שתף קטע נבחר
 

"למרות ההסכם בע"פ - הכריחו אותי להוציא את הכלב מהדירה"

שוכרת מספרת שסוכם כי תוכל להיכנס לדירה עם שני הכלבים שברשותה, על אף שבחוזה נכתב שבע"ח אסורים בה. לאחר זמן מה, בעלת הבית החליטה שאחד הכלבים, החולה והזקן מביניהם, מוכרח לצאת - וזאת למרות ההסכמה שהיתה ביניהן בעל פה. האם יש מה לעשות, איזה סעיף חמקמק עלול לבטל את ההסכמה ולמה כדאי לשים לב כשמדובר בשכירות עם בע"ח? בדקנו

אחרי שמצאה דירה שבה חשבה שתוכל להמשיך לגור עם שני כלביה - תמר גילתה שסעיף אחד בסוף החוזה עלול לשנות את התמונה. על אף שלדבריה בעלת הדירה הסכימה במעמד חתימת החוזה - ובניגוד למה שכתוב בו - שתיכנס עם הכלבים לדירה, חודשיים לאחר מכן היא נדרשה להוציא כלב אחד, את הזקן והחולה מבין השניים. וזאת על אף שנשארו לו שבועות ספורים לחיות.

 

"מצאתי את עצמי גרה בתוך אתר בנייה"

לחיות בתוך אתר בנייה: כך הפכו החיים ביפו לסיוט

המחירים זינקו, התאונות הקטלניות התרבו: סיכום עשור בנדל"ן

 

>>נתקלתם בבעיה עם השכירות? פנו אלינו

 

תמר ושותפתה נכנסו לדירה בתל אביב לפני כשנה, אחרי ש"נבחרו" על ידי בעלת הדירה מבין עשרות שוכרים שהתעניינו בה. תמר מספרת שמאוד רצו את הדירה, אך כאשר ראו בחוזה שאסור לגדל בה בעלי חיים, עדכנו את בעלת הדירה כי לתמר שני כלבים, אחד שלה ואחד מטופל על ידה במסגרת אומנה. לטענתה של תמר, בעלת הדירה לא התלהבה מהרעיון מלכתחילה, אך הסכימה לכך.

  (צילום: ארכיון פרטי)
תמר ואליוט, לפני שנפטר(צילום: ארכיון פרטי)

"כשחתמנו על החוזה, בנוכחות השותפה השנייה והערבים, בעלת הדירה אמרה שזה בסדר שאכנס לדירה עם הכלבים", מספרת תמר. אולם לדאבונה, המשיכרה לא הסכימה לשנות זאת בכתב בחוזה, ולדבריה: "זה סוכם בינינו בעל פה".

  ()
 

הסכמה בעל פה ובכתב

עו"ד אור צלניקר, ממשרד הורוביץ, אבן אוזן ושות' המתמחה בענייני נדל"ן ועסקאות מקרקעין, מסביר כי מקרים מסוג זה ממחישים את הצורך בהכנה לפני החתימה על החוזה. "בסעיף די סטנדרטי, המתחבא בדרך כלל בחלקים האחרונים של אותם חוזים, נכללת הבהרה כי כל הסכמה או התחייבות בעל פה לא תחייב את הצדדים, וכי כל שינוי של החוזה חייב לבוא בכתב". סעיף זה יכול להופיע בצורות ונוסחים שונים, אבל לרוב הוא קיים בחוזי השכירות. לראיה, גם ב"חוזה השכירות המומלץ" שגובש על ידי עיריית תל אביב-יפו בעקבות אישור "חוק שכירות הוגנת", קיים סעיף מסוג זה.

