אושרה תוכנית השיקום ל"חיפה פולימרים"
במסגרת ההסדר תרכוש אותה חברת "גרין פט". באופן חריג ההסדר מקנה לבעל השליטה פטור מלא מתביעות אישיות בגין חובות החברה
בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל לאחרונה
את המלצת הנאמן שמונה לחברת "חיפה פולימרים" ואישרה את הסדר הנושים: השופטת בטינה טאובר קבעה שחברת "גרין פט" תרכוש את פעילות החברה ותזרים לנושים ארבעה מיליון שקל, ובתוך כך יקבל בעל המניות בפולימרים פטור מלא מתביעות אישיות כלפיו בגין חובות החברה, על מנת שיוכל להמשיך לנהל את הפעילות.
ההצעה המרכזית התקבלה מחברת "גרין פט" שהציעה לרכוש את פעילות החברה בתנאי שיינתן פטור מלא מהחובות לבעל השליטה. על פי ההצעה, הנושים המובטחים (שבידיהם שעבודים או ערבויות אישיות) יקבלו שלושה מיליון שקל, ויתר הנושים יקבלו מיליון שקל (המהווים 10% מיתרת החוב של הנושים הלא מובטחים).
חברת חיפה פולימרים, שעוסקת בייצור יריעות סטרץ' נצמד לתעשייה, נקלעה לחובות והגישה בקשה להקפאת הליכים ושיקום כלכלי לפי חוק חדלות פירעון החדש. בית המשפט מינה נאמן להפעלת החברה ולאיתור רוכש פוטנציאלי.
תביעה
כך נמחק חוב של 100 אלף שקל לעיריית ת"א
עו"ד שלמה כץ | פסקדין
שופט קבע שתביעת חוב שהוגשה בתיק פשיטת רגל התיישנה, מאחר שעוכבה במשך יותר משבע שנים. בכך נדחתה עמדת העירייה
בנוסף ולנוכח הסכמת בעל השליטה לוותר על תביעת החוב שלו כעובד, הוסכם על העברת 165 אלף שקל לשלושה נושים: בנק הפועלים, צידון פולימרים ובנק מזרחי טפחות. בדיון שהתקיים לאחרונה הסביר הנאמן כי המציעה כרכה את ההצעה במתן הפטר לבעל השליטה מחובותיו הקשורים לחברה, מאחר שהיא מעוניינת שהוא ימשיך בפעילות ויתמסר אליה מבלי שיהיה נתון להתמודדויות משפטיות וכלכליות.
הנאמן ביקש לאשר את ההסדר והדגיש כי בעל השליטה השקיע מהונו הפרטי 5.5 מיליון שקל בחברה, והתחייבותו לעבוד אצל המציעה בשכר נמוך אפשרה את ההצעה מאחר שהרוכשת אינה עוסקת בתחום. רוב הנושים הסכימו להסדר, אך שני נושים, צידון פולימרים ובנק מזרחי טפחות, התנגדו בטענה שאין לתת פטור מהחובות לבעל השליטה וכי אם החברה תפורק הם צפויים לקבל דיבידנד גבוה יותר
השופטת בטינה טאובר ציינה כי ככלל, ובהעדר נסיבות חריגות וקיצוניות, בית המשפט יאשר הסדר נושים שקיבל את הסכמת הרוב ולא יחליף את שיקול דעת הרוב בשיקול דעתו. היא הוסיפה כי להתרשמותה, הצעת ההסדר אמורה להקנות לנושים, לרבות המתנגדים, דיבידנד גבוה בהרבה מחלופת הפירוק ובנסיבות שבהן בעל המניות מוכרז כפושט רגל, וזאת לנוכח היקף נכסיו האישיים.
"ככלל תומכת המדיניות השיפוטית, ככל שניתן, בקיומם של הסדרי נושים על פני פנייה לאפיקי פירוק, שלא פעם גורמים למחיקה מוחלטת של ערך החברה, אינם תורמים למי מבין קבוצות הנשייה ולא מסייעים כלל להשאת הדיבידנד לנושים", הדגישה.
בפסק הדין צוין כי מדובר בהסדר ראוי, סביר והוגן ויתרונותיו עולים באופן מובהק על חסרונותיו. נקבע כי עצם העובדה שבמסגרת ההליך גלום גם הפטר עתידי של בעל המניות, על רקע התחייבותו לעבוד אצל המציעה ולתרום מניסיונו ומהכשרתו המקצועית, אינו מונע את אישורו של ההסדר.
"המקרה נמנה על אותם מקרים חריגים שמצדיקים סטייה מהכלל לפיו הסדר נושים לא יכלול מתן הפטר לבעל המניות", כתבה לפני שאישרה את הסדר הנושים ונתנה לו תוקף של פסק דין.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד דניאל גולשה עוסק בהוצאה לפועל
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים