יום הרווקים: לא תמיד משתלם להזמין מסין
חגיגת השופינג של האתרים הסיניים, ובראשם עלי אקספרס, מתחילה. בדקנו מה עדיף להזמין מסין, מה יותר זול בארץ ומתי הפער לא מצדיק חודש המתנה
חגיגת השופינג הגדולה בעלי אקספרס, Gearbest, Banggood, Geekbuying ואתרים סיניים נוספים מתחילה ביום שני, אבל לא הכל כדאי לקנות בסין. אחת הקטגוריות הלוהטות בהזמנות מסין למשל היא שואבי אבק רובוטיים ואלחוטיים, אבל לרוב בארץ יותר זול.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מכת ההחזרות: אלופים בהחזרת קניות אונליין? מדריך
נובמבר כבר כאן: לקנות או לחכות
חודש הקניות ברשת: כך תתגוננו מפני הונאות
"בזכות תחרות וצמצום מרווחים, היום אזרח ישראלי קונה שואב שיאומי יותר בזול מאזרח סיני", אומר יניב פורת, מומחה קניות אונליין, שמנהל את קבוצת ואתר alibuy. "ייתכן שביום הרווקים המחיר קצת יירד, אבל לא ברמה שמצדיקה קניית פריט בלי אחריות ועם המתנה של חודש".
מה שכן זול יותר בסין, חד משמעית, אלה סמארטפונים של מותגים סיניים. "אם מישהו נמצא באילת ובדיוק יש מבצע - הפער קטן, אבל עדיין יהיה פער", אומר פורת.
קנו שואבי אבק בארץ
הנה מספר דוגמאות למוצרים שמחיריהם נמוכים יותר בארץ: שואב אבק עומד Dreame V9, נמכר בהחל מ-599 שקל בארץ. דגם הפרו נמכר ב-769-899 שקל לפי זאפ. בעלי אקספרס מצאנו את הדגם הרגיל ב-184 דולר (643 שקל) ואת הפרו ב-229 דולר (800 שקל) לא כולל מע"מ ומשלוח - שניהם מחירי מבצע ליום הרווקים. אלא אם המחירים יירדו עוד יותר, למשל באתרים סיניים אחרים שלא חשפו את המבצעים שלהם ליום הזה, יותר משתלם לקנות בארץ גם ללא מבצע.
את השואב הרובוטי Roborock S50 מצאנו ב-339 דולר (1,184 שקל) - מחיר ליום הרווקים בעלי אקספרס, לא כולל מע"מ. בישראל טווח המחירים הוא 1,384-1,890 שקל כרגע (ייתכנו מבצעים). כלומר, לא נראה שמשתלם לקנות מסין, בהשוואה לטווח הנמוך של המחיר בישראל.
גם את השואב הרובוטי Viomi V2 לא משתלם לקנות בסין. המחיר הנמוך ביותר שמצאנו בעלי אקספרס: 276 דולר ומשלוח 54 דולר (1,153 שקל) לא כולל מע"מ. בישראל הוא מיובא רשמית על ידי המילטון וכן ביבוא מקביל על ידי יבואנים כמו רונלייט וקריסטלינו ונמכר ב-1,549 שקל ב-KSP וגם ב-1,300 שקל ביבוא מקביל.
שואב האבק העומד Jimmy JV51 עולה 499 שקל בישראל, ובעלי אקספרס הוא מוצע ב-182 דולר (636 שקל) אחרי הנחת יום הרווקים. שילוח חינם, אך לא כולל מע"מ. לא משתלם.
מחירי שואבי האבק של שיאומי נמוכים יחסית בארץ, כך שרוב המבצעים של החברה יהיו על טלפונים סלולריים ומוצרים חכמים כמו צמידי ספורט או משקל אלקטרוני. אבי קורנפלד, מנהל המותג של שיאומי אצל היבואנית המילטון, אמר כי את תחמושת המבצעים החברה מכוונת ליום חמישי הקרוב, לקראת הבלאק פריידיי. זו פעם ראשונה שהמותג יוצא במבצעים עמוקים, שכן בשנים קודמות לא היה מספיק מלאי שאיפשר לחברה מבצעים אגרסיביים, מסביר קורנפלד. "השנה הולך להיות פה בלאק פריידיי אמיתי. יש פריטים שיימכרו ב-50% הנחה, סמארטפונים ב-20%-30% הנחה".
