שתף קטע נבחר
 

במקום "הפיל הלבן" בקריית שמונה: מגורי סטודנטים שישמשו גם מלון

המבנה הוותיק, ששימש בעבר מרכז קליטה של הסוכנות היהודית, נהרס ובמקומו יוקם מתחם מגורים, מסחר ומשרדים שיכלול 400 דירות סטודנטים. במהלך חופשות הלימודים הדירות הריקות יושכרו למטרות נופש

 

צפו: ההריסה של "הפיל הלבן" בקריית שמונה

צפו: ההריסה של "הפיל הלבן" בקריית שמונה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כשני עשורים לאחר שנבנו מיזמי הנדל"ן האחרונים בקריית שמונה, החלה הקמתו של מתחם מגורי סטודנטים בעיר. תחילת העבודות התאפשרה לאחר הריסתו של מבנה הפיל הלבן, אשר שימש לפני שנים רבות מרכז הקליטה של הסוכנות היהודית - ויצא משימוש. המתחם צפוי להיפתח לקראת שנת הלימודים 2022. 

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

דיירים שמקדמים פינוי בינוי יוכלו לדעת מה מגיע להם

סקר: רוב הציבור רוצה לראות את תוכנית מחיר למשתכן ממשיכה

תחרות ל-Airbnb בת"א? בניין בדיזנגוף יוסב למלון בוטיק

 

הפרויקט, שמקדמים קבוצת ברזילי והיזם גלעד מור, הוא הראשון ברשת מבני נדל"ן שתיקרא BE וצפויה לכלול 1,300 דירות סטודנטים ברחבי הארץ. הוא ינוהל על ידי חברת ניהול מטעם היזמים וכבר נמכר כולו למשקיעים. הפרויקט אושר בוועדה המקומית לתכנון ולבנייה לאחר כשנה וחצי ממועד הגשת התוכנית, ולאחרונה אושרה גם התב"ע (תוכנית בניין עיר) החדשה בוועדה המחוזית. בשלב זה התקבל לפרויקט היתר דיפון וחפירה, ובחודשיים הקרובים צפוי להינתן ההיתר המלא.

מגורי הסטודנטים (הדמיה: אנדו סטודיו)
מגורי הסטודנטים(הדמיה: אנדו סטודיו)

היזמים ביקשו לשנות את התב"ע מתוך רצון לאפשר ניצול מקסימלי של המתחם, וכך התב"ע החדשה מאפשרת תוספת של 4,000 מ"ר למתחם. בעקבות זאת, הפרויקט ישתרע על שטח של 17 אלף מ"ר במקום 13 אלף מ"ר, ויכלול בנוסף לשימושים של מגורי סטודנטים, מסחר ומשרדים - גם שימושי מלונאות. מכיוון שרוב מתחמי הסטודנטים בישראל מתפקדים רק 10 חודשים בשנה, ונותרים פנויים במשך חודשיים בעת חופשת הקיץ, בעלי הדירות יוכלו להשכיר אותן כל השנה למטרות תיירות.

 

המבנה, שיוקם בהשקעה של כ-100 מיליון שקל על ידי חברת הביצוע קרן יסודות וילווה על ידי חברת הביטוח איילון, יכלול קומת מסחר, מעליה קומת משרדים ומעל שמונה קומות עם 316 דירות ל-400 סטודנטים. זאת לצד חללים משותפים שיכללו לובי, חדר כביסה, קולנוע חיצוני ופינות ישיבה, גג עם בר, חלל לימודים וחלל ורסטילי (לטובת שיעורי ספורט כגון יוגה או TRX, שימוש בית כנסת בחגים וכדומה). לדברי היזמים, קהל היעד העיקרי הוא הסטודנטים של מכללת תל חי, אשר רק כמחציתם מתגוררים כיום בקריית שמונה והיתר בקיבוצי הסביבה או ביישובים מרוחקים יותר.

הפרויקט עם החללים המשותפים (הדמיה: אנדו סטודיו)
הפרויקט עם החללים המשותפים(הדמיה: אנדו סטודיו)
  

מבנה הפיל הלבן שנהרס, אשר שימש בעבר אולפן ללימודי עברית, נחנך לראשונה ב-1962 מכספי הוועד הבריטי למען פליטים בראשות הלורד אסטור וכלל שלוש קומות. מטרת האולפן הייתה לעודד עולים חדשים, בעיקר בעלי מקצועות חופשיים ואקדמאים, לקבוע את מגוריהם בגליל בשנות ה-80 של המאה הקודמת. המתחם אף שימש מרכז קליטה לעלייה האתיופית.

  (צילום: אבישי לפיד ואבן צור תקשורת)
מבנה הפיל הלבן שנהרס(צילום: אבישי לפיד ואבן צור תקשורת)
 

  (צילום: אבישי לפיד ואבן צור תקשורת)
הריסות מבנה הפיל הלבן(צילום: אבישי לפיד ואבן צור תקשורת)

"להגיע עם מזוודה ומחשב"

לדברי נדב ועידו ברזילי, מבעלי קבוצת ברזילי המקדמת את הפרויקט, "בפרויקטים הבאים ברשת אנחנו מתכוונים להשאיר את הכל כנדל"ן מניב עם משקיעים וגופים פיננסיים. שותף חדש שמצטרף אלינו להקמת הרשת הוא דרור נגל, מנכ"ל חברת אזורים שפרש לאחרונה. לפני רכישת המגרש בדקנו את מדיניות העירייה ורצונותיה, שכן בדומה לפרויקטים אחרים חשוב לנו לראות שהחזון שלנו עולה בקנה אחד עם זה של העירייה. הפרויקט יהווה מנוע צמיחה לעיר ויכניס רוח צעירה".

 

היזם גלעד מור שמקדם גם הוא את הפרויקט הוסיף כי "הרעיון שלנו הוא לייצר מתחם שבו סטודנטים מגיעים עם מזוודה ומחשב, וכל שאר הצרכים שלהם מטופלים. יחידות הדיור יגיעו מרוהטות, מאובזרות וממוזגות. בחללים המשותפים מבלים ויוצרים קשרים עם סטודנטים אחרים. חשוב לנו החיבור עם התושבים והקהילה המקומית, ולהוות את המרכז הקהילתי של כל הסטודנטים באזור".

 

ראש עיריית קריית שמונה, עו"ד אביחי שטרן, ציין כי "אנחנו מכוונים לצמיחה במרכז העיר, ומעונות הסטודנטים הן רק חלק ממהלכים רבים לפיתוח המרכז - בו נמצאים היכל התרבות, מרכז הכיכרות, מרכזי קניות ועוד. כל הפעילויות הללו ימשיכו לחזק את המרכז ולהפוך אותו למקום נגיש, יפה ותוסס לכולם".

 

מ"מ ראש העיר ויו"ר הוועדה המקומית, עו"ד אופיר יחזקאלי, אמר כי "פרויקט זה מוכיח שקיימת היתכנות כלכלית ליזמים גם בקריית שמונה. שמחנו ללוות את היזמים יד ביד, והעובדה שהצלחנו תוך 18 חודשים להביא למצב שבו מאושר עדכון לתב"ע במחוז, עם הליך הוצאת היתרים ברשות המקומית, מראה את החשיבות שלנו כעירייה וכוועדה מקומית, שמאפשרות פיתוח כלכלי ומעודדות יזמים להשקיע בקריית שמונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: אנדו סטודיו
פרויקט BEלסטודנטים בקריית שמונה
הדמיה: אנדו סטודיו
מומלצים