שתף קטע נבחר

התכשיר "אוסיליו": תיבדק התנהלותו של בכיר במשרד הבריאות על הטעיית הציבור

בעקבות כתבת התחקיר ברשת על התכשיר ההומאופתי שכביכול מיועד לחולי שפעת, מנכ"ל משרד הבריאות הורה לבדוק את התנהלותו של עו"ד אייל חקו, מרכז הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור במשרד, שהוקלט משתף לכאורה פעולה עם היצרנית חברת בוארון

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, הורה לסמנכ"ל משאבי אנוש דב פסט, לפתוח בבדיקת התנהלותו של עו"ד אייל חקו, מרכז הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור. זאת לגבי פרסום מוצרי בריאות בנושא תכשיר "אוסילו" (OSCILLOCOCCINUM) של חברת בוארון ל"טיפול" בשפעת.

 

אושר המכרז להקמת מתקן ההתפלה בגליל המערבי בעלות של כ-2.5 מיליארד שקל

בשורה טובה לזכאים לפטור ממס בעת משיכה מקופות הגמל

 

"במוצאי שבת התפרסמה ברשת כתבת תחקיר בנושא תכשיר 'אוסילו'. על פניו, מהכתבה עולה תמונה כי התנהלותו של עו"ד חקו הינה התנהלות לא ראויה ולא מצופה מעובד ציבור", נאמר בפניית מנכ"ל משרד הבריאות לסמנכ"ל משאבי אנוש.

 

משה בר סימן טוב מנכל משרד הבריאות  בדיון על שביתת האחים והאחיות (צילום: יריב כץ)
משה בר סימן טוב מנכ"ל משרד הבריאות(צילום: יריב כץ)
 

בתחקיר של הכתב אבי עמית מרשת, הוצג התכשיר ההומיאופתי הבינלאומי הנפוץ והיקר (בין 150 ל-200 שקל לכמה כפסולות) ככזה שמורכב בעיקר מסוגים שונים של סוכרים. עוד נטען כי בניגוד לפרסומים, לחברת בוארון אין כל מחקר מדעי או רפואי שמוכיח כי אותם סוכרים מונעים או מרפאים חולי שפעת.

  

"הטעיה של הציבור"

לפני מספר ימים שיגר ארגון הרוקחות בישראל הודעה לציבור לפיה תכשיר "אוסילו", "אינו מונע שפעת ו/או כל מחלה אחרת. החברה המשווקת מבצעת הטעיה של הציבור בפרסום התוויה לתכשיר הומיאופתי ללא התוויה רשומה בישראל. אנו מבקשים להבהיר כי אין מדובר בתרופה, אלא בתכשיר הומיאופתי שאינו משמש כחיסון נגד מחלת השפעת. בהיעדר אכיפה של מניעת הטעיית הציבור תכשירים הומיאופתיים ימשיכו להיות משווקים ע"י היצרן כטיפול למחלת השפעת".

 

 

אין כל מחקרשמוכיח כי אותם סוכרים מרפאים שפעת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אין כל מחקרשמוכיח כי אותם סוכרים מרפאים שפעת(צילום: shutterstock)

בכתבה רואים את עמית מראיין את עו"ד חקו בנידון ומטיח בפניו כי הוא אינו עושה די כדי למנוע הטעיית הציבור בפרסום מוצרי בריאות , שזה תפקידו. חקו לא אהב את את מה ששמע, קטע את הראיון וזימן את אנשי הביטחון במשרד הבריאות. בהמשך הסתגר בחדר הצמוד, התקשר לאיש קשר שלו בחברת בוארון והפציר בו להוריד את הפרסום של תכשיר "אוסילו" תוך שהוא מזהיר אותו כי "רוצים לעשות כתבה נגדכם ונגדי", והוסיף: "אני רוצה לדפוק את העיתונאי". חקו לא הבחין כי הוא לא התנתק ממכשיר ההקלטה. הכל שודר במהדורת מוצ"ש.

 

בניגוד לרושם שעולה מהכתבה, חקו אינו בכיר במשרד. למעשה מחלקתו מורכבת אך ורק ממנו, והוא הורחק מהמחלקה המשפטית של המשרד ערב מינויו לתפקיד בו הוא מכהן היום.

 

לכלכליסט נודע כי במשרד הבריאות בוחנים האם חקו קיבל אישור רשמי לראיון מדובר המשרד, אייל בסון. "אבקש לבדוק עניין זה באמצעות כלי המשמעת במשרד, לרבות האישור הניתן לביצוע הראיון של עו"ד חקו", כתב בר סימן טוב לסמנכ"ל משאבי אנוש.

 

מנכ"ל משרד הבריאות מבקש גם לבדוק "פעולות נוספות שייתכן וביצע לפני ואחרי הראיון ושידור הכתבה". בר סימן טוב רומז על שיחת הטלפון בין חקו לחברת התכשירים הרפואים, המציגים את משרד הבריאות כגוף ששומר על האינטרסים של החברה המסחרית הבינלאומית ולא של הציבור הישראלי - כפי שמצופה מעובד ציבור.

 

בר סימן טוב אף מבקש מפסט לשקול את התערבותה של נציבות שירות המדינה: "במידת הצורך אנא יידעו וערבו את אגף המשמעת בנציבות שירות המדינה בביצוע ובתוכן הבדיקה המשמעתית".

 

בין המכותבים למכתב, יצחק אור, מנהל תחום המשמעת במשרד הבריאות, ע"וד אורי שוורץ, היועץ המשפטי של המשרד, פרופ' איתמר גרוטו, משנה למנכ"ל, וגם פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: אוהד צויגנברג
משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים