת מגעים עם חברת תדהר ואיש העסקים ג'ורג' חורש לשכירת כשליש ממגדל משרדים של 72 קומות שהם מקימים בסיטי של גבעתיים, בסמוך למגדל השחר, דרומית למתחם הבורסה ברמת גן.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בנק הפועלים מסכם את 2018 עם רווח נקי של 2.6 מיליארד שקל
מנכ"ל בנק הפועלים, אריק פינטו, הודיע על סיום תפקידו
בנק הפועלים יפריש קרוב למיליארד שקל נוספים בגין חקירות המס בארה"ב
בבנק התקבלה מזמן החלטה לעזוב את מטה החברה הפועל כיום בשדרות רוטשילד ורחוב יהודה הלוי בתל אביב, ובמטה הבנק מנהלים מגעים מתקדמים עם תדהר למעבר למגדל החדש בגבעתיים שמוקם
ברקע המשא ומתן המתגבש אישרה מועצת העיר גבעתיים בחודש יוני האחרון את צו הארנונה ל-2020 שכלל הנחה בארנונה להנהלות בנקים שישכנו בשטח של יותר מ־30 אלף מ"ר בתחומי העיר, כתמריץ לעבור לגבעתיים. על פי צו הארנונה המעודכן שהועבר ביולי לאישור משרד הפנים, ישלמו הנהלות בנקים שישכנו בשטח של יותר מ-30 אלף מ"ר ארנונה של 478 שקל למ"ר לשנה, במקום 749 שקל למ"ר לשנה, במקרים שישכרו שטחים של עד 30 אלף מ"ר.
בינואר 2016 רכשו תדהר וג'ורג' חורש את הקרקע בגבעתיים מחברת יורוקום שבשליטת שאול אלוביץ' תמורת 256 מיליון שקל במסגרת מימושים שביצע אלוביץ' בנכסי נדל"ן היסטוריים של החברה. על הקרקע ניצב בניין ישן ובו משרדי יורוקום. חלקה של יורוקום במגרש עמד על 78% וביתרה מחזיקה קק"ל.
על הקרקע חלה תוכנית בניין עיר מאושרת להקמת מגדל של 72 קומות ובשטח עילי של 130 אלף מ"ר, מתוכם 84 אלף מ"ר של משרדים, ןכן שטחי מסחר ומרכז כנסים; זאת בנוסף לחניון תת־קרקעי בשטח של 60 אלף מ"ר. בניית המגדל החלה ובמקום מתבצעות עבודות להקמת מרתפי החניה.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי בתדהר מקדמים תוכנית חדשה, שתסב חלק משטחי המשרדים למגורים המיועדים להשכרה ארוכת טווח שיוקמו במבנה נפרד בסמוך למגדל המשרדים ויוקם בגרסה מצומצמת יותר. עיריית גבעתיים תומכת בתוכנית זו במטרה לעודד עירוב שימושים במתחם הסיטי.
בנק הפועלים שוקל זה זמן להעביר את המטה שלו מחוץ לתל אביב, ובעבר בחן מעבר לראשון לציון. בכך מצטרף הבנק למגמה הקיימת גם בבנקים אחרים: מזרחי טפחות נמצא בתהליך של העברת המטה שלו מרמת גן ללוד, דיסקונט בונה קמפוס בראשון לציון לשם יעברו מטה הבנק והחברות־בנות הממוקמים כיום בעיקר בתל אביב. בנק לאומי סיכם גם הוא על מעבר הדרגתי של מטהו ללוד.
יציאת הבנקים מתל אביב נעשית כדי לחסוך בעלויות: המעבר נעשה לרוב לשטחים מצומצמים יותר ובעלויות נמוכות יותר מהעלויות הכוללות בתל אביב. כמו כן כדי לעודד את הבנקים לבצע התייעלות בתחום הנדל"ן, הבטיח הפיקוח על הבנקים להעניק הקלות חשבונאיות בכל הקשור להוצאות המעבר.
בד בבד עם העברת המטות ביצעו הבנקים בשנים האחרונות תהליך מסיבי של מכירת נכסי נדל"ן עם סגירת סניפים שנסגרו וצמצום שטחים במטות בהיקף מצטבר של מיליארדי שקלים, שהניבו להם רווחים גבוהים היות שלרוב נכסים אלה רשומים בשוויים ההיסטורי בספרי הבנק.
מבנק הפועלים נמסר בתגובה: "הבנק בוחן כמה אפשרויות למעבר של משרדי ההנהלה הראשית באזור תל אביב והמרכז".
בחברת תדהר סירבו להגיב.
שטח המגדל בגבעתיים
צילום: אוראל כהן
מומלצים