שתף קטע נבחר

דרס אישה למוות וברח – אך לא יירצה מאסר

רוכב אופנוע פגע בהולכת רגל בת"א, וכשראה שעוברי אורח מסייעים לה – עלה על מונית ועזב. בעקבות ערעור הוא נידון ל-9 חודשי עבודות שירות

בית המשפט העליון הפחית לאחרונה את עונשו של רוכב אופנוע בן 27 שדרס למוות אישה ברחוב בן יהודה בתל אביב וברח – מ-10 חודשי מאסר לתשעה חודשים, שאותם יוכל לרצות בעבודות שירות. השופטים אסתר חיות, מני מזוז וענת ברון ציינו כי נראה שקיימות נסיבות ייחודיות המטות את הכף לטובת חריגה ממתחם הענישה, ובראשן סיכוי ממשי שהרוכב יכול לעבור תהליך שיקום.

 

האירוע התרחש ב-2017. הרוכב, עולה מצרפת שברשותו רק רישיון נהיגה זר, נסע בנתיב תחבורה ציבורית וסטה לעבר נתיב נגדי במטרה לבצע עקיפה. במהלך העקיפה פגע בהולכת הרגל שהחלה לחצות את הכביש שלא במעבר חצייה. הוא נפצע באורח קל ועלה על מונית תוך שהוא מותיר את הנפגעת מבלי להזעיק כוחות הצלה. בחלוף כשעתיים חזר למקום והסגיר את עצמו למשטרה. האישה מתה מפצעיה לאחר כמה שעות.

 

במסגרת הסדר טיעון הודה הרוכב בעבירות של הפקרה לאחר פגיעה, נהיגה ללא רישיון תקף ונסיעה בנתיב ייעודי. לא יוחסה לו אחריות למות המנוחה. מלבד פיצוי למשפחתה ופסילת רישיון, לא הושגה הסכמה לגבי יתר העונשים. בשנה שעברה גזר עליו בית המשפט המחוזי 10 חודשי מאסר, תוך שהדגיש את הכשל הערכי הטמון בהפקרה. עם זאת צוין שלא יוחסה לו אחריות למותה של הולכת הרגל.

 

בנוסף, בית המשפט התחשב בכך שמדובר בנסיבות הפקרה פחות חמורות מאשר מקרים אחרים, שכן המערער לא ניסה לטשטש את עקבותיו, ועזב לאחר שעוברי אורח רבים חשו לעזרת המנוחה, כך שעזיבתו לא גרמה לנזק נוסף. כמו כן גזר הדין התחשב במצבו הנפשי של הרוכב, שהתדרדר מאד מאז המקרה.

 

הרוכב ערער לעליון, ושם שוכנעה הנשיאה חיות - אף שסברה כי מתחם העונש שקבע בית המשפט המחוזי אינו חורג לחומרה - שיש להעניק יותר משקל לתסקירי שירות המבחן, שהראו כי הסיכון לכך שהמערער יחזור על מעשים כגון אלה נמוך, וסיכויי השיקום שלו "טובים".

 

בתסקיר נוסף ועדכני, הדגיש שירות המבחן את האחריות שהמערער לקח, וכן ואת העובדה ששהות בבית הסוהר עלולה להחמיר את מצבו הנפשי הירוד והרגיש ממילא. כמו כן, מאז שהורשע הוא משתתף במפגשים של קבוצת טיפול ייעודית לאנשים שהורשעו בהפקרה ובגרימת מוות בתאונות.

 

"כל אלה, בצירוף עברו הנקי, גילו הצעיר בעת ביצוע העבירה ונסיבות חייו, תומכים במסקנה כי יש מקום להקל מעט בעונשו של המערער ולאפשר לו לרצות את עונשו בעבודות שירות", כתבה הנשיאה חיות.

 

עוד נקבע כי המערער יועמד לתקופת מבחן של שנה, שבמהלכה יתקיים מעקב אחר השתלבותו בטיפול בתחום הפוסט-טראומה.

 

יתר רכיבי גזר דינו של המחוזי – שישה חודשי מאסר על תנאי, פסילת רישיון למשך חמש שנים, ופיצוי למשפחת המנוחה – נותרו על כנם. בתוך כך המערער הוזהר כי כל חריגה מתנאי המאסר בעבודות שירות עשויה להביא לריצוי יתרת העונש במאסר בפועל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערער: עו"ד דוד פאל, עו"ד ג'אונה קופפר
  • ב"כ המשיבה: עו"ד סיון רוסו
  • עו"ד דוד אריכא עוסק בתעבורה
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד דוד אריכא
מומלצים