אחרי "העונש": ירדן פותחת לישראלים את קבר אהרן הכהן
ארבעה חודשים היה קבר אהרן הכהן סגור בפני ישראלים, זאת לאחר שביום ההילולה תועדה קבוצת יהודים כשהם שרים ומתפללים במקום. בפגישתו עם הנסיך הירדני בשבוע שעבר, העלה נשיא המדינה את הבקשה לשוב ולפתוח את האתר למבקרים מישראל, והיום הודיעה ירדן כי תיענה לבקשה בהגבלות מסוימות
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>
האתר מהווה מוקד עלייה לרגל בעיקר סביב תאריך פטירתו אהרון הכהן, על פי המסורת היהודית – בראש חודש אב. במהלך פגישתו עם הנסיך בן מוחמד, ביום חמישי האחרון, ביקש הנשיא לשקול את פתיחת האתר. מאז הפגישה התקיימו התייעצויות בממלכה, והוחלט להיענות לבקשה.
קיראו עוד בערוץ היהדות :
- "ציידי הנאצים" של המאה ה-21
- בעקבות הפרסום ב-ynet: עתירה למניעת המכירה של "פנקס העגונים"
- בתי הדין הרבניים, טפלו בגברים אלימים/
הרב נח קורמן
הנשיא ריבלין התקשר לשר החוץ, ישראל כ"ץ, ועידכן אותו בהחלטה הירדנית. הוא מאשר להורות לגורמים הדיפלומטיים הרלוונטיים להמשיך ולתאם את הנושא על פי שורה של הבנות שתאפשר לקבוצות לבקר במקום בתיאום מוקדם, ובליווי הדרכה ואבטחה שתוענק במקום.
"טקסים דתיים תלמודיים בקבר"
ירדן הורתה לסגור את קבר אהרן הכהן למבקרים לאחר שקבוצת יהודים תועדה מתפללת במקום ערב הילולת אהרן הכהן, בראשית חודש אוגוסט, כפי שפורסם ב-ynet. הסרטון הקצר פורסם ברשתות החברתיות, ובעקבות כך הורה שר הדתות הירדני, עבד א-נאצר אבו בסל, לסגור את האתר שנמצא בפטרה, למבקרים. בהודעה מטעמו לא נכתב עד מתי הסגירה תימשך, אך צוין כי לא תותר כניסה של אף מבקר ללא אישור מראש ממשרדו.
על פי דיווחים בכלי התקשורת בירדן, קבוצה של כ-500 ישראלים הגיעה אז לפטרה, ללא תיאום מראש וללא אישור, בכדי להתפלל. בכלי התקשורת הירדניים תואר כי המבקרים "קיימו טקסים דתיים תלמודיים בקבר של אהרן".
האתר נמצא תחת השגחת וניהול אנשי הוואקף והדתות הירדניים. בהודעה מטעם המשרד נכתב כי ההחלטה התקבלה "על רקע כניסת תיירים באופן לא חוקי למתחם הקבר, ללא ידיעת המשרד". עוד נכתב בהודעה, כי המשרד מגנה את ההתנהגות הזו, וכי חקירה תיפתח "ונתחשבן עם מי שהתיר להם כניסה".
מסורת של התעמרות
אין זו הפעם הראשונה שהשלטונות הירדניים מתעמרים ביהודים וסוגרים בפניהם את המתחם הקדוש – ודווקא ביום ההילולה המציינת את יום פטירתו של אהרן הכהן. לפני כשנתיים עוכבה קבוצה של כעשרים חרדים בבית מלון ליד פטרה, לאחר שביקשו לעלות לקבר אהרן הכהן במקום המכונה "הר ההר", והוחרמו מהם סממנים דתיים כגון כיפות, טליתות ותפילין.
ירדן מהווה בשנים האחרונים אטרקציה תיירותית דתית בקרב אוכלוסייה המבקשת להגיע לג'אבל הרון - המקום שבו על פי המסורת נקבר אהרן הכהן, וכן לקבר נוח ולהר נבו, שם על פי המסורת סיים משה רבנו את חייו. בתקשורת הירדנית דווח בעבר כי הלבוש החרדי והתפילות הפומביות מעוררות חיכוך עם האוכלוסייה המקומית, שרובה פלסטינית. היהודים שעלו לג'אבל הרון טענו כי זכו ליחס משפיל מאנשי הביטחון הירדנים, וכי כל חטאם היה שרקדו ושרו כדי לשמח חתן בר מצווה שהיה שם.