הקפאת הליכים לחברת הבנייה שייקה אלה; נקלעה לחובות של 135 מיליון שקל
ביהמ"ש אישר את הבקשה להקפאת הליכים, לאחר שהחברה טענה כי צמחה בשנים האחרונות, ומצב חדלות הפרעון אליו נקלעה נובע ממחנק אשראי קשה: "המערכת הבנקאית אינה מאפשרת ליטול אשראי למימון פעילות"
חברת בנייה נוספת נקלעה להקפאת הליכים : בית המשפט המחוזי בירושלים הוציא היום (ה') צו הקפאת הליכים לחברת הבנייה שייקה אלה, שהוקמה לפני 20 שנה על ידי הקבלן ישעיהו אלה ובנתה אלפי דירות בישראל, לאחר שנקלעה לקשיים וצברה חובות בסך 135 מיליון שקל. השופט אביגדור דורות אמר כי יש לפעול לשיקומה הכלכלי ומינה שני נאמנים זמניים: עוה"ד שחר קטוביץ ויששכר בר הלל. מוקדם יותר היום נערך דיון בבקשת החברה להליך זה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
דורי בניה הגישה לבית המשפט בקשה להקפאת הליכים
לראשונה: הקפאת הליכים לפי חוק חדלות הפירעון
4 חברות בנייה נקלעו לחובות של 85 מיליון שקל ומבקשות הקפאת הליכים
מהבקשה עלה כי החברה צמחה וגדלה בשנים האחרונות באופן עקבי, עם מחזור שנתי ב-2018 של למעלה מ-220 מיליון שקל. במסגרת הבקשה נטען, באמצעות עוה"ד יאיר כהן ואסף שפירא ממשרד שפירא-כהן מירושלים, כי "החברה נקלעה למצב של חדלות פירעון. עם זאת, תטען החברה כי היא ריווחית ובעלת פוטנציאל רווח ניכר וכי מצב חדלות הפירעון בו היא מצויה נובע ממחנק אשראי קשה".
עוד נטען כי "מקורו בכך שהמערכת הבנקאית כמעט ואינה מאפשרת לחברה ליטול אשראי למימון פעילותה השוטפת. חובות החברה נכון למועד בקשה זו, מסתכמים בסך של כ-135 מיליון שקל. מתוך סכום זה חבה החברה סך של כ-67 מיליון שקל לנושים מובטחים, סך של כ-10 מיליון שקל לנושים בדין קדימה וסך של כ-58 מיליון שקל לנושים בלתי מובטחים".
משרתת יזמים מהגדולים במשק
בבקשה נטען עוד כי החברה משרתת יזמים מהגדולים במשק, ובין היתר בנתה אגפים בבניין הכנסת וכן בנתה ובונה אלפי יחדות דיור ושטחי מסחר, בעיקר בירושלים. עוד צוין בבקשה כי בימים אלו מבצעת החברה פרויקטים באלעד, תל אביב, ביתר עילית, ירושלים ועוד.
"סך כל צבר הפרויקטים המבוצע על ידי החברה עומד על 675 מיליון שקל, מתוכו נותרו לביצוע עבודות בהיקף של 310 מיליון שקל. בנוסף, החברה בונה עבור עצמה פרויקטים בבית שמש, אלפי מנשה ועוד", נכתב בבקשה.
לטענת החברה, "אם לא יינתן צו כמבוקש, תאבד באופן ודאי את האפשרות לשקם את החברה או לצרף אליה משקיע. בכך תקופח פרנסתם של עשרות עובדי החברה ויפגעו נושיה". עוד נטען בבקשה כי בגין שני פרויקטים שסיימה לבנות בשנת 2017 לא קיבלה תשלומים סופיים בסך של כ-16 מיליון שקל, בגינם מתנהלים הליכים משפטיים.