הסעיף החמקמק בחוזה השכירות שמציעה עיריית תל אביב (מתוך חוזה השכירות של עיריית תל אביב)
הסעיף החמקמק בחוזה השכירות שמציעה עיריית תל אביב(מתוך חוזה השכירות של עיריית תל אביב)
  

חודש אחרי שנכנסו לדירה, בעלת הדירה הודיעה לתמר שעליה להוציא מיידית את הכלב החולה. זאת בגלל שלטענתה בעלי החנויות שבקומת הקרקע מתלוננים על כך שהכלב מפריע להם. תמר מספרת שמדובר היה בכלב שהלך עם חיתול באותה תקופה משום שבקושי יכול היה לשלוט בצרכיו. לכן, היא חושבת ש"בעלי החנויות לא רצו להתמודד עם המראה הלא סימפטי של הכלב עצמו, ובגלל זה התלוננו על אף שהוא לא באמת הפריע להם. חוץ מזה שתמיד הקפדתי לנקות אחריו, והוא כבר בקושי הלך או נבח, כך שלא יכול היה לגרום למטרד".

  (צילום: ארכיון פרטי)
אליוט. "בעלי החנויות לא רצו להתמודד עם המראה הלא סימפטי של הכלב עצמו"(צילום: ארכיון פרטי)
 

תמר הבטיחה לבעלת הדירה שתחפש לכלב החולה אומנה אחרת, ואכן עשתה כך, אולם מפאת מצבו הקשה לא הצליחה למצוא אף אחד שירצה לקחת אותו, כולל עמותות שסירבו משום שלא יכלו לקחת אחריות על הטיפול האינטנסיבי שדרש. "פשוט הכריחו אותי להעיף אותו מהדירה. אמרו לי ולשותפה שאם הכלב לא ייצא - יעיפו אותנו". כאשר האיומים גברו, תמר נכנעה והעבירה את הכלב להוריה, שם הוא מת כעבור מספר שבועות.

  (צילום: יותם שדות)
תמר ופונצ'ו, הכלב שגר השני שנשאר איתה בדירה(צילום: יותם שדות)

  (צילום: יותם שדות)
(צילום: יותם שדות)
 

"על פי חוק השכירות והשאילה בנוסחו היום", מסביר עו"ד צלינקר, "השוכר יכול לעשות שימוש בדירה על פי המוסכם בלבד וככל שלא הוסכם, או שלא הותנה שימוש ייחודי - יכול השוכר לעשות שימוש אשר לא יפגע במושכר או יכביד על המשכיר. במקרה כמו זה המתואר, כאשר קיים סעיף בחוזה הכולל איסור מפורש על שימוש באופן כלשהו בדירה - כגון החזקת בעלי חיים - מתגברת החשיבות של הכרת סעיפי החוזה, גם אלו הנראים לנו איזוטריים ביותר".

  (צילום: יותם שדות)
תמונה של אליוט בסלון הדירה(צילום: יותם שדות)
 

  (צילום: יותם שדות)
(צילום: יותם שדות)

שכירות עם בעלי חיים

בשכירות עם בעלי חיים ובכלל, מומלץ לשים לב לחלקים בהסכם המתייחסים להצהרות השוכר בחוזה ולאופן השימוש בדירה. בעזרת עו"ד צלינקר, בדקנו למה חשוב לשים לב בחוזה לפני הכניסה עם בעל חיים לדירה.

 

קודם כל, חשוב כמובן לוודא שבחוזה לא נאסר על הכנסת בעל חיים מסוג כזה או אחר.

  (צילום: יותם שדות)
(צילום: יותם שדות)
 

ואם אין בחוזה התייחסות לבעלי חיים?

בעיקרון, כל עוד השימוש בדירה עם בעלי חיים לא נאסר, אפשר להיכנס אליה עם חיות (שמתאימות לגידול בבית מגורים) כל עוד זה עומד במתחם סבירות מסויים. דהיינו, אם מדובר ב-10 כלבים למשל, מוטב לדווח על זה מראש.

 

בכל אופן לא מומלץ להסתיר מידע כזה או אחר לפני החתימה על החוזה. אם בבעלותכם חיית מחמד, ובחוזה אין התייחסות לכך, מוטב לעדכן את בעל הדירה לפני החתימה ואף לבקש להוסיף לכך התייחסות בחוזה. כך כוונת הצדדים תהיה ברורה בהסכם ולא ניתן יהיו לטעון נגד זה.


פורסם לראשונה 10/01/2020 07:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון פרטי
תמר והכלב אליוט
צילום: ארכיון פרטי
מומלצים