טלטלה ביינות ביתן: סמנכ"ל הכספים, מנהל אגף השיווק ומנהלי אזורים עוזבים
שנה וחצי לאחר שגויס לייצב את החברה, התפטר הסמנכ"ל איל וינברג. מחליפו יהיה דוד סבן; גם מנהל אגף השיווק של החברה רועי וייזר, שמונה לתפקיד לפני כשנה התפטר. במסגרת תוכנית ההתייעלות 4 מנהלי אזורים סיימו לאחרונה את תפקידם
יוחננוף תרכוש 3 חנויות של נחום ביתן תמורת 40 מיליון שקל
יוחננוף במגעים לרכישת 6 סניפים של יינות ביתן
ביתן ממשיך לממש נכסים: במשא ומתן למכירת 23 סניפים
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
וינברג, שמונה לתפקיד הרגיש במאי 2018, שימש קודם לכן סמנכ"ל כספים ומשנה למנכ"ל ומנהל החטיבה הבינלאומית של קבוצת ויסוצקי במשך 16 שנים. בנוסף לוינברג, התפטר גם מנהל אגף השיווק של החברה, רועי וייזר, שמונה לתפקיד לפני כשנה וגם מנהל פורמט יינות ביתן.
זאת ועוד, במסגרת תוכנית ההתייעלות עליה הודיע לפני חודשיים, צמצם הבעלים נחום ביתן את מספר מנהלי האזורים בחברה מ-12 ל-8 ובעקבות כך 4 מנהלי אזורים סיימו לאחרונה את כהונתם. 2 מהם עברו לנהל סניפים והשאר עזבו את החברה. הערכות הן כי תוכנית ההתייעלות רק יצאה לדרך ובהמשך צפויים שינויים נוספים בהרכב הנהלת ומטה החברה.
מיינות ביתן נמסר: "הקבוצה נמצאת בתהליך התייעלות ארגונית הכולל שינויים הן במערך הסניפים והן בהנהלה. במסגרת השינויים סיימו איל וינברג ורועי וייזר את תפקידיהם וכן צומצם מערך המנהלים האזוריים. בימים הקרובים יכנס לתפקידו סמנכ"ל כספים חדש".
מחנק אשראי
עזיבתו של וינברג נרשמת בשעה שביתן מצוי במחנק אשראי קשה ומנסה לגייס משקיע שיזרים כסף לחברה. עד למציאת המשקיע, פועל ביתן לממש נכסים, בכדי לעמוד בהתחייבויותיו.
בחודשים האחרונים מכר ביתן 5 חנויות לויקטורי שבשליטת משפחת רביד, 3 חנויות לפרשמרקט שבשליטת האחים יוסי ושלומי אמיר, 3 חנויות ליוחננוף, שבשליטת משפחת יוחננוף ומנהל מו"מ עם אילן שבע מחברת ביכורי השדה ואבי יוחנן מרשת זול ובגדול.
עד כה, הניבה מכירת החנויות תמורה כוללת של כ-165 מיליון שקל. אלא שבעקבות מכירת החנויות איבדה הקבוצה מכירות בהיקף שנתי של כ-460 מיליון שקל. זאת, בנוסף להיחלשות כללית שרשמה הקבוצה ואשר הובילה לירידה בהיקף הקניה של ביתן מהספקים בכ-15%. העסקאות נרשמו בחודשיים האחרונים וחלקן לא הושלמו, כך שעיקר ההשפעה של אבדן המכר תבוא לידי ביטוי השנה 2020.
בשבוע שעבר צמצמה חברת ביטוחי האשראי Coface את הכיסוי הביטוחי לספקים. מדובר בפעם השנייה שהחברה, הקטנה מבין מבטחי האשראי, נקטה בצעד כזה בשנה החולפת. עד כה חברות ביטוחי האשראי הגדולות לא צמצמו את היקפי הביטוח והערכות בענף, כי הן עוקבות אחר השינויים שעוברת הקבוצה, בטרם יקבעו כיצד לפעול.
גורם בכיר בתחום ביטוחי האשראי מסר בשבוע שעבר כי החברה פועלת בהתאם למידע שנמסר להם מקבוצת ביתן ולפיו, בשבוע הקרוב צפוי להיכנס לחברה משקיע שיזרים הון. "אם יכנס משקיע שיזרים הון לקבוצה, לא נדרש לפעול. אם התוכנית לא תצא לפועל, יהיה עלינו לבצע התאמות להיקפי הפעילות החדשים של החברה", מסר אותו גורם.