שתף קטע נבחר

היבול המקומי הולך לשוק הרוסי ומחיר הפלפלים זינק ב-22%

הסינים הפסיקו לייצא פלפלים לרוסיה בגלל הקורונה והחקלאים הישראליים תופסים את מקומם. הערכות: המחיר עוד יעלה

השפעת הקורונה הגיעה גם למחיר הפלפלים בישראל, שזינק והגיע השבוע ל-7.80 ק"ג (מחיר לסוחר). מדובר בזינוק של 22% תוך חודש. המחיר לצרכן של הפלפל האדום, שהוא הנמכר ביותר בארץ, הגיע ל-8.9 שקל לק"ג ברשתות המזון (למעט רמי לוי שמוכר פלפל אדום ב-5.9 שקל ופלפל ירוק ב-8.9 שקל לק"ג).

 

הפלפלים בבקעת הירדן מתייבשים - והמחירים נוסקים

למרות המחיר הגבוה, הקונים לא מוותרים על הפלפלים: "איך נכין חריימה?"

משרד החקלאות מתריע: מחסור זמני בפלפלים

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

ההערכות הן שמחיר הפלפלים ימשיך לעלות מפני שרוב הפלפלים הישראליים מופנים כעת ליצוא והכמויות המופנות לשוק המקומי קטנות יותר. ומה הקשר לקורונה? הסינים, שמספקים לרוסיה כ-10% מצריכת הפלפלים, הפסיקו את היצוא - והפלפלים הישראליים תופסים את מקומם. כיום רוסיה היא היעד המרכזי (67%) ליצוא של פלפלים מישראל, לאחר שהתוצרת הישראלית נדחקה מאירופה ואת מקומה תפסו פלפלים הולנדיים וספרדיים. לכן המחיר עלה בהתאם.

פלפלים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פלפלים(צילום: shutterstock)

יובל, מגדל פלפלים מפארן, אמר ל-ynet ו"ממון" כי הוא שולח את כל תוצרתו ליצוא, אך סבור שמדובר בתקופה של כמה שבועות של ביקושים גבוהים ברוסיה ולאחר מכן הכמויות לשוק המקומי יחזרו לקדמותם.

אינפו כלכלה פלפלים ()

ישראל מייצאת 89 אלף טון פלפלים בשנה, מתוכם 60 אלף טון לרוסיה. "לא נכון למדוד את המחיר בתקופת שיא נקודתית. צריך לבדוק בסוף העונה את המחיר הממוצע למגדל מפני שיש תקופות שבהן אנחנו מקבלים רק 3 שקלים לק"ג, שזה פחות מעלות הגידול", אמר ל-ynet ו"ממון" אורן קורין, חקלאי מחצבה המשמש יו"ר הוועדה החקלאית בערבה. "המחיר בתקופת השיא אינו משקף את הרווחיות שלנו לעונה. מחירי השיא מאפשרים לנו לקזז את התקופות שבהן יש שפע סחורה בארץ והמחירים יורדים לעיתים מתחת למחיר העלות. בלעדי הקיזוז הזה היינו מסיימים את העונה בהפסד. בערבה מגדלים כיום 11 אלף דונם פלפלים לעומת 22 אלף דונם ב-2014. השטחים צומצמו בגלל הפסדים שצברו מגדלי הפלפלים".

  

תזכורת: רמי לוי מעדיף לייבא פלפלים מירדן    (צילום: שמוליק דודפור, ירון ברנר)

תזכורת: רמי לוי מעדיף לייבא פלפלים מירדן    (צילום: שמוליק דודפור, ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מגדלי הפלפלים, בדומה למגדלי העגבניות, נאבקים כעת ביבוא מירדן, שחלק מהקמעונאים מייבאים במחיר נמוך של כ-4.5 שקל לק"ג. עם זאת, העלות הזולה של הרכש לא באה בדרך כלל לידי ביטוי במחיר לצרכן אלא מותירה יותר רווח אצל היבואן או הקמעונאי. התוצרת המיובאת פוגעת במגדלים הישראלים משום שהיא נמכרת על חשבון התוצרת המקומית ומורידה את המחיר שמקבל החקלאי.

 

יבוא הפירות והירקות מהווה 3% בלבד מהתצרוכת המקומית, אבל הפגיעה בחקלאים איננה בגלל הכמות המיובאת אלא בגלל התזמון: רוב הכמות מיובאת בתקופות שבהן מחירי התוצרת המקומית גבוהים במטרה להוריד את המחיר של החקלאי הישראלי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים