שתף קטע נבחר
 

ת"א: אושרה להפקדה תוכנית המגדלים שתחליף את מחלבות טרה

הוועדה המחוזית אישרה להפקיד להתנגדויות את התוכנית לבניית 4 מגדלים בני 65 קומות, שמקדמת משפחת ורטהיים ברחוב יגאל אלון מול עזריאלי. היא כוללת 660 דירות ו-200 אלף מ"ר למשרדים

בניית מגדלים נוספים ברחוב יגאל אלון בתל אביב יוצאת לדרך. הוועדה המחוזית תל אביב אישרה להפקדה תוכנית ענק לבניית ארבעה מגדלים בני 65 קומות שבהם מאות דירות ומשרדים מול מגדלי עזריאלי. לאחר שמסמכי התוכנית יופקדו תהיה תקופה של 60 יום להגשת התנגדויות, בסיום הדיון התוכנית תקבל תוקף ותסלל הדרך להוצאת היתר בנייה.

 

כפי שנחשף הבוקר, את התוכנית מקדמת כבר כמה שנים חברת טרה השייכת בשרשור לאחים דודי ודרורית ורטהיים, והיא עלתה היום לדיון ראשון בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב. בתום הדיון החליטה הוועדה להפקיד את התוכניות להתנגדויות הציבור.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

המחלבות שהופכות למגדלים: שכונת גורדי השחקים החדשה בת"א

אושרה תוכנית האב לקירוי נתיבי איילון

מתיחת פנים לדרך השלום בת"א: 3,000 דירות חדשות

 

התוכנית מתפרסת על שטח של 23 דונם שבו, בין היתר, שכנה בעבר מחלבת טרה. הוא תחום על ידי רחוב נח מוזס מצפון, נתיבי איילון ממערב, רחוב יגאל אלון ממזרח, ובדרום רמפת הירידה לאיילון.

בניינים המיועדים להריסה ברחוב גינוסר תל אביב (צילום: שאול גולן)
בניינים המיועדים להריסה ברחוב גינוסר תל אביב(צילום: שאול גולן)
 

על פי התוכנית שהוכנה על ידי ישר אדריכלים, שני מגדלים ימוקמו בדופן שפונה לאיילון, ושניים נוספים ייבנו בדופן שפונה לרחוב יגאל אלון. בנוסף להם לאורך רחוב יגאל אלון יהיו בניינים בגובה של עד שש קומות. בסך הכל שטח המשרדים בתוכנית הוא כ־200 אלף מ"ר ותתאפשר בנייה של 663 דירות.

 

חצי מהדירות ימתינו לקירוי

הבעיה היא שבשלב ראשון תתאפשר בנייה של כמחצית הדירות בלבד. בניית יתר הדירות תתאפשר לאחר השלמת קירוי איילון במקטע שבין שטח התוכנית לתחנת רכבת השלום והבניין הרביעי של עזריאלי שנבנה על חורבות בית ידיעות אחרונות.

 

צפו: התוכנית לקירוי איילון

צפו: התוכנית לקירוי איילון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עיריית תל אביב שואפת לכך שהדירות לא ירוכזו במגדל או שניים בודדים אלא ישתלבו בבניינים בצורה מפוזרת. לעומת זאת, טרה ובעלי זכויות אחרים במתחם הגיעו להסכמות כי הזכויות למשרדים ירוכזו אצל טרה והמגורים אצל האחרים. בטרה מעדיפים לא לשלב מגורים במגדל המשרדים משום שבנייה משולבת היא מורכבת ויקרה.

 

תוכנית הבנייה אושרה להפקדה בוועדה המקומית כבר ב־2013, אולם עד עתה לא הופקדה בפועל, בעיקר בגלל הסכמות בין היזמים לעירייה, שעוגנו בהסכמים חתומים אותם לקח זמן רב לנסח. עיקר הדיונים עם העירייה היו על גובה התשלומים שיוטלו על היזמים לטובת מימוש מטלות ציבוריות. מדובר בעשרות מיליוני שקלים המתווספים להיטל השבחה במקרה שבו יזם מבקש לממש את מקסימום זכויות הבנייה האפשריות, ובמקרה זה מיועדים לפרויקט קירוי איילון.

 

בניין מוטורולה ייהרס

על פי טבלת איחוד וחלוקה שערך השמאי אריה קמיל ממשרד קמיל טרשנסקי רפאל וצורפה למסמכי התוכנית, עשרות בעלי הזכויות הנוספים מחזיקים יחד בבניין שמשמש היום את משרד הבריאות ברחוב יגאל אלון 119, וכן בניין המשרדים ברחוב יגאל אלון 121 וזכה לכינוי בניין מוטורולה בגלל האנטנה הגבוהה שעל גגו. בנוסף ישנם מספר מוסכים ובתי מלאכה ברחובות הפנימיים, ביניהם ברחוב גינוסר. כל המבנים האלה יהרסו.

 

בין בעלי הזכויות הבולטים נמצא גם פרופ' יצחק אפלויג, שכיהן כנשיא הטכניון לפני עשור, ובני משפחתו.

 

על פי המסמכים, במגרש שיוקצה לטרה ולשותפיה מבניין משרד הבריאות יש זכויות לבניית 107 אלף מ"ר של משרדים, 70% מהם לטרה והיתר יחולקו בין השותפים. על פי הערכות, שווי מ"ר בקרקע המיועדת למשרדים הוא 5,000 שקל, כך שלאחר אישור התוכנית שווי המגרש יהיה כ־535 מיליון שקל. שווי החלק של טרה הוא כ־374 מיליון שקל.

 

 


פורסם לראשונה 25/11/2019 08:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
בניינים המיועדים להריסה ברחוב גינוסר תל אביב
צילום: שאול גולן
מומלצים