מוצרי שיאומי שאינם שואבי אבק כנראה עדיף להזמין מחו"ל. למשל, בקבוצת הפייסבוק "רעות תקני לי" פורסם קופון לאתר גירבסט לאוזניות החדשות האלחוטיות של שיאומי אייר 2 ב-220 שקל כולל משלוח. בארץ אוזניות airdots pro עולות 349 שקל. לדברי קורנפלד, כשהאוזניות במבצע הן נמכרות ב-249 שקל, "אבל המלאי שלנו מוגבל אז הן לא נכללות במבצע".
עוד הוסיף כי "על מוצרים מסין אין אחריות, על סמארטפונים אין תקן CE לפעמים, זה לא תמיד אותו מוצר. למשל, המוצר שנמכר בסין וגם היבוא המקביל של שואב Viomi לא שווה לשלנו. אנחנו מוכרים אותו עם שלושה מכלים, זו גרסה מיוחדת רק לנו".
מה לקנות מסין?
יניב פורת ממליץ: אוזניות, רמקולים, סטרימרים, מצלמות אבטחה ורכב, מוצרי בית חכם, כבלים, מטענים, תחפושות וכל מוצר קטן אפשרי מפריטי אופנה ועד סלסילות לבית. וכמובן: סמארטפונים סיניים. למשל, שיאומי MI A3 64GB שהמילטון מתכוונת למכור ב-899 שקל לקראת הבלאק פריידיי (במקום 1,099 שקל) - פורת מצא ב-536 שקל בלבד. את שיאומי Redmi Note 8) 128GB) המילטון תמכור ב-1,099 שקל (במקום 1,349 שקל), אך פורת מצא אותו בבנגוד ב-795 שקל בלבד.
בני בוחניק, בעלי קבוצת הפייסבוק "כזה אני רוצה - I NEED IT", טוען שמצלמות לרכב YI ו-VIOFO תמיד יותר זולות בסין לעומת ישראל, בשוטף ובמבצעים. "יש הבדל של 30% לעומת מחירי סין". הסיבה לכך היא כנראה מיעוט יבואנים ותחרות.
למשל YI אולטרה דאש נמכרת בעלי אקספרס ב-56 דולר + 2 דולר משלוח (202 שקל) במבצע ליום הרווקים. בארץ היא נמכרת ב-426 שקל בבאג (היבואן) - יותר מכפול.
גם מותגי תאורה חכמה כמו yeelight, שלא מיובא רשמית, עדיף לקנות בסין לדברי בוחניק. "אמנם הנורות החכמות של פיליפס עדיפות, אבל בסין נורה עולה 10 דולר ונורה של פיליפס עולה 30 דולר". עוד מוצרים שכדאי לקנות בסין: כלי עבודה של בקו שנמכרים ב-20-70 דולר, ומטענים ניידים.
מזמינים? שימו לב שכל חנות בעלי אקספרס מוציאה קופונים לקראת יום הרווקים ובמהלכו. הכניסו כל קופון אפשרי לסל. הוא יתעדכן בקופה ולעיתים תוכלו לבחור בין קופונים. אין צורך להזין קוד קופון (באתרים סיניים אחרים יש להזין קוד). מומלץ ללקט קופונים דרך האתר ולא באפליקציה, היא איטית יותר. יש גם קופונים רוחביים של עלי אקספרס. הם משתלמים והמלאי שלהם מוגבל. אתמול הוצע קופון: קנה ב-50 דולר קבל 20 דולר. תקף לכל החנויות ומשתלם. חפשו אותם. לרוב, כל ארבע שעות עולים קופונים שתקפים עד 13 ו-14 בנובמבר.
ואל תשכחו: בסין כמו בסין, המחירים כבר עלו קצת לפני יום הרווקים. רוב המוצרים נמצאים ברף העליון של המחיר לעומת החצי שנה האחרונה. רובם יירדו היום למחיר נמוך במיוחד, אבל אל תצפו לחיתוכי מחיר אדירים. תמיד כדאי להשוות מחירים לישראל ולוודא שהמחיר בסין אכן משתלם יותר.